Noc v ománské poušti je úžasný zážitek, doporučuje Lenka Pátek

OmánTipy Lenky PátekDestinace

Loni jsem procestovala Omán a musím se přiznat, že bych se tam klidně ihned vrátila. Jedním z nejúžasnějších zážitků, které vás v této okouzlující orientální destinaci mohou potkat, je přenocování v poušti. Láká vás takové dobrodružství? S cestovní kanceláří Blue Style to můžete vyzkoušet! A co je důležité – bez obav a složitého zařizování. Stačí, když se sejdete s delegátem a požádáte ho, aby vám domluvil výlet nazvaný Kouzelná poušť: od západu slunce do svítání.

Jak bude probíhat? Po obědě nastoupíte do komfortního SUV, které vás bude čekat před hotelem a které vás odveze do proslulé písečné pouště Rub Al Khali. Ta je čtvrtá největší na světě! Vyjedete na tajemné vysoké duny. Z jejich vrcholů lze ideálně pozorovat dechberoucí západ slunce. Až se dostatečně pokocháte tou nádherou, přesunete se do pouštního kempu. Užijete si grilování a večeři v beduínském stanu osvětleném svíčkami.

Noc strávená pod hvězdami je opravdu nezapomenutelná romantika! A stejně tak nevšední snídaně, kterou tam ráno servírují. Cestou zpět projedete přes Wadi Doca, kde rostou kadidlovníky. Dámy určitě vědí, že z pryskyřice tohoto stromu se vyrábí olej, který má blahodárné účinky na pokožku. Přidává se do různých kosmetických přípravků… Poutavé je i setkání s velbloudy a návštěva ztraceného města Ubar, což je pozůstatek starověkého království. Podle pověsti ho spolkla poušť!

V Ománu se nemusíte bát

A proč bych právě teď znovu ráda letěla do Ománu? Určitě kvůli nekonečným písčitým plážím, na kterých se můžu slunit a koupat v době, kdy to v Evropě zkrátka nejde kvůli počasí. To znamená od druhé poloviny října do poloviny května. Navíc je to cestovatelsky hodně zajímavá země. Když se trošku proklikáte tímto blogem, narazíte na řadu parádních tipů a informací o Ománu.

Obrovskou výhodou je, že se do Salalahu dostanete přímým letem z Prahy, trvá přibližně sedm hodin. Prospíte se, podíváte se na strhující film nebo si poslechnete novou muziku – a jste tam! Omán je bezpečná destinace, strach prostě hoďte za hlavu. Příjemně mě překvapilo i to, jak tam mají všude náramně čisto. Místní gastronomie je pestrá a vyhlášená, zamilovala jsem si mnohé pokrmy včetně čerstvého ovoce na stáncích. Základem je skvělé ubytování, kde vám – většinou jen s výjimkou alkoholických nápojů – nebude nic scházet.

Nakoupíte koření i dýky

Blue Style má v nabídce důkladně prověřené čtyř- a pětihvězdičkové hotely s praktickým konceptem all inclusive. Najdete v nich i několik barů a restaurací, bazény pro děti i dospělé, slunečnou terasou, wellness i fitness centrem a bohaté sportovní vyžití. Samozřejmostí je wi-fi zdarma! Můžete si vybrat z vícero druhů hezky a zároveň prakticky vybavených pokojů.

V dostupné vzdálenosti od hotelu objevíte obchůdky, nákupní centrum nebo dokonce tradiční tržiště. Tam seženete exotické koření, kadidlo, keramiku, zdobené dýky i barevné šátky. Toužíte poznávat přírodu, architekturu a tradice Ománu, ale nechcete se nikam vydávat na vlastní pěst? Vyrazte na některý z dalších fakultativních výletů nabízených našimi delegáty. Neodolatelným lákadlem pro celou rodinu je například vodní park Hawana.

Architektonické poklady Ras Al Khaimah

Památky Ras Al Khaimah: Navštivte Národní muzeum, nejstarší mešitu, starobylou pevnost či zříceninu hradu

Kapverdská morna: Smutná muzika z ostrovů plných úsměvů

Kapverdská morna

Mohlo by vás zajímat

Oldřiška Hradcová

Oldřiška Hradcová – Burgas, Bulharsko

Share Tweet Email

Číst více

Romana Habartová: Rozhovor s prodejkyní zájezdů CK Blue Style

Naši prodejci na pobočkách denně obslouží desítky nových i stávajících klientů CK Blue Style. Přestože se většina prodejů zájezdů odehrává online, mnoho lidí dává stále přednost osobnímu kontaktu v kamenných pobočkách. A to zejména kvůli zkušenostem našich prodejců. Destinace navštívili osobně, tudíž mohou klientům doporučit zájezd ušitý přímo na míru jejich požadavkům. A nejinak tomu […]

Číst více

Mauricius

Podmořský vodopád u ostrova Mauricius je optickým klamem

Asi dva tisíce kilometrů východně od pobřeží Afriky a 900 kilometrů východně od Madagaskaru leží v Indickém oceánu ostrovní stát Mauricius, označovaný i jako Mauritius. Tvoří ho stejnojmenný ostrov vulkanického původu, ostrov Rodrigues a několik menších ostrovů. Share Tweet Email

Číst více