Tip na fotku – Hrad Ravadinovo

DestinaceBurgasBulharskoFoto tipy

Jedním z unikátních míst, které může Sozopol nabídnout, je bezesporu pohádkový Hrad Ravadinovo. Asi byste však nečekali, že si jej postavil bývalý bulharský zápasník a světový šampion Georgi Tumpalov.

Hrad Ravadinovo

Stavbu započal sám v roce 1996 uprostřed pole s pokorným cílem tu po sobě něco zanechat. Předcházel jí však pečlivý výzkum, kdy Tumpalov cestoval po světě a studoval architekturu hradů a zámků. Během stavby mu údajně vypomáhali pouze jeho synové a sem tam i místní obyvatelé v rámci menší brigády.

Hrad Ravadinovo

Rozloha hradu je 5 000 m2 a na samotnou stavbu bylo vynaloženo cca 20 tisíc tun kamene a 50 tun pozlacené mědi. Pro veřejnost byl hrad otevřen v roce 2009 a kromě jeho pohádkových prostor zde můžete obdivovat i nádherné zahrady hýřící barevnými květy nebo si zakoupit vynikající víno přímo z hradního vinařství.

Láká vás dovolená v Bulharsku? Podívejte se na širokou nabídku zájezdů do Burgasu a dopřejte si báječnou dovolenou za skvělou cenu.

Dovolená v Egyptě

Dovolená v Egyptě: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Fotoreportáž: Město Chania na západě řeckého ostrova Kréta

Město Chania

Štítky:

Mohlo by vás zajímat

Nejkrásnější pláže Sardinie

Dovolená v Itálii: Nejkrásnější pláže Sardinie

Italský ostrov Sardinie je právem nazývaný „perlou Středomoří“ a patří mezi vyhledávané dovolenkové ráje. Svým návštěvníkům nabízí vše od nádherné divoké přírody přes okouzlující pláže po zajímavé historické památky. Objevte ty nejkrásnější pláže Sardinie společně s námi! Share Tweet Email

Číst více

Tunisko

Djerba: výlety za zábavou

Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 30. díl

Experti na cestách se budou v novém dílu věnovat hned dvěma důležitým tématům. Jak a kdy správně reklamovat zpožděný či zrušený let nebo samotnou dovolenou vám sdělí Martin Slaný, vedoucí oddělení péče o zákazníky CK Blue Style. Co si rozhodně nevozit z dovolené a s jakými kuriózními případy se setkala, vám poví mluvčí Celního úřadu […]

Číst více