10 důvodů, proč milujete Mallorcu

MallorcaDestinaceŠpanělsko

Mallorca je cestovateli z celého světa milována především pro své nádherné pobřeží s úchvatnými plážemi a malebnými zátokami lemovanými sluncem rozpálenými vápencovými útesy. Ponořte se i vy do azurových vod Středozemního moře nebo se vydejte vysoko do kopců a objevte šarm místních ospalých horských vesniček. Ochutnejte jedinečné mallorské víno a pak protančete celou noc ve stylových nočních klubech.
Potřebujete snad další důvody, proč podlehnout španělskému šarmu tohoto rajského ostrova, a do Mallorky se beznadějně zamilovat? Pokud ano, tady jsou!

 

 

Užiji si městský život…
Hlavní město Mallorky Palma je moderní metropolí nabízející veškerý komfort 21. století, kulturu, bezpečí, ruku v ruce s dechberoucím kulturním dědictvím. Projděte se ulicemi tohoto nádherného města a obdivujte jeho mocné katedrály, paláce a přívětivou, typicky středomořsky uvolněnou atmosféru. Večer pak přivítejte se sklenkou v ruce v některé z místních stylových restaurací a barů.

…i pestrou přírodu
I pro milovníky přírody je Mallorca opravdovým rájem. V jejích národních parcích můžete obdivovat neskutečnou pestrost krajiny v její nedotčené podobě. Objevte malebné horské vodopády, rozlehlé kaňony, malé ostrůvky s panenskými zátokami a v neposlední řadě bohatou flóru a faunu zdejšího subtropického podnebí.

Projdu se po nejjemnějším plážovém písku
Mallorca je jednou z destinací, které pomáhaly formovat současnou podobu plážového turismu, a jako taková je domovem některých z nejkrásnějších pláží celé Evropy. Přes 50 km jemného písku, romantické skalnaté zátoky, pláže s nejvyšším komfortem i civilizací netknuté, vhodné pro rodiny i pro vyznavače naturistického stylu… Na Mallorce si svůj plážový sen splní skutečně každý!

Zažiji opravdový ráj vodních sportů
Ti, kteří namísto relaxu na pláži volí spíše aktivnější dovolenou, budou na Mallorce taktéž nadmíru spokojeni. Zdejší pobřežní vody jsou v podstatě dokonalým místem pro všechny druhy surfování, potápění, šnorchlování, wakeboarding a paddleboarding, zkrátka vše, co vás jen v souvislosti s mořskými radovánkami může napadnout.

Vypravím se k srdci ostrova blíže…
Žádný cestovatel, který zavítá na Mallorcu, by si určitě neměl nechat ujít úžasný zážitek, který skýtá návštěva místních jeskyní. Vydejte se hluboko do nitra země a obdivujte majestátní klenby těchto přírodních katedrál, jejich impozantní krápníkové struktury a podzemní jezera s hladinou jako to nejkrásnější zrcadlo. Vřele doporučujeme!

Nakoupím suvenýry z jedinečných mallorských perel
Mallorské perly nevznikají přirozeným způsobem, tedy v útrobách perlorodých druhů ústřic – jsou produktem lidské vynalézavosti. Na jejich kráse jim to však nic neubírá. Ačkoli je možné je od pravých perel rozeznat, mallorské perly si získaly své příznivce po celém světě a jsou obecně považovány za ty nejkvalitnější umělé perly, které lze sehnat.

Objevím lahodné místní víno
Pokud se řadíte k milovníkům tohoto královského nápoje, budete na Mallorce doslova v sedmém nebi. Mallorské víno se totiž prakticky nevyváží a jinde se k němu příliš nedostanete – můžete se tedy těšit na záplavu chuťových tónů, které jste doposud neměli tu čest poznat. Callet, manto negro, fogoneu nebo gorgollasa.. No řekněte, nesbíhají se vám už při čtení těchto jmen sliny?

Ochutnám autentickou mallorskou kuchyni
Základem mallorské kuchyně jsou vždy čerstvé a většinou lokální suroviny. Co také očekávat od ostrova, jehož půda je tak úrodná, že v ní divoce rostou jinde pečlivě pěstované plodiny, jako jsou olivy, vinná réva nebo granátová jablka. Když navíc vezmeme v potaz, že zdejší vody jsou obzvlášť bohaté na rozličné mořské plody, můžete si být jisti, že vás čeká opravdu dokonalý gurmánský zážitek!

Navštívím nádherné vesničky
Valldemossa, Deià, Capdepera… jak se vám líbí tato šarmantní jména? Položte své sklenky zpět na stůl, tentokrát se totiž nejedná o víno, ale o vesničky, které na vás čekají v pohoří Serra de Tramuntana. Představí vám úplně jinou tvář ostrova, než jakou můžete potkat na pobřeží. Těšit se můžete na dlážděné cestičky, kamenné domky a dokonale klidnou a tichou atmosférou španělského venkova. Přidejte k tomu nádherné výhledy na hory na jedné a na oceán na druhé straně a máte zážitek, na který určitě hned tak nezapomenete.

Budu tančit až do svítání ve španělských rytmech
Teplé večery na Mallorce přímo vybízí k výpravám do zdejších měst a městeček, které jsou proslulé svými stylovými bary a nočními kluby. Ty bývají nezřídka otevřené až do pozdních ranních hodin a nabízejí širokou škálu zábavy pro všechny, kteří hledají družnou zábavu. Navštívit můžete populární čtvrť hlavního města Palma jménem Paseo Marítimo district, která je známá svými jazzovými koncerty, městečko Magaluf s jeho párty čtvrtí Punta Balena nebo Cala d’or or Puerto de Alcudia, kde si můžete užít večírek přímo na pláži.

Láká vás dechberoucí příroda? Bohatý městský život? Plážová dovolená podle těch nejvyšších standardů? Mallorca má tohlevšechno a ještě mnohem více. Tak na co ještě čekáte? Není na čase se vypravit na tento rajský ostrov a zamilovat se do jeho nezaměnitelného šarmu?

10 důvodů, proč milujete Tunisko

10 důvodů, proč milujete Tunisko

10 důvodů, proč milujete Kapverdy

10 důvodů proč milujete Kapverdy

Mohlo by vás zajímat

6 důvodů proč navštívit egyptskou Hurghadu

Dovolená v Egyptě: 6 důvodů proč jet do Hurghady

Přemýšlíte kam na dovolenou, nebo už jste se třeba i rozhodli pro Egypt, ale zatím jste si nevybrali letovisko? Ať tak či tak, přesně pro vás tu máme šest důvodů, a že by se jich dalo určitě najít víc, proč jet do Hurghady! Share Tweet Email

Číst více

Korfu

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží ostrova Korfu

Objevte pláže ostrova Korfu! Užijte si Jónské moře, všudypřítomné cikády, nekonečné háje olivovníků, úžasná vůně bohaté flóry, vynikající řecké speciality, přátelští obyvatelé a neuvěřitelné západy slunce a ještě mnohem víc! Ne nadarmo bývá Korfu nazývaný „Zelenou perlou Jónského moře“! Share Tweet Email

Číst více

město Jičín

Jičín: Malebné české město, které proslavili Rumcajs, Manka a Cipísek

Nestává se často, aby město proslavila pohádková postavička tak, jako se to přihodilo městu Jičín. Už několik generací ho má spousta nejen našich, ale i zahraničních dětí spojené s loupežníkem Rumcajsem, jeho ženou Mankou a synem Cipískem. Share Tweet Email

Číst více