Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží Rhodosu

DestinaceŘeckoRhodos

Rhodos je pro svou nádhernou krajinu často považován za nejpůsobivější ostrov Řecka. Pyšní se horami, lesy, kopci posázenými vinnou révou i olivovými háji a i přes stále rostoucí turistickou popularitu si zachovává svůj nedotčený divoký ráz. Hlavním lákadlem ostrova jsou však jeho pláže. Objevte nejkrásnější pláže Rhodosu společně s námi!

Právě ty, společně s azurově průzračnými vodami Středozemního moře, představují to nejlepší místo pro vaši skvělou dovolenou v Řecku. Pojďme se společně podívat na nejkrásnější pláže na Rhodosu!

 

1) Zátoka Anthonyho Quinna

20 kilometrů od hlavního města Rhodosu se nachází pláž, jejíž původní jméno bylo Vagies. V roce 1961 se zde však natáčel film Děla z Navarone se slavným Anthony Quinnem v hlavní roli. Pláž se díky úspěchu filmu stala známou a celý záliv by následně přejmenován –⁠ nyní nese jméno tehdy populárního amerického herce.

Zátoka se nachází mezi dalšími dvěma známými plážemi –⁠ Faliraki a Ladiko. Pro návštěvníky jsou zde k zapůjčení slunečníky a lehátka, v blízkosti se nachází taverna a dokonce i potápěčský klub. Pláž je dlouhá zhruba půl kilometru a oblíbila si ji zejména mladší generace. Kvůli ostrým skalnatým výběžkům vyčnívajícím z vody a písku se obvykle nedoporučuje rodinám s malými dětmi a seniorům. Je také třeba počítat s tím, že se na některých jejích částech scházejí nudisté.


2) Zátoka Sv. Pavla

Na jihovýchodním pobřeží, ve vesničce Lindos, se nachází zátoka Svatého Pavla, kde si můžete vybrat hned ze dvou pláží. Ta větší láká na zlatý, jemný písek, zatímco ta druhá je pokrytá směsí písku a štěrku. K pobřeží zde vede z hlavní silnice poněkud strmější stezka. Ti, kteří klesání zvládnou, se však mohou těšit na opravdu dokonalé místo pro plážové a mořské radovánky se vším všudy.

Zátoka se vyznačuje opravdu průzračnou mořskou vodou, takže je oblíbeným místem nejen pro milovníky plavání, ale i šnorchlování a potápění. Pokud se sem rozhodnete vyrazit, doporučujeme si přivstat, protože místa se poměrně rychle plní. I v pozdějších hodinách zde však panuje uvolněná atmosféra, díky které je pláž populární jak mezi turisty, tak mezi místními. Přímo na pláži jsou k dispozici lehátka a slunečníky, žízeň a hlad můžete zahnat ve zdejším baru.


3) Pláž Lindos

Ve skutečnosti hned tři překrásné pláže, které jsou souhrnně pojmenovány podle městečka Lindos, jež se rozkládá hned nad nimi. Bývají považované za jedny z nejkrásnějších pláží na celém ostrově. Křišťálově průzračná voda je samozřejmostí, moře je zde navíc mělké a vstup do něj pozvolný, což ocení zejména rodiny s malými dětmi. 

Přímo na pláži jsou k dispozici lehátka a slunečníky, nachází se tu také velké množství barů, restaurací a kaváren. Pomyslnou třešničkou na tomto řeckém zlatavém dortu je malebná příroda, která pláž obklopuje. Na kopci, který se tyčí přímo nad pláží, navíc najdete působivou lindoskou Akropoli. I tu určitě doporučujeme k prozkoumání.

 

4) Zátoka Tsambika

Na východním pobřeží ostrova Rhodos se rozkládá zátoka Tsambika se stejnojmennou pláží. Ta je částečně organizovaná a částečně divoká, navíc se zde nachází opravdu velké množství plážových barů, restaurací a půjčoven vybavení pro vodní sporty. Můžete si tedy být jisti, že nudit se tady nebudete –⁠ ani ve dne, ani v noci. 

Zátoka Tsambika je obehnána skalisky, díky nimž je zde moře klidné a voda průzračná. Koupání si tu tedy mohou naplno užít i děti a senioři. 

 

5) Pláž Faliraki

Jen pár kilometrů jižně od hlavního města Rhodu se nachází pláž Faliraki. Díky její příhodné poloze, jemnému písku a moři jako stvořenému k vodním sportům a potápění se jedná pravděpodobně o nejpopulárnější pláž celého ostrova. Je vyhledávána rodinami s dětmi, ale i mladými lidmi, kteří si chtějí užít pořádnou plážovou párty. Zdejší turistická vybavenost je na té nejvyšší úrovni, takže se nemusíte bát, že byste neměli kde ukojit svou žízeň či hlad. Místní restaurace jsou navíc vyhlášené svou kvalitou.

Nedaleko hlavní pláže se nachází její nudistická část, která je taktéž plně organizovaná a nebude vám na ní chybět žádný servis. Je vyhledávána zejména starší klientelou a oproti hlavní pláži na ní panuje o poznání klidnější atmosféra. 

A to ani zdaleka není všechno. V našem dalším článku si můžete přečíst třeba o Prasonisi.

Tak co, máte vybráno? Pláže Rhodosu už na vás čekají! 

Kos: 5 nejkrásnějších pláží

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží ostrova Kos

Dovolená v září: Egypt, Kapverdy nebo Řecko?

Kam v září na dovolenou?

Mohlo by vás zajímat

Vodní dýmka

Vodní dýmka: Staletí skrytá v oblaku kouře

Z reproduktorů se linou tóny šplhající nahoru a dolů po exotických arabských stupnicích, usměvaví muži sedí v kruhu kolem nízkého stolu a všude vládne pohodová atmosféra družného veselí. Namísto pivních půllitrů však na stole stojí vodní dýmka. Šlahoun koluje z ruky do ruky a z úst do úst a čas od času se usměvavé tváře […]

Číst více

Tip na fotku – Hrad Ravadinovo

Jedním z unikátních míst, které může Sozopol nabídnout, je bezesporu pohádkový Hrad Ravadinovo. Asi byste však nečekali, že si jej postavil bývalý bulharský zápasník a světový šampion Georgi Tumpalov. Share Tweet Email

Číst více

Hierapolis

Tip na výlet: Antické město Hierapolis, jež sousedí s Pamukkale

Dovolenou na Turecké riviéře můžete spojit s výletem na Pamukkale (Bavlněný hrad), což jsou travertinové terasy, zdálky připomínající zasněžený, místy zledovatělý kopec. Součástí obrovského areálu nedaleko města Denizli je rovněž Hierapolis, což jsou pozoruhodné ruiny antického města, figurující od roku 1988 na seznamu organizace UNESCO. Na své si tady přijdou nejen milovníci přírodních unikátů, ale […]

Číst více