Dovolená v Emirátech: Ras Al Khaimah a pláže jako z pohádky

Ras Al KhaimahDestinaceSpojené arabské emiráty

Ras Al Khaimah je často považován za nejrozmanitější ze sedmi Spojených arabských emirátů. Vděčí za to zejména své působivé krajině –⁠ na jihu se od moře zdvihají vysoké duny červeného písku, které občas narušené zelenající se oázou klesají a přecházejí v úrodnou zelenou rovinu, z níž vyrůstá majestátní pohoří Al Hadžar. A pláže Ras Al Khaimah? Jako z ráje! 

Ras Al Khaimah však své návštěvníky neláká jen na nádhernou přírodu, ale i na luxusní hotelové komplexy s kvalitními službami nacházející se na březích tyrkysového moře v Perském zálivu. Dovolenou si zde užijí všichni, kteří hledají klid a odpočinek. Na své si ovšem přijdou také milovníci vodních sportů, jejichž bohatou nabídku najdou na zdejších plážích.

Ty jsou většinou pokryté jemným pískem, který prohřívají zlatavé sluneční paprsky. Vzduchem se nese vůně moře, šplouchání vln a křik mořských ptáků. Voda je čistá a příjemně vyhřátá. Zkrátka pohoda jak má být! Další výhodou je, že zde nebývá tolik turistů, jako například v nedaleké Dubaji.

Pobřeží emirátu Ras Al Khaimah je dlouhé přibližně 64 kilometrů a najdete zde široké dlouhé pláže s plnohodnotným turistickým vybavením, pozvolným vstupem do moře a nabídkou vodních sportů, i malé zátoky, které jsou sice hůře dostupné, ale zas tu pravděpodobně budete sami obklopeni úchvatnou přírodou. Na většině míst vás navíc bude doprovázet dechberoucí výhled na majestátní pohoří Al Hadžar.

Pláž Jazirat Al Hamra

Za jednu z nejkrásnějších pláží bývá považována Jazirat Al Hamra nacházející se na pobřeží u stejnojmenné opuštěné vesnice. Pokud tedy toužíte po dokonalém místu k odpočinku, opalování, koupání, příjemné procházce nebo třeba idylickém pikniku, zamiřte právě sem. Pláž rovněž nabízí jedny z nejlepších podmínek pro surfování v celých Spojených arabských emirátech. 

Pláž Flamingo

Mezi městy Ras Al Khaimah a vesnicí Jazirat Al Hamra se nachází další skvostná pláž –⁠ Flamingo. Uvítají vás zde dva obří plameňáci, podle kterých bývá někdy místu přezdíváno Pláž plameňáků. Flamingo je ideální pro rodiny s dětmi, neboť zde najdete jemný písek, pozvolný vstup do vyhřáté vody, možnost občerstvení a mnoho příležitostí pro hry i sporty. Navíc tu díky mohutným dunám a palmám nechybí ani stín.

Pláž Al Mairid

Jemný písek, průzračné moře, nezapomenutelné západy slunce a příjemné posezení v nedalekých restauracích či kavárnách, taková je pláž Al Mairid, která rovněž patří k nejnavštěvovanějším plážím emirátu Ras Al Khaimah.

Pláž Al Rams 

Kousek od pobřeží emirátu Ras Al Khaimah můžete navštívit pozoruhodný ostrov Saraya proslavený solným Růžovým jezerem a dlouhou písčitou pláží Al Rams. Jedná se o veřejnou pláž s křišťálově čistou klidnou vodou, která láká všechny nadšence vodních sportů jako je například paddleboarding nebo jízda na kajaku. A to není vše, zdejší příroda je prostě úchvatná a vše dokresluje nádherný výhled na skaliska pohoří Al Hadžar

Tak na kterou z nich se vypravíte? A co navštívit rovnou všechny? S námi si dovolenou ve Spojených arabských emirátech užijete jednoduše naplno!

Na Samosu jsem zažila autentické Řecko, vzpomíná Lenka Pátek

Na Samosu jsem zažila autentické Řecko, vzpomíná Lenka Pátek

Dovolená na Kapverdách: Skvosty mořského světa na ostrově Sal

Skvosty mořského světa na ostrově Sal

Mohlo by vás zajímat

Antalya

Antalya: Město na Turecké riviéře zaujme přístavem i vodopády

Turecká riviéra, na níž lze prožít parádní letní dovolenou, začíná v letovisku Tekirova, odkud se táhne až za malebné město Alanya. Centrem této cca 200 km dlouhé pobřežní oblasti je Antalya, jedná se totiž o největší město na Turecké riviéře. V něm stojí spousta hotelů, některé z nich jsou součástí nabídky CK Blue Style. Rezervovali […]

Číst více

cyklistické brýle

Cyklistické brýle: Dovolená na kole vyžaduje důkladnou ochranu očí

Chcete letní dovolenou v zahraničí spojit s jízdou na kole? Ideální je vyrazit na řecký ostrov Kos, případně na Krétu nebo na Rhodos. Náruživí cyklisté milují rovněž italskou Kalábrii a španělský ostrov Mallorca. Bicykl si můžete zapůjčit přímo v destinaci, avšak cyklistické brýle je záhodno zakoupit si už v České republice. Jaké jsou možnosti? Share Tweet Email

Číst více

Dovolená na Kypru: Sluníčko, moře a... kočky?

Dovolená na Kypru: Sluníčko, moře a… kočky?

Sluníčko, průzračné moře a nádherné písčité pláže na Kypru asi jen tak někoho nepřekvapí, ale tento překrásný ostrov má navíc ještě jednu zcela zvláštní devizu. Má to čtyři nohy, dvě uši, jeden ocásek a rádo se to s půvabem a ladností povaluje na vyhřátých zápražích, lavičkách a okrajích kašen. Hádejte, co je to? Share Tweet […]

Číst více