vodopád Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

Palma Aquarium

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

MallorcaDestinaceTipy na výletyŠpanělsko

Fotoreportáž: Palma Aquarium ve městě Palma de Mallorca

  •  4. ledna 2023

Chystáte se v létě na španělský ostrov Mallorca? CK Blue Style zajišťuje dovolenou v celé řadě letovisek, stačí si jen vybrat to nejvhodnější. Ať už budete pobývat kdekoliv, můžete se vydat na výlet do hlavního města Palma de Mallorca. Tam lze obdivovat skvostnou katedrálu La Seu, nakupovat suvenýry, oblečení, kosmetiku či místní potraviny, posedět v kavárně nebo restauraci i se vykoupat na některé z pláží. A ti, co milují podmořský svět, neodolají návštěvě vyhlášené atrakce s názvem Palma Aquarium.

Číst více

dovolená na Madeiře aneb vesnice Porto Moniz

MadeiraDestinaceRady na cestuPortugalsko

MadeiraDestinaceRady na cestuPortugalsko

Dovolená na Madeiře: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  3. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Madeiru, portugalský ostrov v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuju vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená na Madeiře premiérou.

Číst více

Potami

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

DestinaceŘeckoSamosTipy na výlety

Potami: Pláž na ostrově Samos okouzlí délkou, přírodou i čistotou vody

  •  29. července 2021

Poletíte s CK Blue Style na řecký ostrov Samos? Dovolená strávená v hotelovém areálu a jeho blízkém okolí bude samozřejmě fajn, ale proč se během pobytu nevydat na výlet? Možností je vícero, stačí otevřít informační obálku, kterou dostanete po příletu, a následně se dohodnout s česky hovořícím delegátem. Na řadu míst se můžete vypravit sami – pronajatým autem, autobusem či taxíkem. Doslova okouzlující je pláž Potami na severozápadě.

Číst více

Petaloudes

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Petaloudes: Údolí motýlů na ostrově Rhodos zaujme děti i dospělé

  •  11. února 2021

Turistická sezóna na řeckém ostrově Rhodos trvá od května do října. Pokud se sem vydáte v létě, zejména o prázdninách, můžete si udělat skvělý výlet do Petaloudes neboli Údolí motýlů. Nadšeni budou všichni ti, které přitahuje příroda a baví pěší turistika. Jak napovídá název, v těchto končinách spatříte tisíce krasavců s oranžovými křídly. Ta však ukážou jen někteří z nich.

Číst více

Sklářská Poruba

Zajímavosti

Zajímavosti

Sklářská Poruba: Nádherná polská obec, odkud pochází Duch hor

  •  23. října 2019

Už jsme si zvykli považovat Krkonoše, včetně nejvyššího vrcholu Sněžky, za naše národní pohoří. Není to úplně pravda, více než třetina jeho území leží v Polsku. Určitě stojí za to se tam vypravit na návštěvu. Třeba do obce Sklářská Poruba (Szklarska Poręba).

Číst více