Zvláštní zvyky a tradice - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Zvyky, tradice a pověry antického Řecka

Zvláštní zvyky a tradiceŘeckoDestinace

Zvyky, tradice a pověry antického Řecka

   •   30. ledna 2024

Ačkoli je dnes Řecko především vyhledávanou turistickou destinací, věříme, že malá exkurze do minulosti našim čtenářům neuškodí! Pojďme se tedy nyní společně podívat na některé zvláštní zvyky, tradice a pověry antického Řecka, které nám přiblíží, v jakém že to světě dávní Řekové vlastně žili.

Číst více

Bulharské zvyky a tradice: Mezi pohanstvím a křesťanskou vírou

Zvláštní zvyky a tradiceDestinaceBulharsko

Bulharské zvyky a tradice: Mezi pohanstvím a křesťanskou vírou

   •   22. ledna 2024

Bulharsko je zemí, která láká nejen na krásné pláže na pobřeží Černého moře, ale také na svou úchvatnou, tisíce let trvající historii. Od nepaměti se navíc nacházelo na křižovatce kultur Východu a Západu, což mělo za následek vznik celé řady jedinečných zvyků a tradic. Je to rovněž země, ve které do dnešních dnů přežívají pohanská kouzla i čáry a různé rituály jsou běžnou součástí života obyčejných lidí. Pojďte s námi nahlédnout pod pokličku života Bulharsku a poznejte s námi některé zvláštní bulharské zvyky a tradice!

Číst více

Kapverdské tradice a zvyky, které vás možná překvapí

Zvláštní zvyky a tradiceDestinaceKapverdy

Kapverdské tradice a zvyky, které vás možná překvapí

   •   12. ledna 2024

Pohnutá historie Kapverdských ostrovů svedla dohromady dva velmi odlišné světy. Ve zdejší unikátní kreolské kultuře se mísí duch rozličných civilizací z pevninské Afriky a evropského Portugalska. To má za následek i některé zvláštní kapverdské tradice a zvyky, které se zde do dnešních dnů dodržují. Pojďme se nyní společně podívat na některé z nich!

Číst více

Egyptské zvyky a tradice: Nahlédněte pod pokličku života v zemi faraonů!

Zvláštní zvyky a tradiceEgypt

Egyptské zvyky a tradice: Nahlédněte pod pokličku života v zemi faraonů!

   •   22. prosince 2023

Egypt. Tak vzdálený a přesto tak blízký. Díky své tajemné historii, nádherným plážím, průzračnému Rudému moři plnému života a vřelosti místních obyvatel se v průběhu let stal jednou z nejpopulárnějších turistických destinací nejen pro obyvatele České republiky. Dnes se pojďme společně podívat na některé typicky egyptské zvyky a tradice, jejichž znalostí zcela jistě vykouzlíte další úsměvy na již tak rozzářených tvářích Egypťanů.

Číst více