Severní Kypr Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Kyrenijský hrad ve městě Kyrenia neboli Girne

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

KyprSeverní KyprDestinaceTipy na výlety

Kyrenia: Severokyperské město, které zaujme hradem a přístavem

  •  6. ledna 2023

Severní Kypr je ideální destinací pro všechny, kteří si chtějí užít pohodovou dovolenou v komfortním hotelu v těsné blízkosti náramně čistého moře. A stejně tak sem míří jedinci toužící poznávat atraktivní památky a malebnou přírodu. Hodláte během pobytu vyrazit na výlet někam, kde lze navíc relativně dobře nakoupit? Vydejte se do přístavního města Kyrenia neboli Girne, ležícího 25 km od hlavního města Severní Nikósie neboli Severní Lefkósie a 80 km od letoviska Bafra.

Číst více

dovolená v Severním Kypru

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

Dovolená v Severním Kypru: Rady, tipy a důležité informace

  •  2. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Severokyperské turecké republiky, zkráceně Severního Kypru? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude dovolená v Severním Kypru premiérou.

Číst více

cestovatel Richie představuje Severní Kypr

KyprSeverní KyprDestinace

KyprSeverní KyprDestinace

Severní Kypr: Poznejte s námi tureckou část ostrova

  •  6. června 2022

Kypr je třetí největší ostrov ve Středozemním moři, dělí se na dvě části. Tu větší – jižní – zabírá Kyperská republika, která je součástí Evropské unie. Žijí v ní převážně kyperští Řekové, označovaní též jako řečtí Kypřané. Severní třetina ostrova nese název Severní Kypr (oficiálně Severokyperská turecká republika), ovládá ji Turecko a bydlí v ní především kyperští Turci, respektive turečtí Kypřané. Klienti CK Blue Style mohou – počínaje sezónou Léto 2022 – strávit dovolenou na jihu i na severu. Proč se vydat směr Severní Kypr? To pochopíte díky následující fotoreportáži z května 2022.

Číst více