Dovolená v Egyptě: Nejkrásnější pláže Marsa Alam

DestinaceMarsa AlamEgypt

Milujete krásné pláže a objevování pestrobarevného podmořského světa? Tak to se určitě chystáte na dovolenou do egyptského plážového a potápěčského ráje –⁠ Marsa Alam. Víte však, jaká místa by vám rozhodně neměla uniknout? No přece ty nejkrásnější pláže Marsa Alam!

Egypt je známý pro svou fascinující historii, ale také pro nádherné pláže a průzračné Rudé moře, které v sobě navíc ukrývá bohatý podmořský život. Jedním z oblíbených letovisek je Marsa Alam, která je vhodná pro všechny cestovatele toužící po odpočinku i objevování. 

Užívat si zde můžete luxusu hotelových resortů, slunečních paprsků prohřívajích jemný písek na plážích, vodních radovánek v aquaparcích, bazénech nebo mořských vlnách, lahodných chutí zdejší kuchyně, okouzlující poklidné atmosféry a mnoho dalšího.

V Marsa Alam jsou pláže písčité nebo písčito-oblázkové, vstup do moře je většinou přes korálové podloží nebo kamenitý pás, proto doporučujeme obuv do vody. Většina hotelů je však vybavena plovoucími nebo pevnými moly, z nichž vedou do vody schody nebo žebřík, a někde najdete i pláže s příjemným pozvolným písčitým dnem. 

Port Ghalib

Pláž letoviska Port Ghalib je rovná, písčitá a prostorná. Hoteloví hosté mohou zdarma využít lehátka a slunečníky i si vypůjčit plážové osušky. Nechybí zde turistické vybavení jako jsou záchody, sprchy nebo bar.

Vstup do Rudého moře je pozvolný, s ohledem na korály možný jen v označených zónách. Místo je ideální pro milovníky šnorchlování, až téměř ke břehu totiž připlouvají nádherné pestrobarevné rybky.

Jestliže se budete chtít během odpočinku i trochu protáhnout, můžete si zahrát plážový volejbal, který je tu velice oblíbený. Nebo se vydejte na procházku po zdejší krásné promenádě s malebnými kavárničkami a skvělými restauracemi.

Marsa Mubarak

Z přístavu městečka Port Ghalib se můžete vydat na výlet do zátoky Marsa Mubarak známé pro výskyt vodních želv, rejnoků a dugongů, přezdívaných jako mořské krávy. Pokud budete mít štěstí, můžete potkat i delfíny. Samozřejmě zde nechybí ani pestrobarevné korálové útesy a bohatá hejna ryb. 

Za zmínku však nepochybně stojí i místní krásná pláž, na níž se můžete ničím a nikým nerušeni věnovat opalování a odpočinku. Jednoduše se zde dá strávit celý den a rozhodně se nemusíte bát toho, že tu budou davy. Turisté z výletních lodí zůstávají většinou na palubě nebo šnorchlují v průzračných vodách. 

Abu Dabbab

Další skvělou lokalitou vhodnou pro odpočinek na vyhřátém písku i objevování podmořského světa je pláž Abu Dabbab. Necelých 600 metrů od ní se totiž v moři rozprostírá stejnojmenná potápěčská lokalita, kde lze v křišťálově čistých vodách rovněž během šnorchlování spatřit korály, hejna ryb, želvy a s trochou štěstí i dugongy. Také sem se můžete vypravit v rámci výletu s cestovní kanceláří Blue Style.

Pláž je dlouhá a písčitá, vstup do vody je pozvolný. Místo je tudíž ideální pro rodiny s malými dětmi a seniory. Nechybí zde lehátka, slunečníky, ani sprchy. Najdete tu také několik stánků se suvenýry a vybavením do vody, určitě se však nemusíte bát toho, že by vám prodavači něco vnucovali.

El Quseir

Pláže městečka El Quseir lákají své návštěvníky na dlouhé pásy jemného písku, kde je dostatek místa pro všechny. Vstup do vody je navíc pozvolný, což ocení zejména rodiny s malými dětmi, které se zde zabaví například stavěním z písku.

A pokud vás opalování a koupání omrzí, můžete se vydat do malebného městečka El Quseir s poklidnou atmosférou. Hned u pláže se nachází řada skvělých kaváren a restaurací. Historické centrum plné křivolakých uliček vám pak nabídne autentickou egyptskou atmosféru a návštěvu 450 let staré pevnosti Quseir.  

Sharm El Luli

Skvostná pláž s jemným, oslnivě bílým pískem, tyrkysovým mořem  a nádherným korálovým útesem, to je Sharm El Luli, někdy přezdívaná jako „egyptský Karibik“ či „egyptské Maledivy“. Řadí se totiž mezi 20 nejkrásnějších pláží světa. 

Najdete ji v chráněné oblasti Wadi El Gamal a vypravit se sem můžete například v rámci výletu s CK Blue Style. Rozhodně si nenechte ujít krásu zdejšího podmořského světa! Korály tu můžete obdivovat i přímo u břehu, kde je ještě mělko, a proto si tu mořský život bez obav užijí i děti a nezkušení plavci.

Už se těšíte na svou dovolenou v egyptském letovisku Marsa Alam? Tak si nezapomeňte kromě plavek přibalit také potápěčské brýle a těšte se na článek o potápěčských lokalitách v této oblasti, který pro vás připravujeme!

Kapverdská morna

Kapverdská morna: Smutná muzika z ostrovů plných úsměvů

Dovolená na Maledivách: Vítejte v exotickém ráji!

Dovolená na Maledivách

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách - 11. díl

Experti na cestách: 11. díl

I k něčemu tak příjemnému, jako je opalování se na prosluněné pláži, je nutné přistupovat zodpovědně. Nám jako cestovní kanceláři záleží na tom, aby vaše vytoužená dovolená byla bezstarostná po všech stránkách, a proto doporučujeme dodržovat zásady zdravého opalování. Jaké to jsou a čemu je dobré se naopak vyvarovat? Odpovědi se dozvíte v první části […]

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 44. díl

Chcete prožít dovolenou plnou vůní, chutí a barev? Tak se s námi vypravte do Ománu! Seznámit se s tímto arabským klenotem můžete v dnešním speciálu Expertů na cestách. Hlavní výhody? Přímé lety z Prahy, čistota, bezpečnost, přírodní a kulturní bohatství, vřelí obyvatelé a mnoho dalšího. Objevte záhadné ruiny města Ubar, zažijte dobrodružnou jízdu pouští, pohlaďte […]

Číst více

Port Ghalib

Klidná a zábavná dovolená v Port Ghalib

Egyptská Marsa Alam, jedna z nejoblíbenějších dovolenkových destinací, nabízí spoustu krásných letovisek. Jedním z nich je i malebný Port Ghalib s krásnou promenádou, písčitými plážemi a průzračným Rudým mořem. Share Tweet Email

Číst více