Fotoreportáž: Palma Aquarium ve městě Palma de Mallorca

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

Chystáte se v létě na španělský ostrov Mallorca? CK Blue Style zajišťuje dovolenou v celé řadě letovisek, stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Ať už budete pobývat kdekoliv, můžete se vydat na výlet do hlavního města Palma de Mallorca. Tam lze obdivovat skvostnou katedrálu La Seu, nakupovat suvenýry, oblečení, kosmetiku či místní potraviny, posedět v kavárně nebo restauraci i se vykoupat na některé z pláží. A ti, co milují podmořský svět, neodolají návštěvě vyhlášené atrakce s názvem Palma Aquarium.

Tato velká budova s mnoha obrovskými i menšími akvárii a exotickou zahradou s mikroklimatem džungle na nalézá na východním konci města, pouhé 3 km od letiště. Vypravili jsme se tam a během prohlídky jsme pro vás pořídili několik záběrů, abyste měli představu o tom, co vás v komplexu Palma Aquarium čeká a nemine.

Zabaví vás klaun i rejnok

Budova nazvaná Palma Aquarium je nepřehlédnutelná. Má nevšední barvu i tvar. Kousek od ní je umístěna autobusová zastávka Àrea d’intercanvi Aquàrium.

budova Palma Aquarium

Klaun očkatý (Amphiprion ocellaris) je známý z amerického animovaného filmu Hledá se Nemo. Obývá mělká korálová moře a laguny zejména v Asii a Oceánii.

klaun očkatý

Palma Aquarium ukrývá mořskou faunu a flóru ze všech koutů světa. Některá akvária doslova hýří barvami…

akvárium v komplexu Palma Aquarium

Na vlastní oči spatříte taktéž rejnoky, kteří se řadí mezi paryby. Pro ně je typická chrupavčitá kostra.

rejnok

Pyskoun vlnkovaný neboli pyskoun obrovský (Cheilinus undulatus) obývá oblast Indo-Pacifiku.

pyskoun vlnkovaný neboli pyskoun obrovský

Koníček mořský skvrnitý (Hippocampus guttulatus Cuvier) je známý svým netypickým tvarem těla a hlavy, jež částečně připomíná hlavu koně.

koníček mořský skvrnitý

Umějí se murény smát?

Kdo rád obdivuje mořské korály, má jedinečnou možnost. Palma Aquarium na ostrově Mallorca vám představí spoustu druhů.

koráli

Sledovat pohyb chobotnice – lezení a plavání – většinu návštěvníků tuze baví. Díky osmi ramenům s přísavkami dokáže se svým bilaterálně symetrickým tělem doslova čarovat.

Palma Aquarium obývá i chobotnice

Když se sejdou dvě murény, působí dojmem, že si povídají vtipy a že se u toho náramně baví.

Palma Aquarium vám představí také murény

V četných vodních nádržích v komplexu Palma Aquarium se kromě korálů daří i červnatcům a mořským sasankám.

Palma Aquarium je jednou z atrakcí ostrova Mallorca

Okouzlili nás také krabi a další korýši. Jestliže sem vyrazíte se zkušeným biologem, dozvíte se přehršel zajímavostí o každém živočichovi.

mořský krab

K nejfotogeničtějším rybám v celém objektu patří Lagoon triggerfish neboli ostenec Picassův. Jednak je zajímavě zbarvený a jednak se ve vodě častokrát doslova zastaví. A vy máte šanci zvěčnit si ho v ideální pozici. To naopak nelze říct o zdejším žralokovi, který je neustále v pohybu…

Lagoon triggerfish neboli ostenec Picassův

Palma Aquarium skýtá nečekaný bonus, jímž je malá džungle. Tvoří ji tropická vegetace, nechybí ani vodopád. Nebezpeční živočichové v ní naštěstí nežijí.

exotická zahrada s mikroklimatem džungle

Palma Aquarium nabízí lákavé suvenýry

V závěru prohlídky neminete obchod se suvenýry. Ale pozor – nejedná se pouze o pohlednice, přívěsky na klíče a magnetky! Zakoupíte tady například holčičí šatičky s mořskými koníky.

holčičí šatičky s mořskými koníky

Nebo třeba barevné kabelky pro malé parádnice. Některé zaujme modrá s koníkem, jiné pro změnu zelená se želvou.

kabelky pro holčičky

Mořská panna má růžové vlasy a pestrobarevné šaty. Málokteré dítě jí odolá. Dokonce i mnozí chlapečkové po ní pošilhávají.

mořská panna

Živěho delfína si domů jen tak snadno nepořídíte. Proč si ale nekoupit plyšového? Toho můžete mít klidně v posteli.

plyšový delfín

Plyšová chobotnice je rovněž fešanda. Vzadu zahlédnete plyšové papoušky a žraloky. K mání jsou i tematické hrnky nebo přírodní kosmetika. Určitě si vyberete a budete mít parádní vzpomínku na tento unikátní zážitek a současně na dovolenou na ostrově Mallorca.

suvenýr v podobě plyšové chobotnice

Foto – Richard Sacher

Lefkada Wooden Bridge

Lefkada Wooden Bridge: Most, kde zažijete božský západ slunce

Kyrenia: Severokyperské město, které zaujme hradem a přístavem

Kyrenijský hrad ve městě Kyrenia neboli Girne

Mohlo by vás zajímat

Romana Habartová: Rozhovor s prodejkyní zájezdů CK Blue Style

Naši prodejci na pobočkách denně obslouží desítky nových i stávajících klientů CK Blue Style. Přestože se většina prodejů zájezdů odehrává online, mnoho lidí dává stále přednost osobnímu kontaktu v kamenných pobočkách. A to zejména kvůli zkušenostem našich prodejců. Destinace navštívili osobně, tudíž mohou klientům doporučit zájezd ušitý přímo na míru jejich požadavkům. A nejinak tomu […]

Číst více

Experti na cestách: 54. díl

Experti na cestách: 54. díl

Blue Style Experti na cestách se zaměřili na to, co pro vás mohou udělat delegáti cestovních kanceláří. O této práci promluvila guide care supervisor z cestovní kanceláře Blue Style Eva Sekalová. Vítězka MasterChef Česko Besky prozradila, kam nejraději cestuje. Share Tweet Email

Číst více

Středomořská kuchyně

Středomořská kuchyně: Netradiční dobroty z Řecka, Tuniska a Egypta!

Středomoří. Stovky ostrovů a ostrůvků omývaných průzračným mořem, nádherná příroda, krásné počasí po většinu roku a tisíce let stará historie kam jen oko pohlédne… to jsou pouze některé z důvodů, proč tento kouzelný region volí každoročně za svou dovolenkovou destinací statisíce lidí z celého světa. Nás dnes bude zajímat světově proslulá a milovaná středomořská kuchyně. […]

Číst více