pití Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Ománská kuchyně: Pohádka tisíce a jedné chuti

OmánChutě světa

OmánChutě světa

Co ochutnat v Ománu: Pohádka tisíce a jedné chuti

  •  14. února 2024

Ománská kuchyně možná není ve světě tak populární jako kuchyně z jiných arabských kultur. To však v žádném případě neznamená, že by neměla co nabídnout! Pojďte se společně s námi ponořit do exotických chutí a vůní a říct si, co ochutnat v Ománu.

Číst více

aquapark Nessebar

BurgasBulharskoZážitky

BurgasBulharskoZážitky

Nessebar: Největší aquapark v Bulharsku nabízí i tsunami

  •  14. září 2018

Máte děti a láká vás letní dovolená u moře? Musí se ovšem odehrávat v Evropě, ne moc daleko od České republiky, v bezpečné zemi a navíc za přijatelnou cenu? Vyzkoušejte Bulharsko! Černé moře vás dokonale osvěží, jídlo a pití tady mají doslova za hubičku a pivo není o nic horší ani dražší než u nás. Budete-li bydlet v letovisku Pomorie, Ravda, Nesebar, Slunečné pobřeží, Svatý Vlas nebo Elenite, můžete si dovolenou v Bulharsku zpestřit celodenním výletem do největšího a nejmodernějšího aquaparku v celé zemi. Jmenuje se Nessebar a nachází se – pod širým nebem – cca 2 km od centra Ravdy.

Číst více

curacao

ReceptyChutě světa

ReceptyChutě světa

Curacao: Modrý likér s příchutí karibského pomeranče

  •  19. září 2017

Neobejdou se bez něj známý koktejl Blue Lagoon, drink Blue Hawaii a další míchané alkoholické nápoje. Řeč je o likéru curacao, který pochází ze stejnojmenného ostrova patřícího Nizozemí. Konkrétněji – curacao je modrý likér ochucený sušenými slupkami citrusového ovoce zvaného laraha, které se pěstuje na ostrově Curacao v jižní části Karibského moře.

Číst více

horchata

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

Horchata: Lahodný španělský nápoj, který umí léčit

  •  12. ledna 2016

Jestliže zamíříte do Španělska, pravděpodobně tam narazíte na místní specialitu nazvanou horchata. Na první pohled vypadá jako ochucené mléko, ale to je pouhé zdání. Jedná se totiž o studený nápoj z tzv. tygřích ořechů (španělsky chufas), což ve skutečnosti nejsou ořechy, ale hlízy šáchoru jedlého.

Číst více

limoncello

SardinieReceptySicílieKalábrieChutě světaItálie

SardinieReceptySicílieKalábrieChutě světaItálie

Limoncello: Tradiční citronový likér, který pochází z jihu Itálie

  •  2. října 2015

Zamíříte-li na jih Evropy, konkrétně do Itálie, vaší pozornosti zřejmě neuniknou průhledné láhve se žlutou tekutinou. Jedná se limoncello, tedy o ovocný likér pocházející z oblasti Kampánie. Obsahuje 28 až 32 procent alkoholu a podává se dobře vychlazený, převážně jako digestiv. Ten se, jak známo, pije po jídle, aby „utišil žaludek“, poněvadž doplňuje sníženou hladinu trávicích enzymů.

Číst více