Dovolená v Turecku: 5 důvodů, proč navštívit Bodrum, perlu egejského pobřeží

BodrumDestinaceTurecko

Turecko je krásná země, bohatá na kulturní dědictví, nádhernou přírodu a fascinující cestovatelské lokality. Jedním ze zářivých klenotů této dovolenkové destinace je právě město Bodrum, jež leží na egejském pobřeží.

Láká vás dovolená v Turecku? Existuje mnoho důvodů, proč byste měli zvážit návštěvu tohoto malebného přímořského letoviska. Zde jsme si pro vás připravili pět z nich, které zaručeně nalákají nejednoho cestovatele, ale i milovníka odpočinku, ke strávení příští dovolené v rodišti velikánů antických dějin.

1. Město plné historie

Málokdo ví, že Bodrum je místem, kde se nachází jeden ze sedmi divů světa, a to velkolepé starověké Mauzoleum v Halikarnassu, které nabízí návštěvníkům ohromující pohled do historie lidstva. Další významnou památkou je hrad sv. Petra, jenž se tyčí nad městem. Má celkem sedm bran a při jeho prozkoumávání narazíte na řadu tajuplných zákoutí. Navíc jsou odtud nádherné výhledy. Nudit se tu nebudou ani děti, pro které jsou zde připraveny speciální výstavy např. osmanské vojenské výzbroje. Největším lákadlem je však zpřístupněný sarkofág kárské princezny a muzeum podmořské archeologie.

2. Nádherné pláže

Bodrum je obklopen zářivě modrými vodami Egejského moře a nabízí tak návštěvníkům řadu nádherných pláži. Zatímco pláž Gumbet ocení milovníci vodních sportů, nedalekou pláž Bitez přivítají zas rodiny s dětmi. Nachází se v klidné a mělké zátoce, tudíž je pro naše malé cestovatele ideální. Další z oblíbených pláží je 7 kilometrů vzdálená pláž v Ortakentu, která poskytuje klid a relax těm, kteří hledají útočiště před shonem.

3. Noční život

V tomto tureckém městě naleznete zábavu nejen ve dne, ale také v nočních hodinách pulzujících životem. Bodrum je plný barů, klubů a restaurací, kde se rozhodně nudit nebudete. Milovníci hudby a tance určitě ocení fakt, že se zde v letních měsících hojně konají hudební akce či oblíbené festivaly. Už se těsíte na drink při skvělé muzice?

4. Místní kuchyně

Turecká kuchyně patří mezi nejoblíbenější na světě. Je plná barev, chutí a vůní. Kdo by si nechal ujít kebab či tradiční mezze při návštěvě tohoto okouzlujícího města? Strádat ovšem nebudou ani milovníci mořských plodů a ryb. Bodrum nabízí plno tradičních rybích restaurací, které servírují čerstvé úlovky pocházející přímo z Egejského moře.

5. Umění a řemeslo

Bodrum je uměleckým centrem regionu. Během svého pobytu zde můžete navštívit řadu galerií, kouzelných ateliérů a trhů, kde místní umělci a řemeslníci prezentují své nejlepší práce. Město je známé pro tradiční keramiku, koberce, výrobky z kůže a šperky. Pokud vám jde o sehnání co nejhezčího suvenýru, tak věřte, že budete mít z čeho vybírat.

Bodrum je zkrátka destinací, která spojuje krásné pláže, působivou historii, výtečnou kuchyni, výjimečnou kulturu a moderní zábavu. Je ideální pro rodinou dovolenou, ale i pro jednotlivce a aktivní páry. Věříme, že jsme vás naším výběrem toho nejlepšího z Bodrumu nalákali a vy tak strávíte příští dovolenou s námi v Turecku!

Káva napříč kulturami

Káva v zahraničí: Zachutná vám Itálie, Řecko, Turecko nebo Arábie?

Dovolená v Tunisku: 5 nejkrásnějších pláží tuniské pevniny

Dovolená v Tunisku: 5 nejkrásnějších pláží tuniské pevniny

Mohlo by vás zajímat

Zipline Cabo Verde aneb adrenalin na ostrově Sal

Dovolená na Kapverdách: Zipline Cabo Verde aneb adrenalin na ostrově Sal

Kapverdy jsou známé jako ráj pro milovníky vodních sportů, zažít se tu však dá i jiný adrenalin, než prohánět se po vlnách. Vítr okolo uší vám ale bude svištět tak jako tak, protože řeč je o místním lanovém skluzu Zipline Cabo Verde. Share Tweet Email

Číst více

Kos: Sestupte do sopečného kráteru na ostrově Nisyros

Chystáte se na dovolenou na řeckém ostrově Kos a rádi byste si ji zpestřili nezapomenutelným výletem? Máme pro vás tip! Vydejte se s námi na sopečný ostrůvek Nisyros! Užijte si nejen malebné uličky zdejších měst, ale také fascinující návštěvu pekelného kráteru spící sopky. Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 22. díl

Jak si správně zabalit na dovolenou a na co si dát pozor, vám v dnešním díle Expertů na cestách poradí Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style. O své zvyky i zlozvyky v rámci balení se podělí také Mirai Navrátil, zpěvák a frontman kapely Mirai. Dále se budeme společně s Lenkou Pátek věnovat tomu, co […]

Číst více