Okruh ostrovem: Celodenní výlet po ostrově Mallorca

MallorcaTipy na výletyŠpanělsko

Španělský ostrov Mallorca je ideálním místem pro letní dovolenou u moře. Přivítají vás tu prostorné písčité pláže, výborná gastronomie, skvostná příroda, udržované cyklostezky a pestrá nabídka výletů. Jedním z nich je Okruh ostrovem, určený především těm, co milují malebné scenérie. Tento celodenní výlet jsme absolvovali a pořídili následující fotografie. Nikoliv však během letních prázdnin, ale na konci května, kdy už je na Mallorce nádherně a turisté i místní se tam běžně koupou a opalují.

Jedince, kteří hodlají celou dovolenou na Mallorce prožít pouze v hotelu a blízkém okolí, asi těžko navnadíme. Kdo však touží poznávat, kochat se pohledem na přírodní atraktivity, fotografovat, natáčet videa a třeba se i seznámit s novými lidmi, ten se fakultativního výletu Okruh ostrovem rád zúčastní. Je to parádní zážitek, na který jen tak nezapomenete!

Sierra de Tramuntana ohromí každého

Program začíná návštěvou města Inca, proslulého kvalitními koženými výrobky. Posléze zamíříte do okouzlujícího pohoří Sierra de Tramuntana. Projedete klikatou horskou silničkou kolem Puig Majoru (1445 m), nejvyššího vrcholu ostrova Mallorca.

Puig Major

Je tu několik dechberoucích vyhlídek. Na nich si uvědomíte, že jste udělali dobře, když jste si u delegáta CK Blue Style objednali výlet Okruh ostrovem.

Sierra de Tramuntana

Přijedete do idylického zálivu Sa Calobra, kde budete mít dostatek času na koupání a oběd v některé z místních restaurací.

záliv Sa Calobra

Nenechte si ujít Torrent de Pareis

Na udržovaném chodníku, který vede po útesech, vám bude místy doslova přecházet zrak. Mallorca je prostě úžasná!

Carrer Port de Sa Calobra

Po chvíli narazíte na krátký přírodní tunel. Jestliže jím projdete až na opačný konec, nebudete litovat.

tunel Sa Calobra

Octnete se přímo v kaňonu Torrent de Pareis, respektive na jeho začátku. Soutěska je dlouhá 3 km a tvoří ji téměř kolmé skály vysoké až 200 metrů.

Torrent de Pareis

Kuriózní a náramně fotogenická je zdejší pláž, taktéž obklopená majestátními skalami. Jestliže vám zbyde čas, neváhejte se na ní – alespoň krátce – vykoupat.

během výletu Okruh ostrovem můžete obdivovat i tuto pláž u soutěsky Torrent de Pareis

Výlet Okruh ostrovem zahrnuje i plavbu

Významnou součástí zálivu Sa Calobra je malý přístav pro výletní lodě. Právě tady nastoupíte do jedné z nich. Přibližně půlhodinovou plavbu bez problémů zvládnou i ti, co mají slabý žaludek. Prohlédnete si romantické pobřeží ostrova Mallorca. A nacvakáte snímky, jako je třeba tento nebo ten úvodní…

plavba do Port de Sóller

Doplujete až do přístavu Port de Sóller, kde kotví hned několik výletních lodí a také spousta jachet.

Port de Sóller

Ve vesnici Port de Sóller je rovněž několik pláží. Koupání však rádi oželíte, poněvadž se vydáte vstříc dvěma zábavnějším zážitkům.

pláž v Port de Sóller

Starobylou tramvají se projedete k místnímu vlakovému nádraží.

starobylá tramvaj vás sveze v rámci výletu Okruh ostrovem

V závěru výletu Okruh ostrovem vás čeká místní rarita. Tento dřevěný vláček všechny výletníky odveze do města Palma de Mallorca, odkud vás autobus dopraví zpátky do hotelu.

dřevěný vláček na ostrově Mallorca

Foto – Richard Sacher (12x) a Erika Vršecká (1x)


Klášter Tsambika na Rhodosu: Skvělý tip na výlet

Kos: Sestupte do sopečného kráteru na ostrově Nisyros

Mohlo by vás zajímat

Kavo Paradiso

Kavo Paradiso: Pláž na jihu ostrova Kos skýtá únik před civilizací

Řecký ostrov Kos patří k nejoblíbenějším evropským destinacím, v nichž lze strávit klidnou a pohodovou letní dovolenou. Pokud se rozhodnete pro čtyřhvězdičkový hotel s praktickým režimem all inclusive a přilehlou pláží, budete mít vše zajištěné. Proč ale nepodniknout výlet spojený s koupáním a sluněním na neorganizované části pobřeží? Vydejte se na poloostrov Kefalos, konkrétně na […]

Číst více

Co ochutnat na Madeiře

Dovolená na Madeiře: Co ochutnat?

Chystáte se na dovolenou na ostrov květin a kromě překrásné přírody vás zajímá i zdejší kuchyně? V tomto článku se dozvíte, na jaké pochoutky se na Madeiře můžete těšit. Share Tweet Email

Číst více

Dovolená v Egyptě

Dovolená v Egyptě: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Chystáte se s CK Blue Style do egyptské destinace Hurghada, Marsa Alam nebo Sharm El Sheikh? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co […]

Číst více