Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží ostrova Kos

DestinaceŘeckoKos

Ostrov Kos, rodiště Hippokrata, je proslulý svými nádhernými plážemi a romantickými zátokami obklopenými svěží zelení. Právě to sem každoročně láká tisíce cestovatelů z celého světa. Objevte pláže ostrova Kos i vy!

Kos je třetím největším z Dodekanéských ostrovů. Jeho pobřeží se vine v délce více než 100 kilometrů a z velké části je tvořeno písčitými nebo oblázkovými plážemi s křišťálově průzračnou vodou. My vám přinášíme tipy na ty nejkrásnější z nich!

 

Pláž Marmari

Letovisko Marmari se stejnojmennou pláží se nachází na severním pobřeží ostrova asi 15 kilometrů od města Kos a patří mezi oblíbená místa jak mezi cestovateli jezdícími za odpočinkem, tak mezi surfaři. Nedaleko letoviska se navíc nalézá i vodní park Lido.

Kromě jemného písku táhnoucího se do dáli, azurové vody a skvělé turistické vybavenosti je zdejším lákadlem také nádherný panoramatický výhled na sousední ostrovy Kalymnos a Pserimos i turecké pobřeží Malé Asie.

Pláž Paradise

K nejkrásnějším a také nejznámějším plážím na ostrově rozhodně patří Paradise Beach nacházející se v jižní části Kosu na poloostrově Kefalos. Široký pruh zlatavého jemného písku, veškerý potřebný servis i poklidná atmosféra –⁠ zkrátka skutečný ráj. Zdejší přírodní ráz nenarušují žádné hotely, najdete tu pouze stánky a taverny s lákavým občerstvením. A nechybí ani bohatá nabídka vodních sportů.

Vstup do moře je pozvolný, což ocení zejména rodiny s malými dětmi. Zajímavostí je, že někdy se pláži přezdívá „Bubble Beach“, a to díky bublinkám vycházejícím občas z průduchů na mořském dně.

Pláž Agios Stefanos

Na jihozápadním pobřeží Kosu můžete navštívit malebnou písčito-oblázkovou pláž Agios Stefanos. Vstup do Egejského moře je zde velmi pozvolný a z potřebného vybavení vám tu určitě nebude nic chybět.

Hned vedle pláže se navíc nacházejí pozůstatky raně křesťanské baziliky Agios Stefanos, podle níž dostala své jméno. Archeologické naleziště zasahuje až do moře, takže milovníci šnorchlování a potápění se mají opravdu na co těšit!

A to není vše. Během opalování i koupání se totiž můžete kochat výhledem na fotogenický ostrůvek Kastri s modro-bílým kostelem Agios Nikolaos. Láká vás ostrov prozkoumat? Proč ne! Část trasy dlouhé přibližně 150 metrů se dá v klidu ujít po mořském dně a zbytek snadno doplavete.

Pláž Mastichari

Chcete v Řecku zažít trochu exotiky? Tak se vypravte na pláž Mastichari, kde svá chodidla můžete zabořit do bělostného písku, který spolu s tyrkysovou vodou vytváří dojem, že se nacházíte někde v Karibiku.

Mastichari leží v severozápadní části ostrova asi 22 kilometrů od města Kos a kromě opalování a plavání nabízí skvělé vyžití v podobě vodních sportů. Pro začátečníky je tu windsurfingová škola a pokročilí jistě ocení místní krásné prostředí a skvělé vlny.

Pláž Embros Therma

Pláž Embros Therma je malá a oblázková, přesto se jedná o pozoruhodné místo, neboť zde vyvěrá horký sirnatý pramen a stéká přes vulkanické kameny přímo do moře. Z balvanů je tu zbudované malé jezírko a voda s blahodárnými účinky v něm má 30–⁠40 °C.

Pro opravdové pohodlí zde nechybí ani stánek s občerstvením a nedaleko se navíc nachází i taverna Therma s nabídkou čerstvých ryb. To vše najdete pouhých 12 kilometrů od města Kos, tak návštěvu této pláže určitě nevynechejte!

Tak co, zlákají pláže ostrova Kos i vás?

Korfu

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží ostrova Korfu

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží Rhodosu

Rhodos: 5 nejkrásnějších pláží

Mohlo by vás zajímat

Čínský horoskop na rok 2024 aneb Rok dřevěného Draka

Čínský horoskop na rok 2024 aneb Rok dřevěného Draka

Zajímá vás astrologie? Podle té čínské je novorozenec ovlivněn znamením, ascendentem, elementem a nábojem (pólem), které v daný moment vládnou. Znamení se střídají v lednu či únoru podle toho, kdy začíná nový čínský rok. Pokaždé se to děje za novoluní. V sobotu 10. února 2024 startuje Rok dřevěného Draka, který potrvá až do úterý 28. […]

Číst více

Dovolená na Maledivách

Dovolená na Maledivách: Vítejte v exotickém ráji!

Často od svých přátel a okolí slýchám: „Co bych dělal/a na Maledivách? Tam by mě to nebavilo, malý ostrůvek, projdeš ho za pár minut a pak nevíš co by!“ Na to mám však rychlou odpověď: „Na Maledivách se zkrátka nejde nudit!“ Skutečně, mohu vám slíbit, že dovolená na Maledivách vás bude bavit. Share Tweet Email

Číst více

petroglyfy v údolí Val Camonica

Petroglyfy v údolí Val Camonica fascinují turisty i vědce

Skutečnost, že v počtu památek spadajících pod UNESCO, vede Itálie, asi těžko někoho překvapí. Nakonec – šlo o kolébku evropské civilizace. Méně známý je fakt, že první památkou, kterou si tato organizace vzala pod ochranná křídla, nebyl Řím či jiné starobylé město, ale údolí Val Camonica v Lombardii, ležící asi 80 km od města Brescia. […]

Číst více