Nejlepší letoviska na Sardinii: Do kterého vyrazíte vy?

SardinieDestinaceItálie

Sardinie je bez nejmenších pochybností jedním z nejmalebnějších středomořských ostrovů. Krásné pláže omývané křišťálově čistým mořem společně s pohádkovými horskými vesničkami a bohatou historií lákají každoročně více a více cestovatelů z celého světa. Abychom vám alespoň trochu pomohli s volbou toho správného místa pro vaši dovolenou na Sardinii, vybrali jsme pro vás hned pět letovisek, které podle nás zcela jistě stojí za návštěvu. Tak pojďme na ně!


Bari Sardo

Hledáte klidné letovisko, které nabízí především krásné pláže a romantiku? Tak to musíte vyrazit právě do Bari Sardo. Půvabná atmosféra tohoto místa vás dostane do kolen. Nekonečné výhledy, průzračné moře a jemný písek si vás okamžitě získají a vy se nebudete chtít vrátit domů.

Zdejší krajina přímo zve k procházkám po okolí. Obdivovat můžete jak její přírodní krásy, tak i tajuplné prastaré menhiry a nuragy či jiné historické památky, jako je například španělská strážní věž Torre di Bari. A kdo neochutnal sardinskou kuchyni, jako by nebyl!

Castiadas

V případě, že hledáte trochu toho dobrodružství, musíte vyrazit do letoviska Castiadas v jižní Sardinii. Jeho historie sahá až do 14. století, kdy byla oblast osídlena italsko-tuniskými obyvateli. V přírodním parku Sette Fratelli tu můžete potkat jedinečného jelena sardinského i orla královského, jak jinak než na pozadí dechberoucích scenérií.

Určitě si nenechte ujít výhledy z L’Arco dell’Angelo, tedy Andělského oblouku. V malebné krajině lze, jako ostatně téměř všude na Sardinii, obdivovat i prastará archeologická naleziště. A co nádherné pláže, zelená údolí či nenapodobitelné barvy moře omývající místní pobřeží? To vše je na tomto italském ostrovním klenotu samozřejmostí!

Muravera

V oblíbeném turistickém letovisku Muravera na vás kromě odpočinku čeká i pestrý noční život. Také zde najdete 8 kilometrů dlouhou pláž s blankytným mořem, z jehož krás vám bude přecházet zrak. V celé oblasti se nebývale daří pomerančům a citronům. Ty se tu těší takové popularitě, že se na jejich počest každé jaro pořádá festival! Nemusíte se však bát, že by se někdo tvářil kysele – všichni mají naopak úsměv na tváři a užívají si nefalšované sardinské veselí ve společnosti dobrého jídla a vína.

Impozantní saracénské věže v Muraveře připomínají španělskou nadvládu. A nebyla by to ta pravá Sardinie, kdyby se nedaleko městečka nenacházely záhadné, až 5 000 let staré megalitické komplexy. To už stojí za prozkoumání, nemyslíte?

Quartu Sant’Elena

Rádi byste poznali hlavní město Sardinie, ale nechcete bydlet přímo v jeho rušných ulicích? Pak se vydejte do letoviska Quartu Sant’Elena, které se od něj nachází co by kamenem dohodil! Jedná se o třetí největší město ostrova, a ačkoli leží na staré římské cestě, v současné době jde o moderní a živé místo.

Odkaz na tradici, historii a duchovní kulturu je tu však i v moderních časech velmi silný. Jen v samotném letovisku naleznete pět kostelů a v blízkém okolí se nachází celých 38 tajuplných nuragských nalezišť. I zde navíc nejdete krásné pláže, dramatické útesy a eukalypty porostlé kopce.

Oblast je také známá pěstováním vína odrůdy Malvasia. Určitě doporučujeme odvést si lahvinku či dvě jako chutný tekutý suvenýr. V červenci se ve městě koná největší folklorní festival na Sardinii – Sciampitta. Byla by škoda nechat si ujít takovou událost, během které se seznámíte s tradičním stylem života na ostrově!

Villasimius

Jedinečnou a velmi oblíbenou lokalitou na jihovýchodním pobřeží Sardinie je Villasimius. Ne nadarmo bývá označována jako perla této oblasti. Žulová skaliska a moře, které hraje snad všemi odstíny modré a nad ním se tyčící zelené kopce… zkrátka ráj!

Letovisko ale nabízí i bohatý noční život a nudit se tu opravdu nebudete. Doporučujeme si udělat romantickou procházku na mys Capo Carbonara. Na jeho západní straně se mezi skalami ukrývají romantické zátoky a o kousek dále naleznete úchvatné pláže, jako je například Porto Giunco s lagunou Notteri, kde se nachází hnízdiště plameňáků růžových. No řekněte, nezní to lákavě?

Tak co, jak se vám líbí nejlepší letoviska na Sardinii? Ať už si vyberete kterékoliv z letovisek, věříme, že si svou dovolenou na tomto malebném ostrově užijete na plno. Je totiž jako stvořený jak pro opalování na úchvatných plážích , tak pro výpravy za přírodními a historickými krásami.

Ierapetra

Dovolená na Krétě: Ierapetra, nejjižněji položené město Evropy

Zvyky, tradice a pověry antického Řecka

Zvláštní zvyky, tradice a pověry antického Řecka

Mohlo by vás zajímat

5 důvodů proč navštívit Tunisko

Proč jet do Tuniska: 5 důvodů, proč navštívit klenot severní Afriky

Proč jet do Tuniska? Kam jinam vyrazit na pohodovou dovolenou k moři, během které však budete mít příležitosti také k mnoha zajímavým výletům?  Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 29. díl

V dnešním díle Expertů na cestách vám obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek poradí, jak si dovolenou užít naplno, i když máte omezený rozpočet. Nebude chybět ani předpověď počasí od meteoroložky Dagmar Honsové a čerstvý držitel Českého lva, herec Marsell Bendig se prozradí, která destinace se mu zalíbila a jaká je jeho ideální představa […]

Číst více

Nejnebezpečnější sýr světa se jmenuje casu marzu a pochází ze Sardinie

Láká vás dovolená na Sardinii? Kromě nádherných pláží, azurově průzračného moře, malebných vesniček posázených v překrásné krajině v horách i na pobřeží, je tento italský ostrov známý i pro jedinečné produkty své prastaré kulinářské tradice. Pravděpodobně tím nejznámějším z nich je sardinský sýr casu marzu. Dlužno dodat, že v dobrém i ve zlém! Share Tweet […]

Číst více