opalování Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

Parghelia

KalábrieItálie

KalábrieItálie

Parghelia: Kalábrijská vesnička u města Tropea láká na pohodu

  •  19. dubna 2023

Italská Kalábrie je skvělým tipem na pohodovou letní dovolenou v Evropě. V tomto regionu nenarazíte na továrny a rušné magistrály, ale především na nádhernou přírodu, krásné pláže, čisté Tyrhénské moře, architektonicky zajímavá městečka a lákavé tradiční suvenýry. Jedním z letovisek, kde lze díky českým cestovním kancelářím pobývat, je Parghelia. Tato malebná vesnička se nachází pouhé tři kilometry od věhlasného města Tropea, které tím pádem můžete navštěvovat, kdykoliv se vám zlíbí.

Číst více

Dovolená v Maroku aneb Pláž v Agadiru

DestinaceRady na cestuMaroko

DestinaceRady na cestuMaroko

Dovolená v Maroku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  8. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Maroka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude blížící se dovolená v Maroku premiérou.

Číst více

dovolená v Kalábrii

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  18. října 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Itálie, konkrétně do Kalábrie? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si mám vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená v Kalábrii premiérou.

Číst více

věhlasná pláž Egramni Beach na řeckém ostrově Lefkada

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Fotoreportáž: Pláž Egremni na ostrově Lefkada připomíná Karibik

  •  29. července 2022

Egremni Beach je nejkrásnější pláž na řeckém ostrově Lefkada, ležícím v Jónském moři. Je složitě přístupná, ale nenavštívit ji během letní dovolené by byl obrovský hřích. Na délku měří 2,5 km, na šířku mezi 20 až 50 metry. Lemují ji strmé vápencové útesy, rozprostírá se na jihozápadě. Pokud netrpíte omezenou pohyblivostí či strachem z výšek a zároveň máte dobrou fyzičku, můžete se sem dostat dopravním prostředkem a následně pěšky po dlouhém schodišti. Komfortnější variantou je lodní výlet, který vám na požádání zajistí delegát CK Blue Style.

Číst více

cestovatel Richie na řeckém ostrově Lefkada, konkrétně na pláži Egremni

LefkadaDestinaceŘecko

LefkadaDestinaceŘecko

Lefkada: Poznejte s námi řecký ostrov v Jónském moři

  •  1. července 2022

K nejnovějším destinacím, v nichž můžete strávit letní dovolenou s CK Blue Style, patří řecký ostrov Lefkada. Ten se pyšní úchvatnými plážemi, které si velmi rychle zamilujete. Pokud jste na Lefkadě dosud nebyli, případně jste na tomto pozoruhodném ostrově v Jónském moři pobývali před mnoha lety, nejspíš oceníte následující fotoreportáž z června 2022. Soustředili jsme se nejen na přírodní lokality.

Číst více

proslulá pláž v regionu Chania na ostrově Kréta

DestinaceŘeckoKréta

DestinaceŘeckoKréta

Falasarna: Pláž na ostrově Kréta patří k nejčistším v celém Řecku

  •  19. ledna 2022

Nejkrásnější pláže řeckého ostrova Kréta najdete především v jeho západní části – v regionu Chania. Pokud jste tam ještě nebyli, některé pobřežní lokality určitě znáte alespoň z fotografií. K těm nejproslulejším patří – zejména díky růžovému písku – Elafonisi. Náramně fotogenická je pláž Balos, spojující Krétu s ostrůvkem Tigani. Necelých 20 km od tohoto místa se rozprostírá přibližně dva kilometry dlouhá pláž Falasarna, která doslova svádí k několikahodinové relaxaci.

Číst více

sluneční brýle v poušti

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Sluneční brýle: Jak na dovolené chránit oči před sluncem a pískem?

  •  20. srpna 2020

Nejen sluneční paprsky, ale také poletující písek na pláži či v poušti ohrožují naše oči během dovolené v zahraničí. Optimální ochranou jsou sluneční brýle. Jaký typ si pořídit na cestu do Egypta, Tuniska, Řecka, Bulharska, Spojených arabských emirátů či Maroka? Možností je celá řada. Pojďme si je nyní krátce představit.

Číst více

Ravda

BurgasBulharsko

BurgasBulharsko

Ravda: Bulharské letovisko, které má přezdívku „předměstí Nesebaru“

  •  27. července 2020

Pokud se rozhodnete strávit letní dovolenou v okolí bulharského letiště Burgas, můžete se ubytovat například v letovisku Ravda. A proč právě tam? Toto městečko je klidnější a levnější než nedaleké Slunečné pobřeží, přitom v něm – kromě vyhlášených diskoték – naleznete vše více i méně podstatné. Nese přezdívku „předměstí Nesebaru“, poněvadž na něj navazuje nová část známého města Nesebar.

Číst více

ostrov Paros

Řecko

Řecko

Paros: Romantický řecký ostrov, který míjí masová turistika

  •  9. března 2020

Těžbou vynikajícího poloprůsvitného mramoru, ze kterého byla vytesána i Venuše Mélská, se kdysi proslavil řecký ostrov Paros. V současnosti se jedná především o atraktivní lokalitu, kde lze v letní sezóně strávit pohodovou dovolenou. Masová turistika sem dosud nepronikla, takže si můžete v klidu užívat veškerých předností, jimiž tento třetí největší z Kykladských ostrovů oplývá.

Číst více