Dovolená na Maledivách: Vítejte v exotickém ráji!

MaledivyDestinace

Často od svých přátel a okolí slýchám: „Co bych dělal/a na Maledivách? Tam by mě to nebavilo, malý ostrůvek, projdeš ho za pár minut a pak nevíš co by!“ Na to mám však rychlou odpověď: „Na Maledivách se zkrátka nejde nudit!“ Skutečně, mohu vám slíbit, že dovolená na Maledivách vás bude bavit.

Na Maledivách jsem navštívila již několik rezortů i ostrovů a opravdu s čistým srdcem mohu říct, že mě ani jeden z nich nezklamal. Každý má totiž své nezaměnitelné kouzlo!

Exotická nádhera, kam jen oko pohlédne!

Hned na první pohled vás uchvátí všechna ta nádhera –⁠ barvy moře, bělostný písek pláží, zelenající se palmy… Prostě ráj! A pokud vám ani toto všechno nestačí, počkejte, až vás po chvíli zcela jistě pohltí místní pohodová atmosféra. Maledivám se totiž naprostým právem přezdívá „ráj na zemi“.

Kromě ponoření se do dokonalé pohody, která tady panuje doslova na každém kroku, si zde na své přijdou i milovníci aktivní dovolené – těšit se můžete na vše od animačních programů přes bohatou nabídku vodních sportů až po možnost zapůjčení jízdních kol (to platí zejména pro větší ostrovy, kde vám kolo zpříjemní i pohyb v rámci mnohdy rozlehlého rezortu). 

Krása se na Maledivách nenachází jen na souši…

Milovníky potápění a šnorchlování pak jistě nadchne zdejší podmořský život. Podvodní setkání s baby žraloky nebo rejnoky tu totiž není vůbec žádnou vzácností. Některé rezorty dokonce pořádají organizované krmení rejnoků a žraloků. Na vás už je pak jen to, abyste si z pohodlí břehu nebo z mola užili tuto exotickou podívanou. Kromě toho má každý hotel v nabídce bohatý výběr výletů. Co takhle si třeba vyjet na otevřené moře zarybařit?

Odměnou vám bude nejen nádherný zážitek, ale ještě navíc vám váš úlovek ugrilují k večeři. Taková vlastnoručně ulovená večeře hned chutná úplně jinak! Pokud dáváte přednost klidnějšímu výletu, vydejte se prozkoumávat místní azurové vody třeba na katamaránu. Jen samotná plavba je na Maledivách opravdu úchvatným zážitkem. Pozorovat, jak se paprsky tropického slunce odrážejí od hladiny a propůjčují vlnkám hrajícím stovkami odstínů modré svůj zlatě žlutý třpyt? To je zábava, která vás opravdu jen tak neomrzí. 

Jako robinsoni určitě bydlet nebudete!

A co ubytování a vyhlášené water vilky? To je naprostá dokonalost! Není krásnějšího rána, než když vstanete z postele, odtáhnete závěsy a skočíte rovnou do blankytně modré vody. Na druhou stranu, i plážové bungalovy mají své kouzlo – ubytování na bělostné pláži obklopené palmovým hájem a jen pár kroků od břehů vyhřátého Indického oceánu. Pro mě byly obě varianty fantastickým zážitkem, jen těžko bych mohla vybrat, kterou z nich raději doporučit. 

Kromě toho všeho – unikátní na této kouzelné destinaci je už jen to, jak se sem můžete dostat. Po příletu na hlavní ostrov Malé se dá do dalších resortů dopravit několika způsoby – rychločlunem (na bližší ostrovy), hydroplánem, nebo dokonce přeletem místní aerolinkou v případě těch nejvzdálenějších. Já jsem měla tu čest zažít všechny varianty a rozhodně pro mě bylo největší „vzrůšo“ přiletět přímo k ostrůvku malým hydroplánem. 

Během letu jsem si užívala pohled na korálové útesy a průzračné moře pod námi a zároveň mi v žilách trochu koloval adrenalin. Tohle je něco, co musíte zažít i vy! Já už teď vím, že jsem zde rozhodně nebyla naposledy. Tak, zláká dovolená na Maledivách i vás? 

Nejkrásnější pláže Marsa Alam

Dovolená v Egyptě: Nejkrásnější pláže Marsa Alam

All Inclusive: Kam vyrazit za tím nejlepším?

3 tipy na nejlepší All inclusive

Mohlo by vás zajímat

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden je dokonalou pastvou pro oči

Spojené arabské emiráty jsou proslavené celou řadou velkolepých staveb a atrakcí. Patří k nim i Dubai Miracle Garden, tedy Dubajská zázračná zahrada. A věřte tomu, že zázračná skutečně je. Share Tweet Email

Číst více

SARDINIE: DO KTERÉHO LETOVISKA VYRAZIT

Nejlepší letoviska na Sardinii: Do kterého vyrazíte vy?

Sardinie je bez nejmenších pochybností jedním z nejmalebnějších středomořských ostrovů. Krásné pláže omývané křišťálově čistým mořem společně s pohádkovými horskými vesničkami a bohatou historií lákají každoročně více a více cestovatelů z celého světa. Abychom vám alespoň trochu pomohli s volbou toho správného místa pro vaši dovolenou na Sardinii, vybrali jsme pro vás hned pět letovisek, které podle nás […]

Číst více

arancini

Arancini: Italská specialita, kterou vám naservírují na ostrově Sicílie

Největší italský ostrov Sicílie láká nejen plážové typy, ale také milovníky památek, přírodních unikátů a skvělé gastronomie. Jedna ze specialit, na nichž si tady můžete pochutnat, se jmenuje arancini. O co se jedná? O sicilské národní jídlo, které má certifikát Prodotto agroalimentare tradizionale udělovaný italským ministerstvem zemědělství. Konkrétně jde o smažené kuličky plněné rýží, masovým […]

Číst více