národní park Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Marseille

Zajímavosti

Zajímavosti

Marseille: Francouzské město okouzlí přístavem, bazilikou i paláci

  •  26. února 2020

Marseille je – hned po Paříži – druhým největším městem Francie a zároveň nejvýznamnějším francouzským obchodním přístavem. Rozprostírá se v regionu Provence-Alpes-Côte d’Azur v jihovýchodní části země, na pobřeží Středozemního moře, ve Lvím zálivu. Kromě nejrůznějších lodí všech možných typů a velikostí zde můžete obdivovat řadu atraktivních památek i několik moderních staveb. Zklamaní rozhodně nebudou ani ti, kteří milují noční život.

Číst více

Asturie

Zajímavosti

Zajímavosti

Asturie: Španělská provincie nadchne nejen horami a sýry

  •  21. listopadu 2017

Asturie, jedna z autonomních oblastí Španělska, leží na severu při Biskajském zálivu. Není příliš navštěvovaná běžnými turisty, spíš cestovatelskými fajnšmekry. Oficiálně má název knížectví, i když jím není. Nikomu to nevadí – byla dokonce královstvím.

Číst více

petroglyfy v údolí Val Camonica

Zajímavosti

Zajímavosti

Petroglyfy v údolí Val Camonica fascinují turisty i vědce

  •  7. srpna 2017

Skutečnost, že v počtu památek spadajících pod UNESCO, vede Itálie, asi těžko někoho překvapí. Nakonec – šlo o kolébku evropské civilizace. Méně známý je fakt, že první památkou, kterou si tato organizace vzala pod ochranná křídla, nebyl Řím či jiné starobylé město, ale údolí Val Camonica v Lombardii, ležící asi 80 km od města Brescia.

Číst více

Isla del Coco

Zajímavosti

Zajímavosti

Ostrov Isla del Coco oplývá nejen poklady, ale i žraloky

  •  1. prosince 2014

Pokud jste opravdoví dobrodruzi, určitě si nesmíte na své pouti po světě nechat ujít Isla del Coco (Kokosový ostrov). Možná tam dokonce najdete i nějaký ten poklad!

Číst více