Knižní průvodce Řeckem vám usnadní dovolenou na Krétě, Kosu i Korfu

KrétaDestinaceŘeckoKorfuKos

Chystáte se do Řecka? Díky CK Blue Style můžete strávit dovolenou na devíti řeckých ostrovech. Nabízí se Kréta, Rhodos, Kos, Samos, Korfu, Kefalonie, Zakynthos, Lefkada a Santorini. Hodně informací se dozvíte na internetových stránkách cestovní kanceláře, inspiraci najdete taktéž v tomto blogu nebo v infoknize na hotelové recepci. Další variantou je knižní průvodce Řeckem, který si můžete koupit v knihkupectví nebo objednat v e-shopu.

V řadě knih nechybějí ani mapy s označením a popisem zajímavých míst. Co se Řecka a jeho ostrovů týče – seznam dostupných publikací u společnosti Knihy Dobrovský naleznete ZDE. A nezapomeňte na skutečnost, že se během dovolené na některém ze zmíněných ostrovů lze vypravit na organizovaný lodní výlet na jiný řecký ostrov, třeba na Ithaku, Paxos, Antipaxos, Symi, Kalymnos či Nisyros.

knižní průvodce Řeckem vás naláká i na ostrov Samos

Navnadí vás také cestopis

Nejeden knižní průvodce Řeckem se zaměřuje na celé Řecko. Tyto publikace bývají silnější a logicky i dražší. Pak jsou takové, které vám představí pouze jeden až dva ostrovy najednou. Za ty zaplatíte méně a současně se dozvíte mnohem více informací o konkrétní destinaci, v níž budete během dovolené pobývat. Některé knihy pro změnu popisují všechny významné ostrovy v Egejském moři, další zase výhradně Jónské ostrovy.

pláž na řeckém ostrově Kos

Baví vás různé sporty, včetně vodních? Anebo máte jiného koníčka, kterému se hodláte během dovolené na řeckých ostrovech věnovat? V tom případě se vám bude hodit specializovaný knižní průvodce Řeckem, určený například jachtařům. Na pultech knihkupectví nebo v e-shopu objevíte i autentické cestopisy, bohaté nejen na informace, ale rovněž na dojmy a zážitky.

jeskyně Matala na ostrově Kréta

Kterému ostrovu dát přednost?

Láká vás dovolená v Řecku, ale stále ještě nevíte, který ostrov vybrat? Například Kréta je proslulá díky plážím Balos, Elafonisi či Matala. Nejživějším letoviskem na Rhodosu je Faliraki, milovníci kitesurfingu či windsurfingu míří na pláž Prasonisi. Ostrov Kos vás jistě zaujme plážemi Agios Stefanos a Kavo Paradiso. Velkými lákadly na ostrově Samos je pláž Potami či městečko Kokkari, kde to žije ve dne i v noci. Na Korfu můžete obdivovat dvojitou pláž Porto Timoni a okouzlující mys Drastis… Dokonale vás navnadí nejen blog CK Blue Style, ale také knižní průvodce Řeckem z nabídky společnosti Knihy Dobrovský!

mys Drastis na ostrově Korfu

proslulá pláž v regionu Chania na ostrově Kréta

Falasarna: Pláž na ostrově Kréta patří k nejčistším v celém Řecku

Fotoreportáž: Poznejte s námi portugalský ostrov Madeira (1. část)

cestovatel Richie představuje novou destinaci CK Blue Style - portugalský ostrov Madeira

Mohlo by vás zajímat

Toulky překrásnou Madeirou

Madeira –⁠ tipy na výlety na Ostrově věčného jara (1. část)

Madeira je překrásným přírodním klenotem Portugalska. Stvořená je především pro milovníky přírody a pěší turistiky, ale na své si tu přijdou i milovníci památek a pláží. Na výlety na Madeiře budete vzpomínat ještě dlouho! Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách: 42. díl

Experti na cestách: 42. díl

Blue Style Experti na cestách jsou zpátky! Cestovatelský pořad, se kterým se rozhodně nebudete nudit, startuje do nové sezóny. A v tomto dílu uvidíte sestřih toho nejlepšího, co nabídla první řada. Tak neváhejte a připomeňte si, které destinace už jsme v pořadu navštívili, jaké celebrity jsme zpovídali i s čím jsme se vám pokusili s […]

Číst více

Mauricius

Podmořský vodopád u ostrova Mauricius je optickým klamem

Asi dva tisíce kilometrů východně od pobřeží Afriky a 900 kilometrů východně od Madagaskaru leží v Indickém oceánu ostrovní stát Mauricius, označovaný i jako Mauritius. Tvoří ho stejnojmenný ostrov vulkanického původu, ostrov Rodrigues a několik menších ostrovů. Share Tweet Email

Číst více