Dovolená v Ománu: Nejkrásnější pláže orientálního ráje

OmánDestinace

Láká vás dovolená v Ománu? Měla by! Tento klenot Blízkého východu nabízí totiž všechno, na co si jen vzpomenete. Majestátní hory, úchvatné přírodní scenérie, tajemná historická města, skvostné oázy, zlatavé pouštní duny, komfortní hotelové resorty s perfektními službami, průzračně čisté moře i dokonalé bělostné a zlatavé pláže. Tak s námi pojďte objevit ty nejkrásnější z nich!

Ománské pobřeží se táhne v délce větší než 3000 kilometrů a je velmi rozmanité. Severní břehy omývá Ománský záliv, jihovýchodní část pobřeží pro změnu Arabské moře, bohaté na delfíny, želvy, velryby a také na korálové útesy. Najdete zde romantické liduprázdné laguny, skalnaté útesy i široké pláže. Ty jsou zpravidla písčité, výjimečně písčito-oblázkové nebo se skalnatým podložím. Vstup do moře bývá obvykle pozvolný, což ocení zejména rodiny s malými dětmi a senioři. Další neopomenutelnou výhodou je pak to, že na dovolenou za sluníčkem a teplem sem lze vyrazit téměř kdykoliv během roku!

Pláž Mughsail

Zhruba 40 kilometrů od letoviska Sálala leží skvostná pláž jménem Mughsail. Své návštěvníky láká na dokonale čisté moře, jemný zlatavý písek a dramaticky černá skaliska. Kombinace tohoto okouzlujícího prostředí a hřejivých slunečních paprsků rozpustí všechny starosti, které si sem přinesete, a vy si budete moct užívat nekonečnou plážovou pohodu.

Kromě nádherné krajiny a romantických výhledů na západ slunce nabízí Mughsail ve své těsné blízkosti skalní převis zvaný Marneef cave, kde se nachází i otvory označované jako blow holes, z nichž při přílivu či rozbouřeném moři stříkají gejzíry vody do výšky až 30 metrů. Tak si nenechte tuto podívanou ujít!

Pláž Fazayah

O něco dál od Sálaly (asi 70 kilometrů) v regionu Dhofar leží pláž Fazayah, kterou si oblíbili místní i turisté, jedná se však o poměrně odlehlou oblast, takže davů se zde nemusíte většinou bát. Je však nutné počítat s tím, že tady nenajdete ani žádné stánky s občerstvením či jiné turistické zařízení.

Čeká tu na vás jen jemný písek, zajímavé skalní útvary a křišťálově čisté Arabské moře, které navíc překypuje pestrým podmořským životem. Pokud patříte mezi milovníky šnorchlování a potápění, pláž si nepochybně zamilujete.

Pláž Al Qurum

Za jednu z nejpěknějších pláží Ománu bývá považována i pláž Al Qurum v hlavním městě Maskat. Vzhledem ke své poloze patří k rušnějším plážím a v její blízkosti se nachází řada luxusních hotelů, kavárny a restaurace i nákupní centra. Kromě koupání a opalování nabízí svým návštěvníkům bohatou nabídku vodních sportů a příjemné procházky pod palmami.

Pláž Al Bustan

V hlavním městě Muscat se nachází také další krásná pláž. Jedná se o Al Bustan, na níž leží i jeden z nejluxusnějších hotelů ve městě zvaný Al Bustan Palace. Úchvatnou atmosféru zde kromě jemného bílého písku a zpěněných vln vytváří navíc výhled na majestátní hory v pozadí.

Pláž Al Sawadi

Malebná pláž Al Sawadi je obklopena skalnatými ostrovy, kam se slétá místní ptactvo. Na jeden z nich se během odlivu můžete dokonce dostat pěšky. Zdejší průzračné vody lákají k potápění a šnorchlování i dalším vodním radovánkám. Jemný písek zas nabízí možnost odpočinku, opalování nebo pikniku na pláži.

Tak co, láká vás dovolená v Ománu? Vydejte se s námi za poznáním ománských pláží i dalších krás této úchvatné země! Vypravit se můžete přímo do letoviska Salála (Salalah) nebo rovnou na poznávací okruh Ománem.

Gorgonia - potápěčů ráj

Hotel Gorgonia Beach: To nejlepší místo pro potápění a šnorchlování v Egyptě

Tunisko, Maroko, Řecko… Kde se natáčely slavné filmy a seriály?

Filmová místa

Mohlo by vás zajímat

Marsa Matrouh

Marsa Matrouh – Egypt, jak ho neznáte!

Máte pocit, že Egypt znáte jako otisky svých vlastních chodidel v písku pláže Mahmya? Pohlédli jste do očí Velké Sfingy, navštívili pyramidy, jména faraonů pohřbených v Údolí králů dokážete vyjmenovat zpaměti a s rybkami v Rudém moři si už téměř se všemi tykáte? Tak se s námi vydejte do Marsa Matrouh! Share Tweet Email

Číst více

Tsabou Beach

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a […]

Číst více

Jak sjednat storno zájezdu

COVID pandemie proměnila celé odvětví cestovního ruchu. Změnil se také přístup turistů k praktickým otázkám cestování. Nyní více myslí i na situace, kvůli kterým by nemohli své plány realizovat a snaží se zmírnit jejich případné negativní dopady. K tomu využívají např. pojištění storna zájezdu, které se stalo téměř nedílnou součástí každého cestovního pojištění. Co přesně […]

Číst více