Samos Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

chorta neboli horta

ReceptyŘeckoChutě světa

ReceptyŘeckoChutě světa

Chorta: Řecký salát s olivovým olejem a citrónem prospívá zdraví

  •  10. dubna 2024

Řecká kuchyně je chutná a ve většině případů i zdravá. Poletíte v létě na Rhodos, Kos, Zakynthos, Korfu, Samos, Santorini, či na jiný řecký ostrov? Pokud vyznáváte zdravý životní styl, určitě se vám zavděčí chorta (neboli horta). Jedná se o řecký salát ze spařených listů špenátu, pampelišek nebo jiných zelených částí rostlin.

Číst více

Tsabou Beach

ŘeckoSamos

ŘeckoSamos

Tsabou Beach: Malebná oblázková pláž na řeckém ostrově Samos

  •  2. dubna 2024

Čeká vás dovolená na řeckém ostrově Samos? Pokud chcete poznat i jiná místa než jen okolí vašeho hotelu, máme pro vás zajímavý tip. Na severním pobřeží, pouhých 5 km od oblíbeného letoviska Kokkari, se rozprostírá přibližně 200 metrů dlouhá pláž – Tsabou Beach. Je malebná, poměrně klidná, pokrytá oblázky. Nechybí bar ani dostatek lehátek a slunečníků. Kdo o ně nemá zájem, roztáhne si o kus dál osušku. Ti, co přijedou autem, mohou bez problémů zaparkovat.

Číst více

knižní průvodce Řeckem

KrétaDestinaceŘeckoKorfuKos

KrétaDestinaceŘeckoKorfuKos

Knižní průvodce Řeckem vám usnadní dovolenou na Krétě, Kosu i Korfu

  •  11. února 2022

Chystáte se do Řecka? Díky CK Blue Style můžete strávit dovolenou na devíti řeckých ostrovech. Nabízí se Kréta, Rhodos, Kos, Samos, Korfu, Kefalonie, Zakynthos, Lefkada a Santorini. Hodně informací se dozvíte na internetových stránkách cestovní kanceláře, inspiraci najdete taktéž v tomto blogu nebo v infoknize na hotelové recepci. Další variantou je knižní průvodce Řeckem, který si můžete koupit v knihkupectví nebo objednat v e-shopu.

Číst více

Valentýn aneb Dovolená na Santorini

Rady na cestuNovinky

Rady na cestuNovinky

Valentýn: Pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika

  •  4. února 2022

Blíží se 14. únor, tedy Valentýn! Chcete potěšit svého partnera nebo partnerku? Skvělým překvapením jistě bude zájezd do zahraničí. Ideálně někam, kde se budete cítit velmi příjemně! Není nutné letět hned, ale třeba až v červnu, kdy už je dostatečně teplo i v Evropě a dny jsou hodně dlouhé. Lámete si hlavu s tím, kam vyrazit? Usnadníme vám to! Tady je našich pět tipů na zájezd do míst, kde vás přivítá romantika. To znamená – krásné pláže, neodolatelné moře i příroda, atraktivní ubytování a výtečná gastronomie.

Číst více

Heraion

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Heraion na Samu: Ruiny antického chrámu zasvěceného bohyni Héře

  •  8. září 2021

Pokud se rozhodnete prožít dovolenou na řeckém ostrově Samos, můžete si udělat pohodový výlet. Možností je celá řada – záleží na tom, zda vás láká koupání na téměř opuštěné pláži, nákupy nebo třeba památky. Milovníci historie si rozhodně nenechají ujít Heraion na Samu. Jedná se o ruiny jednoho z největších chrámů starověkého Řecka. Název napovídá, že byl zasvěcený bohyni Héře.

Číst více

Potami

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Potami: Pláž na ostrově Samos okouzlí délkou, přírodou i čistotou vody

  •  29. července 2021

Poletíte s CK Blue Style na řecký ostrov Samos? Dovolená strávená v hotelovém areálu a jeho blízkém okolí bude samozřejmě fajn, ale proč se během pobytu nevydat na výlet? Možností je vícero, stačí otevřít informační obálku, kterou dostanete po příletu, a následně se dohodnout s česky hovořícím delegátem. Na řadu míst se můžete vypravit sami – pronajatým autem, autobusem či taxíkem. Doslova okouzlující je pláž Potami na severozápadě.

Číst více

ReceptyDestinaceŘeckoChutě světa

ReceptyDestinaceŘeckoChutě světa

Taramosalata: Řecká pomazánka z jiker připomíná ovocnou pěnu

  •  13. července 2021

Dovolená v Řecku je o klidu, pohodě a skvělém jídle. Ať už se vydáte na ostrov Kréta, Korfu, Kos, Samos, Zakynthos, Kefalonie či Rhodos, všude narazíte na pokrm zvaný taramosalata (neboli taramasalata). Obvykle má růžovou barvu, takže z dálky vypadá jako ovocná pěna. Nenechte se zmást! Ve skutečnosti je to pomazánka, která s ovocem nemá vůbec nic společného.

Číst více

Dovolená v Řecku

DestinaceŘeckoRady na cestu

DestinaceŘeckoRady na cestu

Dovolená v Řecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  15. dubna 2021

Chystáte se s CK Blue Style do Řecka – na Krétu, Kos, Rhodos, Korfu, Samos, Kefaloni, Zakynthos, Lefkadu či Santorini? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená v Řecku premiérou.

Číst více

Kokkari

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Kokkari: Městečko na řeckém ostrově Samos žije odpoledne i v noci

  •  16. března 2021

Chystáte se v létě na řecký ostrov Samos? Pokud budete chtít poznat víc než jen okolí hotelu, můžete se vydat na výlet. Možností je vícero – přírodní oblasti ve vnitrozemí, vyhlášené pláže, město Pythagorion nebo třeba městečko Kokkari na severním pobřeží. Je plné restaurací, barů, kaváren, cukráren a obchodů. Navíc je to jedno z mála míst na ostrově, kde to žije i v noci. Některé diskotéky mají otevřeno až do rána!

Číst více

Dolmades

ReceptyDestinaceŘeckoChutě světa

ReceptyDestinaceŘeckoChutě světa

Dolmades: Tradiční řecké jídlo, jež tvoří vinné listy, rýže a zelenina

  •  23. února 2021

Dovolená v Řecku je hlavně o pohodě, přírodě, nádherně čistém moři, antických památkách a vynikající gastronomii. Během pobytu v této oblíbené zemi patrně narazíte na pokrm zvaný dolmades (neboli dolma). Je celý zelený a na první pohled tak trochu tajemný. Jedná se o vinné listy plněné rýží a zeleninou, výjimečně i masem.

Číst více