Tunisko, Maroko, Řecko… Kde se natáčely slavné filmy a seriály?

DestinaceŘeckoTuniskoKefalonieSpojené arabské emirátyMaroko

Patříte mezi filmové a seriálové nadšence, kteří rádi navštěvují místa z oblíbených snímků? Tak je tenhle článek přesně pro vás! Vydejte se s námi do míst, kde se natáčely slavné filmy a seriály!

Kromě skvělé dovolené se totiž některé z našich destinací mohou chlubit také návštěvou filmového štábu, který v tamních krajinách natáčel nejeden kultovní film, jako je například Gladiátor, Start Wars a další. A jaké destinace to jsou?

Maroko

Když si představíte úzké uličky, vůni koření a nekončící cvrkot místního tržiště, asi vám vyvstanou na mysli spíše Pohádky tisíce a jedné noci. Pravdou však je, že v Maroku, ve vesnici Ait Ben Haddou, se natáčel světoznámý trhák Gladiátor, seriál Hra o trůny, nebo například mnoho scén z filmu Sex ve městě 2, ačkoliv pro diváky se děj odehrával v Abu Dhabi.

Pokud upustíme od hollywoodské produkce, ale zůstaneme ještě chvíli v Maroku, můžeme na náš seznam zařadit i českého zástupce, a to film Líbáš jako ďábel, který je pokračováním prvního dílu Líbáš jako bůh. Ten se natáčel například v Marrakéši nebo Casablance.

Tunisko

Pro fanoušky sci-fi asi nebude žádné velké překvapení, že právě Tunisko, konkrétně městečko Matmata, zaujalo filmaře Star Wars. V současné době slouží místo z části jako hotel a zároveň jako menší muzeum této slavné série.

Spojené arabské emiráty

Abu Dhabi je největším a nejbohatším ze sedmi Spojených arabských emirátů. A právě číslo sedm napovídá i pořadí epizody filmové série Rychle a zběsile, z níž si jistě každý vybaví scénu letícího auta z jednoho mrakodrapu do druhého. A kde jinde byste našli lepší místo na natáčení než právě v Abu Dhabi?

V Emirátech ještě na chvíli zůstaneme a připomeneme si scénu, z které doslova mrazí – Tom Cruis visící na nejvyšší budově světa, Burj Khalifě nacházející se v Dubaji. Asi každý tuší, odkud tento záběr pochází… Ano, záběry jsou z filmu Mission: Impossible – Ghost Protocol. A ať už patříte mezi fanoušky Toma Cruise nebo ne, tato pozoruhodná stavba určitě stojí za návštěvu.

Kefalonie

Válečný film s milostnou tématikou, v hlavní roli s Penélope Cruz a Nicolasem Cagem, Mandolína kapitána Corelliho, se natáčel právě na Kefalonii. Jelikož je tento oblíbený řecký ostrov považován za jeden z nejzelenějších ostrovů Řecka, můžete během filmu pozorovat výhledy nejen na zářivě modré moře, ale i na úchvatné přírodní scenérie.

Chcete se podívat na místo, kde zazářily některé z hollywoodských či českých hvězd? Tak s námi vyrazte na dovolenou do některé z výše zmíněných destinací a objevte místa, kde se natáčely slavné filmy a seriály!

Nejkrásnější pláže Ománu

Dovolená v Ománu: Nejkrásnější pláže orientálního ráje

Památky Ras Al Khaimah: Navštivte Národní muzeum, nejstarší mešitu, starobylou pevnost či zříceninu hradu

Architektonické poklady Ras Al Khaimah

Mohlo by vás zajímat

dovolená na Madeiře aneb vesnice Porto Moniz

Dovolená na Madeiře: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Chystáte se s CK Blue Style na Madeiru, portugalský ostrov v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuju vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a […]

Číst více

Klášter Tsambika na Rhodosu: Skvělý tip na výlet

Bájný ostrov Rhodos láká každoročně mnoho cestovatelů na překrásné pláže, průzračné moře a rozmanitou přírodu, ale i poutavé legendy z jeho dlouhé historie. Jedním z příběhy opředených míst je pozoruhodný klášter Tsambika. Share Tweet Email

Číst více

Acquacotta

Acquacotta: Oblíbená italská polévka, kterou vymysleli chudí lidé

Jedním z hlavních důvodů, proč Češi míří na dovolenou nebo eurovíkend do Itálie, je vyhlášená místní gastronomie. Aby ne – italská kuchyně se řadí mezi nejlepší na světě. Jedinečná jsou nejen hlavní jídla a dezerty, ale také polévky. Kromě minestrone je proslulá i acquacotta, jejíž základ tvoří více druhů zeleniny, chléb a tzv. ztracené vejce. Share […]

Číst více