víno Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

SardinieDestinaceChutě světaItálie

SardinieDestinaceChutě světaItálie

Víno ze Sardinie: Zázrak zrozený ze slunce, moře a panenské půdy

  •  21. prosince 2023

O tom, co vše se dá na Sardinii zažít, objevit i ochutnat, jsme v poslední době napsali poměrně hodně. Tento malebný italský ostrov toho však nabízí tolik, že si zkrátka nemůžeme pomoci. A naše výprava do tohoto malebného koutu země by nebyla kompletní, kdybychom alespoň jeden článek nevěnovali zdejšímu vínu. Tak na nic nečekejte a pojďte s námi ochutnat víno ze Sardinie!

Číst více

magnetky s motivem města Pizzo

DestinaceKalábrieTipy na výletyItálie

DestinaceKalábrieTipy na výletyItálie

Pizzo: Město v italské Kalábrii láká na tartufo, nákupy i hrad Murat

  •  8. prosince 2020

Uvažujete o dovolené v nádherném italském regionu Kalábrie, který oplývá atraktivními písčitými plážemi, velmi chutnou gastronomií i četnými přírodními krásami? Není divu – průmyslové zóny a tovární komíny byste zde hledali marně. Naopak v této oblasti můžete obdivovat několik zajímavých historických měst. Kromě Tropey je to například Pizzo, odkud pochází věhlasná zmrzlina tartufo.

Číst více

Bordeaux

Zajímavosti

Zajímavosti

Bordeaux: Město ve Francii nadchne vínem, památkami i okolím

  •  5. srpna 2019

Bordeaux leží asi tak 600 km od Paříže, po obou březích řeky Garonny. Historicky významnější je západní část s přístavem, kam mohou vplouvat i zaoceánské lodě. Okolí města je vyhlášené hlavně vínem, nejprestižnější a nejdražší se pěstují právě tady.

Číst více

Colmar

Zajímavosti

Zajímavosti

Colmar: Nádherné francouzské město s přezdívkou Malé Benátky

  •  23. dubna 2018

Francie stále patří k zemím, o které mají cestovatelé největší zájem. I díky tomu, že byla po staletí společně s Itálií kolébkou umění a architektury, ale i vína a jídla. Kromě Paříže, kam zavítá „povinně“ každý, stejně jako do okolních zámků na Loiře, je tu řada nádherných měst, o nichž u nás skoro nikdo neví. Jedním z nich je Colmar v Alsasku, přezdívku Malé Benátky dostal podle nejfotografovanější čtvrti. Jeho okolí ovšem dobře znají také milovníci vína.

Číst více

tinto de verano

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

Tinto de verano: Nápoj, který vás osvěží ve Španělsku

  •  28. června 2016

Dovolená ve Španělsku se blíží a vás zajímá, na jakých gastronomických specialitách si tam můžete pochutnat? Před časem jsme si představili některá jídla, dnes dáme přednost pití. Nápoj, který vidíte na fotografii, se nejmenuje sangria (i navzdory tomu, že se jí podobá), ale tinto de verano. O co přesně kráčí?

Číst více