Dovolená v září: Egypt, Kapverdy nebo Řecko?

DestinaceŘeckoEgyptKapverdy

Všimli jste si, že rána jsou v poslední době chladnější, dny kratší a paprsky slunce sice ještě hřejí, ale jako by také pomalu ztrácely svůj letní elán? Neříká se nám to snadno, avšak diagnóza je jasná –⁠ léto nás pomalu opouští a je jen otázkou času, kdy budeme muset vyměnit tílka a šortky za podzimní kabáty a ledový drink na zahrádce za horký čaj u krbu. Další variantou je dovolená v září!

Naštěstí jsou ve světě končiny, odkud se létu ani v září a říjnu ještě nechce. A troufáme si tvrdit, že se nebude odtamtud chtít ani vám! Kdo by si koneckonců nepřál užívat si sluníčka aspoň o pár dnů nebo týdnů déle? Projít se po pláži, vykoupat se ve vyhřátém moři, dojmout se u západů slunce nad panenskou krajinou… znáte snad lepší způsob, jak říci létu „na shledanou“?

Nyní však už k odpovědi na otázku z titulku našeho článku. Kam se vydat v září na dovolenou?

Egypt

Exotický, ale pro spoustu z nás přesto už tak známý, zdánlivě vzdálený, a přitom tak blízký… Takový je Egypt! Skvělé počasí skoro po celý rok, prastará kultura plná tajemství, průzračné moře s bohatým podmořským životem a pláže, které si zamilovala i samotná Kleopatra – to a mnoho dalšího je 100% zárukou toho, že dovolená v Egyptě bude zážitkem na celý život i pro vás. 

Našince zcela jistě potěší, že zejména ve službách často potkáte Egypťany, kteří se poměrně dobře dorozumí česky, případně aspoň sem tam s úsměvem utrousí nějaké to naše slovíčko. V září a říjnu navíc již lehce klesají místní tropické teploty, což ocení zejména ti, kteří chtějí krom mořských radovánek zažít i něco ze slavné egyptské historie. Ať už zvolíte populární Hurghadu, klidnou Marsa Alam, barevný Sharm el Sheikh nebo autentickou Marsu Matrouh, Egypt na přelomu léta a podzimu si zcela jistě zamilujete!

Spojené arabské emiráty

Dubaj, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman… Už jste objevili aspoň některý z těchto charismaticky znějících emirátů, které dohromady tvoří SAE? Pokud ano, pak jistě víte, o jak jedinečný mix tradiční arabské kultury, orientální pohostinnosti, překrásné přírody a té nejmodernější architektury se jedná. 

Pokud jste v Emirátech ještě nebyli, je ten nejvyšší čas to napravit. Rozhodnete se pro futuristickou Dubaj, hornatý Ras Al Khaimah, tradiční Sharjah nebo monumentální Abu Dhabi? To už je na vás! My vám můžete slíbit pouze to, že lepší destinaci pro prodloužení vašeho léta byste hledali jen těžko! 

Omán

V arabském světě ještě chvíli zůstaneme, ale posuneme se do pro leckoho možná ještě větší exotiky. Představujeme vám ománskou Salálu! Toto čarokrásné místo nacházející se v jižní části země láká na průzračně čisté moře, dokonalé bělostné pláže, majestátní hory, tajemná historická města a monumenty, malebné oázy, úchvatné pouštní duny a komfortní hotelové rezorty. 

Přidejte k tomu navíc ještě skvělé počasí i na podzim a pohostinnost zdejších obyvatel, která se odráží v kvalitě místních služeb, a máte opravdu perfektní destinaci pro svou podzimní dovolenou! 

Kapverdy

Plážový ráj, kam má stres celoročně vstup zakázán, stejně jako špatné počasí. To jsou Kapverdy, malé souostroví ležící jen pár set kilometrů od západního břehu afrického kontinentu. Vzhledem k jejich téměř rovníkové poloze se nemusíte bát, že by vám zde byla v září či v říjnu zima. Naopak, přelom léta a podzimu bývá považováno za to nejlepší období pro návštěvu této bývalé portugalské kolonie. 

Můžete se těšit na příjemné teploty okolo 30 °C, nebe bez mráčku a nekonečnou pohodu umocněnou klidným ostrovním tempem a vždy pozitivním naladěním místních obyvatel. Tak neváhejte a vydejte se s námi na kapverdský ostrov Sal, místo, kde léto nikdy nekončí!

Řecké ostrovy –⁠ Kos, Rhodos, Korfu

Abyste si do sytosti užili krásné počasí, plážové radovánky a léto v plném proudu i v září a říjnu, nemusíte opustit Evropu. Jižněji položené řecké ostrovy nabízejí skvělé počasí i v době, kdy je léto ve střední Evropě již jen blednoucí vzpomínkou. 

Krásy řeckého středomoří si můžete například na Kosu užívat až do půlky října a nemusíte se bát, že by vám byla zima. Dny jsou samozřejmě o něco kratší a teploty se již nedrží nad tropickou třicítkou. Moře je však stále vyhřáté po dlouhém létě a krajina přímo vybízí k výletům do horských vesniček, borovicových hájů a olivovníkových alejí. Jen o pár týdnů kratší je pak sezona na Rhodosu a Korfu. Tak co, necháte se zlákat babím létem v Řecku i vy? My vám to můžeme jedině doporučit!

Tak co si prodloužit léto dovolenou v září nebo v říjnu? Ať už se rozhodnete pro kteroukoli destinaci, těšíme se na vás!

Rhodos: 5 nejkrásnějších pláží

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží Rhodosu

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží na Krétě

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží na Krétě

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách - 11. díl

Experti na cestách: 11. díl

I k něčemu tak příjemnému, jako je opalování se na prosluněné pláži, je nutné přistupovat zodpovědně. Nám jako cestovní kanceláři záleží na tom, aby vaše vytoužená dovolená byla bezstarostná po všech stránkách, a proto doporučujeme dodržovat zásady zdravého opalování. Jaké to jsou a čemu je dobré se naopak vyvarovat? Odpovědi se dozvíte v první části […]

Číst více

hrad Kritinia

Za historií na Rhodos – hrad Kritinia

Ostrov Rhodos je plný kouzelných míst a tak se tu během dovolené se určitě nudit nebudete, ať už jste milovníci pláží, památek nebo řecké kuchyně. Jedním ze zmíněných pěkných míst je hrad Kritinia, jehož poměrně zachovalé trosky se nacházejí na kopci na severozápadním pobřeží ostrova Rhodos mezi vesnicemi Kritinia a Kamiros Skala. Z místa je […]

Číst více

Chraňte svou pokožku během šnorchlování i dalších vodních sportů

Chraňte svou pokožku během šnorchlování i dalších vodních sportů

Chystáte se během dovolené u moře věnovat šnorchlování, windsurfingu, jízdě na paddleboardech nebo jiným vodním sportům? Nezapomeňte si s sebou vhodné oblečení chránící vaši pokožku! Share Tweet Email

Číst více