Pláž Fazayah – pohoda uprostřed nedotčené přírody

OmánDestinaceTipy na výlety

Kdo by nemiloval pláže… písek hřeje do chodidel, pohled na blankytné moře ladí oku i duši a sluneční paprsky barví svět dozlatova. Však také až první kroky po pláži pro mnohé z nás značí, že dovolená už oficiálně začala. I mezi plážemi jsou však ty obyčejnější, a pak ty, které se svou krásou vymykají. Jednou z těch druhých jmenovaných je bezesporu nádherná Fazayah. 

Naleznete ji v čarokrásném ománském regionu Dhofar zhruba 70 km od města Salalah. Křišťálově čisté moře, sněhobílý jemný písek a nádherné skalní formace dělají z pláže Fazayah opravdový klenot ománského pobřeží. Její odlehlá lokalita navíc zaručuje, že se nemusíte obávat davů lidí a budete si moci nerušeně užívat její nedotčenou krásu. Je však nutné počítat s tím, že zde nenajdete žádné stánky s občerstvením ani jiné turistické zařízení. Vyrazíte-li tedy na pláž na vlastní pěst, nezapomeňte se dostatečně zásobit vodou a jídlem, ať vám během vašeho odpočinku nic neschází.

Vstup na pláž se na první pohled může jevit poněkud komplikovaně, jakmile však zdoláte poněkud strmější klesání, odměnou vám bude nádherný výhled na pláž a průzračné vody Arabského moře. To navíc překypuje pestrým podmořským životem. Šnorchlování a potápění je zde možné, avšak je nutné si s sebou přivézt vlastní výbavu – ⁠pro půjčovny totiž platí to stejné jako pro již zmiňované stánky s občerstvením –⁠ žádné zde nejsou.

Fazayah je ideálním místem pro koupání, opalování i šnorchlování. Pokud vás však plážové radovánky omrzí nebo zatoužíte po troše pohybu na zdravém mořském vzduchu, doporučujeme procházku po zdejších skalnatých útesech. Výhledy z nich jsou zkrátka dechberoucí a zajímavě tvarovaná skaliska jistě potěší každého fotografa.

Plánujete-li dovolenou v Salalah a okolí, určitě si nenechte návštěvu pláže Fazayah ujít. Její drsnou nedotčenou krásu ocení jak milovníci plážového odpočinku, dobrodruzi, tak i všichni, kteří si chtějí jen užít chvíle klidu a pohody daleko od hlučícího davu.

Tak co, už máte sbaleno?

Rub al-Chálí

Rub al-Chálí – „Pustá končina“, kde se však nudit určitě nebudete!

Turecká riviéra: Zažijte dobrodružství i poznání na řece Manavgat a v malebném Side

Řeka Manavgat

Mohlo by vás zajímat

10 důvodů, proč milujeme Egypt

Egypt patří dlouhodobě mezi nejvyhledávanější turistické destinace a důvodů, proč tomu tak je, se dá najít opravdu nespočet. Tajemná historie sahající tisíce a tisíce let do minulosti se v současném Egyptě snoubí s komfortem moderních letovisek a průzračné vody Rudého moře lákají své návštěvníky na pestrý svět pod jejich hladinou. Je to právě variabilita zážitků, […]

Číst více

Toulky překrásnou Madeirou

Madeira –⁠ tipy na výlety na Ostrově věčného jara (1. část)

Madeira je překrásným přírodním klenotem Portugalska. Stvořená je především pro milovníky přírody a pěší turistiky, ale na své si tu přijdou i milovníci památek a pláží. Na výlety na Madeiře budete vzpomínat ještě dlouho! Share Tweet Email

Číst více

Cestovka b.s.

Cestovka b.s. | 6. díl

Zajímá vás pozice delegáta, co všechno tato práce obsahuje, jak se na ni připravit či jak vypadá jeho pracovní den? Na tyto i další otázky odpovídá Lucie Andrýsková, delegátka CK Blue Style. Share Tweet Email

Číst více