Dovolená v Tunisku: 5 nejkrásnějších pláží tuniské pevniny

DestinaceTunisko

Tunisko je velmi oblíbenou turistickou destinací v severní Africe. Cestovatelé zemi vyhledávají pro její dlouhou letní sezónu, skvělou středomořskou kuchyni, luxusní hotelové komplexy a dlouhé písčité pláže s průzračnou vodou. Nejhezčí a nejzajímavější z nich se nachází na tuniské pevnině a patří mezi ty vůbec nejkrásnější pláže celého Středozemního moře. Pojďte se s námi na tuniské pláže společně podívat a objevit tak jejich nepopsatelnou krásu!

Pobřeží tuniské pevniny je poměrně členité a má délku přibližně 1 300 kilometrů. Na severu objevíte křišťálově čistou vodu, bujnou vegetaci a divoké útesy, zatímco jižní část své návštěvníky láká na fascinující vyprahlou krajinu Sahary, která je největší tropickou pouští na světě.

Teplé středomořské klima a nekonečné pruhy měkkého písku činí z Tuniska naprosto ideální destinaci pro všechny milovníky pláží. Vybrali jsme pro vás pět, které stojí za to navštívit:

 

El Mansoura

El Mansoura, v minulosti hodnocená jako sedmá nejkrásnější pláž světa, je bez nadsázky sluncem zalitý ráj, který si oblíbili místní i turisté. Najdeme ji v Kelibii na poloostrově Cap Bon a jde o naprosto úchvatnou pláž, jež je známá svým široce se táhnoucím čistým bílým pískem a průzračnou vodou, což z ní dělá ideální místo pro relaxaci a odpočinek. Někteří turisté ji dokonce díky jejímu charakteru přirovnávají k plážím na exotickém Mauriciu.

V bezprostředním okolí je mnoho kaváren a restaurací, kde se podávají čerstvé a chutné mořské plody. Když slunce začíná zapadat, zdejší návštěvníci se mohou klidně procházet po pláži a sledovat, jak se barvy na obloze mění v krásné odstíny růžové a oranžové.

Hammamet

Pláž Hammamet je jednou z nejoblíbenějších v Tunisku a každoročně přitahuje tisíce turistů z celého světa. Toto úžasné místo se nachází ve městě Hammamet, kterému se říká „tuniské Saint-Tropez“, asi hodinu jízdy od hlavního města Tunis. Pláž je známá svou průzračnou tyrkysovou vodou, jemným bílým pískem a vzrostlými palmami. Kromě toho nabízí také bohatý podmořský život, což z ní činí oblíbené místo pro dovolenou plnou potápění a šnorchlování.

Pro návštěvníky, kteří hledají aktivnější dovolenou, Hammamet nabízí řadu sportovních aktivit. Plážový volejbal, windsurfing a vodní lyžování patří k oblíbeným sportům, které se na této pláži často provozují. Četné přímořské kavárny a restaurace zas zajišťují, že odtud nemusíte odcházet ani po západu slunce.

Mahdia

Pláž pobřežního města Mahdia, ležícího 200 kilometrů jižně od hlavního města Tunis, v sobě skrývá vše, co potřebujete. Její dlouhé pobřeží pokrývá jemný písek, což z ní v kombinaci s modrým mořem, které má pozvolný vstup do vody, a dostatkem prostoru v jakoukoliv dobu činí ideální místo pro klidnou, odpočinkovou dovolenou s rodinou a dětmi.

Mahdia je obklopena malebnými bílými domky, rybářskými loděmi, místními kavárnami a restauracemi, které nabízejí čerstvé mořské plody. Ať už se chcete opalovat nebo se ponořit do místní kultury, pláž Mahdia stojí během vaší cesty do Tuniska rozhodně za návštěvu.

Tabarka

Pláž s pohádkovým názvem Tabarka se nachází ve stejnojmenném městě v provincii Jendouba. Nádherné průzračné moře, široký pás jemného písku bílé barvy a přijemný pozvolný vstup do vody – těmito slovy by se dala ve stručnosti charakterizovat tato malebná pláž. To ale není zdaleka vše.

U pláže Tabarka se totiž nachází největší korálový útes ve Středozemním moři, kvůli kterému sem cestují potápěči z celého světa. Přímo na místě tak díky tomu najdete hned několik potápěčských center, kde je možné pronajmout si kompletní vybavení nebo se zúčastnit některého z kurzů, a to včetně školení pro úplné začátečníky.

Zajímavostí je, že moře u Tabarky bývá o pár stupňů chladnější než například na plážích v Hammametu. Zároveň zde často fouká poměrně silný vítr, takže sem jezdí i mnoho milovníků surfování.

Raf Raf

Další pláž s poněkud netradičním názvem. Jde o jedno z nejkrásnějších míst v celém Tunisku a výhodou je, že o něm ví spíše místní než turisté. Díky tomu zde bývá vždy dostatek místa a pláž působí poněkud divoce, ba dokonce až opušteně.

Raf Raf se nachází uprostřed malé zátoky na severu země, přibližně 30 kilometrů od oblíbeného letoviska Bizerte, které je známé tím, že jde o nejsevernější město celé Afriky.

Moře v zátoce bývá klidné a často velmi teplé, neboť pláž je chráněna z obou stran pohořím. Pokud se vydáte na Raf Raf, doporučujeme rovněž navštívit také lagunu Ghar El Melh s křišťálově čistou vodou, která se nachází nedaleko.

Tak co, lákají vás tuniské pláže? Na tuniskou pevninu je možné vyrazit i na samotném konci léta, tak neváhejte a pusťte se do objevování!

Bodrum –⁠ 5 důvodů, proč navštívit perlu egejského pobřeží

Dovolená v Turecku: 5 důvodů, proč navštívit Bodrum, perlu egejského pobřeží

Dovolená v Egyptě: 6 důvodů proč jet do Hurghady

6 důvodů proč navštívit egyptskou Hurghadu

Mohlo by vás zajímat

Kam na dovolenou v roce 2024?

Dovolená u moře v roce 2024: Kam se vypravíte vy?

Cítíte, že by to chtělo dovolenou? Jenže nevíte, kam letos vyrazit? Právě pro vás tu máme skvělé tipy na krásné destinace, v nichž naleznete vše od pláží lákajících k odpočinku přes památky a zajímavá místa skýtající dobrodružství po výtečné pokrmy, kterým jednoduše nelze odolat. Pojďme si společně odpovědět na otázku, kam na dovolenou v roce […]

Číst více

Mauricius

Podmořský vodopád u ostrova Mauricius je optickým klamem

Asi dva tisíce kilometrů východně od pobřeží Afriky a 900 kilometrů východně od Madagaskaru leží v Indickém oceánu ostrovní stát Mauricius, označovaný i jako Mauritius. Tvoří ho stejnojmenný ostrov vulkanického původu, ostrov Rodrigues a několik menších ostrovů. Share Tweet Email

Číst více

Dovolená v Řecku

Dovolená v Řecku: 5 „nej“, které musíte vidět na Kefalonii

Ač je Kefalonie hned šestým největším řeckým ostrovem, není turisty ani zdaleka tak navštěvovaná jako známější Kréta nebo Kos. Využijte této její přednosti a objevte nejkrásnější místa Kefalonie dříve, než je zaplaví davy turistů. Share Tweet Email

Číst více