Dovolená na Kapverdách: Skvosty mořského světa na ostrově Sal

DestinaceSalKapverdy

Kapverdské ostrovy jsou známé svými krásnými prosluněnými plážemi s jemným pískem a azurově modrým mořem. Mezi nejnavštěvovanější ostrovy patří Sal nabízející dokonalé podmínky pro vodní sporty, ale také zázemí pro odpočinek ve skvěle zařízených hotelových komplexech a řadu zajímavých míst, kam se můžete vypravit na výlet. Co vidět na Salu si řekneme v následujícím článku.

Ostrov Sal není rozhodně nijak veliký, i přes to má svým návštěvníkům hodně co nabídnout.

Čeká tu na vás slunečné počasí téměř po celý rok, nekonečné pláže omývané šumícím tyrkysovým mořem, chutná gastronomie, pohodoví obyvatelé i řada přírodních zajímavostí. Tak se pojďme podívat, jaká úchvatná místa tu lze navštívit! 

Zátoka Buracona a její Modré oko

Zátoka Buracona se nachází na severozápadním pobřeží ostrova a je známá pro svá jezírka vytvořená v lávové vyvřelině činností moře. Přestože se jedná o chráněnou oblast, v proláklinách z tmavého kamene s průzračně modrou vodou se tu můžete za dobrého počasí vykoupat. Určitě si tuto příležitost nenechte utéct, protože se jedná o opravdu nezapomenutelný zážitek!

A jestliže je Atlantský oceán trochu rozbouřený? Nevadí! Sice si zde nezaplavete, ale za to vás čeká úchvatná podívaná na vlny tříštící se o skály a křišťálově se lesknoucí vodu stříkající do výšky. Ideální pro působivé fotografie! 

Největší zajímavostí této lokality je pak tak zvané Modré oko (Blue Eye či Odjo Azù), což je přibližně 24 metrů hluboká jeskyně naplněná vodou, jejíž hladina se při správném slunečním světle modře a tyrkysově rozzáří a připomíná právě zmíněný orgán. Pokud chcete tento malebný světelný efekt spatřit na vlastní oči, dorazte ideálně mezi 11. a 13. hodinou.

Součástí areálu je také restaurace Bracona, obchod se suvenýry, miniaturní muzeum s vyhlídkou a velké mapy Kapverdských ostrovů nakreslené na zemi, které můžete obejít kolem do kola. Zkrátka a jednoduše toto místo stojí za návštěvu, tak neváhejte a vypravte se sem během dovolené na ostrově Sal v rámci organizovaného výletu s CK Blue Style

Žraločí zátoka

Dalším jedinečným místem je Žraločí zátoka, kde se můžete setkat s tvory, po nichž je pojmenována, tváří v tvář. Nepředstavujte si však obry s velkými lesklými zuby. Jedná se o žraloky citrónové, respektive jejich mláďata měřící většinou okolo půl metru.

Zátoka leží nedaleko městečka Pedra de Lume, u níž se nachází i solné doly a jezero Salinas –⁠ další skvělé místo na výlet. Mláďata žraloků tu plavou hned u břehu v mělčinách a vy se mezi nimi můžete zadarmo volně procházet. Nebojte se, nejsou nebezpeční.

Doporučujeme však mít s sebou boty do vody. V případě, že je nevlastníte, nebo si je zapomenete, nezoufejte, na místě si je můžete za poplatek vypůjčit. Žraločí zátoku každopádně doporučujeme k návštěvě! 

Tak co, už se těšíte na výlety po ostrově Sal? Věříme, že ano! Co vidět na Salu si řekneme i v dalších našich článcích.

Emirát Ras Al Khaimah a pláže jako z pohádky

Dovolená v Emirátech: Ras Al Khaimah a pláže jako z pohádky

Dovolená na Kapverdách: Co si nenechat utéct na ostrově Sal

Co si nenechat utéct na kapverdském ostrově Sal

Mohlo by vás zajímat

grilované krysy se řadí mezi thajská jídla

Thajská jídla: Patří mezi ně grilované krysy i smažený hmyz

Co si vybavíte, když se řekne Thajsko? Nejčastěji asi thajskou masáž nebo thajský box. O zdejší kuchyni se toho už tolik neví. A věřte, že můžete narazit na thajská jídla pro nás, Evropany, přinejmenším nezvyklá. Share Tweet Email

Číst více

Půldenní výlety zpestří vaši dovolenou, radí Lenka Pátek

Půldenní výlety zpestří vaši dovolenou, radí Lenka Pátek

Nedokážu si představit, že bych letěla na dovolenou s dětmi a celý týden, nebo dokonce dva, s nimi strávila pouze v hotelu a na přilehlé pláži. To samé platí v případě, když se někam vypravím s partnerem. V řadě destinací, zejména těch evropských, si obvykle pronajmu auto a procestuji vzdálené okolí, kam se jen stěží […]

Číst více

Rimini

Rimini: Slavné italské letovisko s velmi dlouhou historií

Rimini je jednou z nejstarších rekreačních, ale i lázeňských lokalit v Evropě, funguje od roku 1843. Převážná část dění se navíc odehrávala na plážích, což přitáhlo davy turistů. Za první republiky sem jezdila pražská smetánka. Díky tomu Rimini získalo pověst luxusní destinace, která se s ním táhne dost nezaslouženě až do dnešních časů. Share Tweet […]

Číst více