Procházka dechberoucí Dubají

DestinaceDubajSpojené arabské emiráty

Dubaj, druhý největší ze sedmi arabských emirátů ležící v jihovýchodní části Perského zálivu, je synonymem pro luxusní dovolenou plnou nej. Návštěvníky sem láká kromě jiného tropické počasí, krásné pláže, průzračně čisté moře a přepychové hotely.

Na své si zde přijdou i milovníci nákupů, kteří mohou navštívit hned několik obchodních center. Mezi dvě nejznámější patří Dubai Mall a Mall of Emirates. Dubai Mall je největším nákupním centrem na světě a kromě obchodů, kaváren a restaurací zde najdete také obrovské akvárium, vodopády a ledové kluziště. Před centrem se nachází pěkná promenáda a slavná fontána, kde probíhá v pravidelných časových intervalech okouzlující představení. 

Také obchodní centrum Mall of Emirates nabízí víc než pouhé obchody, najdete zde totiž vyhlášené lyžařské centrum Ski Dubai s několika sjezdovkami a lanovkou, která vás dopraví na jejich vrcholy. Součástí je například i Snowpark, Freestyle zóna pro snowboardisty a sáňkařská dráha. Potřebné vybavení si zde můžete zapůjčit.

Pokud se vám nechce do obchodních center a raději byste se prošli někde venku, určitě navštivte místní pláž, kde se můžete na chvíli posadit do písku a vychutnat si sluneční paprsky nebo se vykoupat v moři. Během své procházky jistě neminete mnoho výhledů na nejvyšší budovu světa, slavnou Burj Khalifa. Mezi další proslulé stavby patří hotel Burj Al Arab přezdívaný díky svému tvaru Plachetnice. Hotel navržený britským architektem jménem Tom Wright leží na umělém ostrově a má neuvěřitelných sedm hvězdiček.

Navštívit můžete také starobylou část města nesoucí název Deira, která je od druhé části Dubaje oddělená dvanácti kilometrovým zálivem jménem Creek. Na druhý břeh vás sveze dřevěná loďka sloužící jako vodní taxík. Úzké uličky, ve kterých narazíte na místní obyvatele a pouliční umělce vás nepochybně vtáhnou do okouzlující atmosféry starého města. Samozřejmě nesmíte zapomenout navštívit typická arabská tržiště plná orientálních vůní a chutí. Obě části, starobylou i moderní, můžete prozkoumat během výletu s CK Blue Style.

Dubaj má zkrátka co nabídnout a během své dovolené se tu nudit nebudete, ať už jste milovníci nákupů, výtečného jídla nebo architektury. Vyrazte do Spojených arabských emirátů a poznejte kouzlo arabské kultury.

 

hrad Monolithos

Hrad Monolithos na řeckém Rhodu

Poznejte starověkou atmosféru města Kamiros

Kamiros

Mohlo by vás zajímat

Experti na cestách: 50. díl

Experti na cestách: 50. díl

Jak probíhá výběr a nákup dovolené online a jak na pobočce? Čemu dávají dnes lidé přednost a proč? Co je potřeba ke koupi zájezdu online? To a mnohem více vám v dnešním díle Expertů na cestách prozradí Nicole Okonkwo Gattuso, sales directorka CK Blue Style. Zároveň vám poradíme, kam teď vyrazit za sluncem i zážitky, […]

Číst více

Rethymno

Rethymno: Třetí největší město na Krétě překvapí pláží i památkami

Budete-li trávit letní dovolenou na řeckém ostrově Kréta, neváhejte navštívit přístavní město Rethymno (neboli Rethymnon). Kromě kavárniček, taveren a kamenných obchůdků zde narazíte na spoustu památek, tradiční benátské domy s krytými dřevěnými balkony a starobylé uličky, v nichž na vás dýchne dávná historie. Dnešní město se totiž rozprostírá na území starověkého Rithymna, které tu existovalo […]

Číst více

Pobiti Kamani nedaleko města Varna

Pobiti Kamani: Kamenný les v Bulharsku vznikl před 50 miliony let

Chystáte se na dovolenou do Bulharska, konkrétně do Varny? Pokud chcete poznat víc než jen hotel, přilehlou pláž a letovisko, můžete podniknout příjemný výlet. Máte rádi přírodní unikáty, klid, pohodu a čerstvý vzduch? Jednou z variant je Kamenný les (Pobiti Kamani). Jedná se o téměř vyprahlé území, rozkládající se zhruba 20 minut jízdy směrem na […]

Číst více