Procházka dechberoucí Dubají

DestinaceDubajSpojené arabské emiráty

Dubaj, druhý největší ze sedmi arabských emirátů ležící v jihovýchodní části Perského zálivu, je synonymem pro luxusní dovolenou plnou nej. Návštěvníky sem láká kromě jiného tropické počasí, krásné pláže, průzračně čisté moře a přepychové hotely.

Na své si zde přijdou i milovníci nákupů, kteří mohou navštívit hned několik obchodních center. Mezi dvě nejznámější patří Dubai Mall a Mall of Emirates. Dubai Mall je největším nákupním centrem na světě a kromě obchodů, kaváren a restaurací zde najdete také obrovské akvárium, vodopády a ledové kluziště. Před centrem se nachází pěkná promenáda a slavná fontána, kde probíhá v pravidelných časových intervalech okouzlující představení. 

Také obchodní centrum Mall of Emirates nabízí víc než pouhé obchody, najdete zde totiž vyhlášené lyžařské centrum Ski Dubai s několika sjezdovkami a lanovkou, která vás dopraví na jejich vrcholy. Součástí je například i Snowpark, Freestyle zóna pro snowboardisty a sáňkařská dráha. Potřebné vybavení si zde můžete zapůjčit.

Pokud se vám nechce do obchodních center a raději byste se prošli někde venku, určitě navštivte místní pláž, kde se můžete na chvíli posadit do písku a vychutnat si sluneční paprsky nebo se vykoupat v moři. Během své procházky jistě neminete mnoho výhledů na nejvyšší budovu světa, slavnou Burj Khalifa. Mezi další proslulé stavby patří hotel Burj Al Arab přezdívaný díky svému tvaru Plachetnice. Hotel navržený britským architektem jménem Tom Wright leží na umělém ostrově a má neuvěřitelných sedm hvězdiček.

Navštívit můžete také starobylou část města nesoucí název Deira, která je od druhé části Dubaje oddělená dvanácti kilometrovým zálivem jménem Creek. Na druhý břeh vás sveze dřevěná loďka sloužící jako vodní taxík. Úzké uličky, ve kterých narazíte na místní obyvatele a pouliční umělce vás nepochybně vtáhnou do okouzlující atmosféry starého města. Samozřejmě nesmíte zapomenout navštívit typická arabská tržiště plná orientálních vůní a chutí. Obě části, starobylou i moderní, můžete prozkoumat během výletu s CK Blue Style.

Dubaj má zkrátka co nabídnout a během své dovolené se tu nudit nebudete, ať už jste milovníci nákupů, výtečného jídla nebo architektury. Vyrazte do Spojených arabských emirátů a poznejte kouzlo arabské kultury.

 

hrad Monolithos

Hrad Monolithos na řeckém Rhodu

Poznejte starověkou atmosféru města Kamiros

Kamiros

Mohlo by vás zajímat

Krásy a zajímavosti slavné Alexandrie

Egypt: Krásy a zajímavosti slavné Alexandrie

Vydejte se společně s námi do egyptské Alexandrie, egyptské město s bohatou historií a kulturním dědictvím, které proslulo například díky světoznámé Alexandrijské knihovně, Alexandrijskému národnímu muzeu, honosné mešitě Abú El-Abbáse Mursího a dalším pamětihodnostem. Share Tweet Email

Číst více

Dovolená v Egyptě

Dovolená v Egyptě: Sharm El Sheikh, ráj dokonalého odpočinku

V květnu jsme se vydali do našeho oblíbeného letoviska v Egyptě, do Sharm El Sheikh. Sharm zbožňujeme proto, že je úplně jiný než Hurghada nebo Marsa Alam. Je živý, moderní a nikdy se tady nenudíte. Zláká dovolená v Sharm El Sheikh i vás? Share Tweet Email

Číst více

Maledivy

Na Maledivách jsem si ulovila večeři, vzpomíná Lenka Pátek

Miluji Maledivy, je to jedna z mých nejoblíbenějších exotických destinací. Rozhodně tam není nuda, jak by si někdo mohl myslet. Na Maledivách mě baví šnorchlování, rybolov, paddleboard i katamarán. Navíc je to jedna z mála zemí, kam jsem schopná se sbalit pouze do příručního zavazadla. Během dovolené si vystačím s několika základními věcmi včetně šnorchlovací […]

Číst více