Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

západ slunce v letovisku Hammamet

Promenádu lemují palmy

Hotely v letovisku Hammamet poskytují nadstandardní služby – spoustu jídla a pití (většinou od rána až do půlnoci) v restauracích, barech a kavárnách. Mají vlastní pláž s lehátky a slunečníky, fitness a wellness, nákupní galerii, kadeřnictví, diskotéku a bazény, součástí některých rezortů je taktéž aquapark. Dále nabízejí animační programy, nejrůznější sportovní vyžití a zábavu pro děti.

zahrada v letovisku Hammamet

Zdejší pláže s pozvolným vstupem do Středozemního moře měří dohromady 15 kilometrů. Písčitý pás se táhne na obě strany od centra letoviska Hammamet, v němž je navíc lemován pěknou promenádou.

promenáda v letovisku Hammamet

Směrem na východ jsou pláže široké až 50 metrů, obklopuje je dostatek zeleně včetně vzrostlých palem. Pláže na západě jsou ještě širší, ovšem v jejich okolí se to už tolik nezelená.

pláž v letovisku Hammamet

Hammamet okouzlí barvami

Co se týče městečka Hammamet, tam narazíte na spoustu kaváren, barů a restaurací. Nebojte se vstoupit dovnitř!

Hammamet

Nechybějí ani supermarkety s potravinami a kosmetikou, kde lze výhodně nakoupit za pevné ceny.

tuniské suvenýry

Naopak smlouvání se nevyhnete na stáncích, tržištích a v kamenných obchůdcích, jež neminete v křivolakých uličkách.

město Hammamet

K dispozici jsou rovněž bankomaty, nechybí ani lékárna. Vše podstatné je doslova na dosah!

ulička ve městě Hammamet

Staré město (medina) je přibližně 200 metrů široké a 200 metrů dlouhé, je obehnané hradbami.

hradby města Hammamet

Procházka zdejšími ulicemi je doslova pastvou pro oči… No, uznejte sami!

dveře ve starém městě

V západní části mediny stojí pevnost (kasba). Spatříte zde i Velkou mešitu z 15. století, mešitu Sidi-Gailani z roku 1798, velký muslimský a malý křesťanský hřbitov.

medina v Mammametu

Kromě toho budete obdivovat fasádu mnohých domů a vstupní dveře do nich.

tuniská architektura

Centrem nového města, ležícího severně od mediny, je náměstí Mučedníků (Place des Martyres) s pomníkem ve tvaru Eiffelovy věže. Z náměstí vybíhají dvě hlavní ulice – Avenue Habib Bourguiba a Avenue de la République.

fotogenická architektura

Máte-li rádi barvy a navíc s chutí fotografujete, přivezete si z dovolené spoustu poutavých záběrů

dům ve městě Hammamet

Kam vyrazit na výlet?

Dvacet minut jízdy od letoviska Hammamet se rozkládá obrovský zábavní park Carthage Land se spoustou atrakcí pro děti, teenagery i dospělé. Jeho součástí jsou taktéž restaurace, mini zoo, 5D kino a venkovní aqualand s bazény, tobogany a skluzavkami.

zábavní park Carthage Land

Letovisko Hammamet na severu Tuniska vyhledávají i milovníci golfu. Přibližně 8 km od centra se totiž rozprostírají dvě atraktivní 18jamková golfová hřiště Yasmine Golf Club a Golf Citrus – Les Oliviers Course. Nacházejí se hned vedle sebe, dělí je dálnice.

Golf Citrus – Les Oliviers Course

A kam se vydat na výlet? Okolí letoviska Hammamet svádí k procházkám. Milovníci historie si nenechají ujít archeologické nalezistě Pupput, ležící 7 km západně od starého města.

archeologické nalezistě Pupput

Pokud chcete vyrazit někam dál, o vaši pozornost se ucházejí města Tunis, Sidi Bou Said a Kartágo nebo letoviska Sousse, Monastir či Nabeul. Jedině poušť Sahara je odsud hůře dostupná. Pakliže ji hodláte za každou cenu navštívit, zvolte raději dovolenou na tuniském ostrově Djerba.

tuniská poušť

dovolená na Kapverdách aneb pláž Santa Maria

Dovolená na Kapverdách: Rady, tipy a důležité informace

Dovolená na Mallorce: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

dovolená na Mallorce

Mohlo by vás zajímat

městečko Side

Historické městečko Side v Turecku okouzlí přístavem a antikou

Láká vás dovolená na Turecké riviéře? Zvolíte-li letovisko Çolaklı, Sorgun nebo Kızılağaç, můžete si kdykoliv „odskočit“ do nedalekého Side. Toto historické městečko ožívá ve večerních hodinách a kromě obchodů, kaváren a restaurací je plné významných památek. Atraktivní je i zdejší přístav, jako stvořený k procházkám či posezení na lavičce nebo v některém z okolních podniků. […]

Číst více

milujete Mallorcu

10 důvodů, proč milujete Mallorcu

Mallorca je cestovateli z celého světa milována především pro své nádherné pobřeží s úchvatnými plážemi a malebnými zátokami lemovanými sluncem rozpálenými vápencovými útesy. Ponořte se i vy do azurových vod Středozemního moře nebo se vydejte vysoko do kopců a objevte šarm místních ospalých horských vesniček. Ochutnejte jedinečné mallorské víno a pak protančete celou noc ve […]

Číst více

10 důvodů, proč milujeme Ras al Khaimah

10 důvodů, proč milujete Ras Al Khaimah

Pro nás exoticky znějící jméno emirátu Ras Al Khaimah v češtině znamená “Vrcholek stanu” a emirát si ho získal díky své poloze na samotném severním cípu federace. Ras Al Khaimah láká na jedinečnou kombinaci tisíce let starých památek, plážového luxusu a moderního komfortu na pozadí neskutečných přírodních scenérií. Ne nadarmo bývá často označován za nejkrásnější […]

Číst více