Egejské moře Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

město Fira na ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Fira: Největší město na ostrově Santorini zdobí hranu kaldery

  •  7. října 2022

K nejkrásnějším a nejfotogeničtějším místům v Řecku patří Fira, největší město na ostrově Santorini. Tradiční kykladská architektura v tomto případě zdobí vrchol 260 metrů vysokého útesu omývaného Egejským mořem. Díky příhodnému umístění na okraji bývalého sopečného kráteru je Fira městem výhledů. A jelikož se nachází na západním pobřeží, můžete si ve zdejších kavárnách a restauracích vychutnávat nejen jídlo a pití, ale také kouzelné západy slunce.

Číst více

vesnička Oia na řeckém ostrově Santorini

SantoriniDestinaceŘecko

SantoriniDestinaceŘecko

Oia: Vesnička na ostrově Santorini nadchne výhledy i architekturou

  •  14. července 2022

Doslova božské výhledy skýtá svým návštěvníkům řecký ostrov Santorini, na němž můžete prožít letní dovolenou s CK Blue Style. Jedním z nejúchvatnějších míst, kde si vychutnáte lahodný drink nebo vynikající pokrm a při té příležitosti se pokocháte pohledem na Egejské moře, útesy a okolní ostrovy, je romantická vesnička Oia na severozápadě. Charakterizují ji bílé domky a kostely s modrými kupolemi, vytesané terasovitě do skal. Není divu, že se jedná o oblíbené útočiště zamilovaných párů, které tu nadšeně tráví svoje líbánky.

Číst více

Prasonisi

ŘeckoDestinaceTipy na výletyRhodos

ŘeckoDestinaceTipy na výletyRhodos

Prasonisi: Pláž na ostrově Rhodos spojuje Středozemní a Egejské moře

  •  16. srpna 2021

Láká vás dovolená na Rhodosu? Pokud ano, přinášíme tip na zajímavý výlet! Baví-li vás kitesurfing či windsurfing, zbystřete o to víc! Jedná se o proslulou pláž Prasonisi v nejjižnějším cípu tohoto ostrova, který náleží Řecku a nachází se poblíž Turecka. Díky skvělým povětrnostním podmínkám se tu provozují zmíněné vodní sporty. Písčitá pláž navíc dostala přezdívku Polibek dvou moří. To proto, že ji z jedné strany omývá Středozemní a z druhé strany Egejské moře. Během přílivu je dokonce zatopená.

Číst více

Dovolená v Řecku

DestinaceŘeckoRady na cestu

DestinaceŘeckoRady na cestu

Dovolená v Řecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  15. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do Řecka – na Krétu, Kos, Rhodos, Korfu, Samos, Kefaloni, Zakynthos, Lefkadu či Santorini? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Řecku premiérou.

Číst více

DestinaceŘeckoKos

DestinaceŘeckoKos

Agios Stefanos: Pláž na ostrově Kos skýtá výhled na ostrůvek Kastri

  •  11. března 2021

Chystáte se do letoviska Kefalos na řeckém ostrově Kos? Hotelová pláž je fajn, ale můžete se vypravit také na 3 km vzdálenou pláž Agios Stefanos se značně mystickou atmosférou. Tu zde pocítíte díky ruinám starověké baziliky a dalších budov. Navíc se přímo z této pláže na jihozápadním pobřeží Kosu můžete kochat pohledem na ostrůvek Kastri s modro-bílým kostelem Agios Nikolaos.

Číst více

Kavo Paradiso

DestinaceŘeckoKosTipy na výlety

DestinaceŘeckoKosTipy na výlety

Kavo Paradiso: Pláž na jihu ostrova Kos skýtá únik před civilizací

  •  26. ledna 2021

Řecký ostrov Kos patří k nejoblíbenějším evropským destinacím, v nichž lze strávit klidnou a pohodovou letní dovolenou. Pokud se rozhodnete pro čtyřhvězdičkový hotel s praktickým režimem all inclusive a přilehlou pláží, budete mít vše zajištěné. Proč ale nepodniknout výlet spojený s koupáním a sluněním na neorganizované části pobřeží? Vydejte se na poloostrov Kefalos, konkrétně na pláž Kavo Paradiso!

Číst více

Kardamena

ŘeckoKos

ŘeckoKos

Kardamena: Letovisko na řeckém ostrově Kos žije ve dne i v noci

  •  16. dubna 2020

Řecké ostrovy jsou ideálním synonymem pro letní dovolenou plnou klidu a pohody. A když k tomu připočteme kilometry – často poloprázdných – pláží, spoustu poutavé přírody, výtečnou kuchyni, lahodné víno, libozvučnou muziku, pitoreskní architekturu a přírodní kosmetiku z oliv, není co řešit! K nejoblíbenějším částem Řecka patří ostrov Kos, který leží v Egejském moři, čtyři kilometry od Turecka. Je jen o trochu menší než německé město Mnichov. Jaké letovisko zvolit? Všem věkovým kategoriím, tedy i pubescentům, se zavděčí Kardamena.

Číst více

ostrov Paros

Řecko

Řecko

Paros: Romantický řecký ostrov, který míjí masová turistika

  •  9. března 2020

Těžbou vynikajícího poloprůsvitného mramoru, ze kterého byla vytesána i Venuše Mélská, se kdysi proslavil řecký ostrov Paros. V současnosti se jedná především o atraktivní lokalitu, kde lze v letní sezóně strávit pohodovou dovolenou. Masová turistika sem dosud nepronikla, takže si můžete v klidu užívat veškerých předností, jimiž tento třetí největší z Kykladských ostrovů oplývá.

Číst více

Skopelos

Zajímavosti

Zajímavosti

Skopelos: Řecký ostrov, který proslavil filmový trhák Mamma Mia!

  •  14. srpna 2018

Nebýt kultovního filmu Mamma Mia!, který se letos dočkal pokračování, asi by Skopelos, nádherný ostrov v souostroví Severní Sporady, nikdo neznal. I když to, že právě zde byl natočený, pomohlo zvednout návštěvnost, stále zůstává v mnoha ohledech nedotčený.

Číst více