Toskánsko Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Saturnia

Zajímavosti

Zajímavosti

Saturnia: Toskánské městečko, které láká na ozdravné zimní koupání

  •  4. ledna 2019

Jet v zimě do Toskánska – to nezní jako ideální nápad! Teploty se pohybují kolem 12 stupňů a na lyže to také není. Existuje však zapomenuté a zároveň výjimečné městečko, kde je v tomto období někdy víc lidí než v parném létě. Jmenuje se Saturnia a leží v provincii Grosseto.

Číst více

Livorno

Zajímavosti

Zajímavosti

Livorno: Italské město nadchne památkami i božským výhledem

  •  16. července 2018

O tom, že Itálie je památkami doslova obsypaná, není sporu. Existují však města, jež nejsou moc navštěvovaná. Jedním z nich je Livorno, třetí největší v Toskánsku. Turisty může odradit skutečnost, že je hodně průmyslové, což se ale naštěstí netýká staré části.

Číst více

Bagni San Filippo

Zajímavosti

Zajímavosti

Trápí vás kůže či klouby? Navštivte Bagni San Filippo

  •  8. července 2016

Málokterá země nabízí tolik jako Itálie. Moře, spoustu památek z různých dob počínaje starověkem, proslavenou kuchyni i víno a v neposlední řadě krásnou, různorodou krajinu. Navíc je dostatečně velká, aby turisté mohli objevovat stále nová a nová místa, včetně takových, o nichž vědí jen lidé v okolí a která nenajdou v žádném průvodci. Jedním z nich je malé lázeňské městečko Bagni San Filippo.

Číst více