Ochutnejte Bulharsko: Tipy na ty nejlepší podniky na pobřeží

DestinaceBulharsko

Tipnete si, jak rychle si dokážete zamilovat Bulharsko? Ochutnejte místní speciality a uvidíte, že vám k tomu postačí jedno sousto. Všichni přece víme, že láska prochází žaludkem. Vydejte se během své dovolené poznat chutě Balkánu za brány hotelu. Tady je našich několik tipů na restaurace, která vás určitě nezklamou. 

Slunečné pobřeží 

Na Slunečném pobřeží doporučuje všemi deseti náš tým delegátů restauraci Flora Bar & Grill, kterou potkáte na hlavní silnici. Kromě bulharských tradičních jídel jejich menu nabízí i italskou a asijskou kuchyni, mořské pochutiny a pizzu. Vyzkoušet ale musíte také jejich domácí limonády a bezkonkurenční jahodové daiquiri. Dvojkou na našem seznamu pak je restaurace Djanny v samotném centru Slunečného pobřeží. Vybrat si zde můžete z široké nabídky jídel, přičemž vyhlášené jsou jejich dezerty. 

Chcete-li večer zajít na nějaký ten míchaný koktejl, zastavte se v baru Iglika. Ten funguje nonstop a věřte nám, že levnější a lepší drinky na Slunečném pobřeží neseženete. Panáky vyjdou na 15-20 Kč a drinky pak na 60-70 Kč. Bar se nachází vedle hotelu Laguna Park & Aqua Club a dovede vás k němu již z dálky hrající hudba. 

Nesebar

Bojíte se, že vám po pár dnech na all inclusive začne chybět česká klasika? Pak vás určitě potěší fakt, že pořádnou českou svíčkovou, gulášek nebo Kofolu si můžete dát i ve staré části města Nesebar. Česká restaurace Praga samozřejmě točí i naše pivo a obsluha zvládá bravurně naši řeč. Restauraci poznáte jednoduše díky vlající české vlajce. 

V nové části Nesebaru se zastavte v restauraci White Rose, bulharsky Byala Roza. Nejedná se o příliš velký podnik, ale jejich kuchaři vaří skvěle! Nabídka obsahuje saláty, těstoviny, mořské delikatesy i pizzu. Naším tajným tipem je smažený kaškaval, bulharský žlutý sýr, který nemá chybu.

Tu vůbec nejlepší sladkou tečku seženete v cukrárně Zaharo, která má pobočku kromě nového Nesebaru také v Burgasu a v Pomorie. Jejich dorty Bulhaři naprosto milují a naši delegáti nemůžou než souhlasit.

Pomorie 

I v tak malém městě, jakým je Pomorie, se můžete mimo hotel dobře najíst. Většina restaurací stojí ve staré části města, a to nejlepší v sobě spojuje podnik Omara. Po celý den nabízejí širokou nabídku jídel, alkoholických i nealkoholických drinků, které si můžete vypít například při vodní dýmce. Omara stojí hned u moře na promenádě v centru města. 

Na kávu, vafle nebo smoothie bowl si zajděte do kavárny Daily Dose specialty coffee shop, kterou uvidíte z hlavní silnice vedoucí z nové do staré části Pomorie po pravé straně. Jste-li milovníky kávy, budete nadšení z jejich obsáhlé nabídky různých druhů a příchutí. 

Burgas 

V Burgasu nemůžeme doporučit nic jiného než nejvyhlášenější řetězec restaurací v Bulharsku. Restaurace Happy Bar & Grill má ve městě hned dvě pobočky, obě se nacházejí v centru a pokud se tam budete chystat v sezóně na jídlo, udělejte si předem rezervaci. Happy udělá radost všem, kteří si rádi pochutnají na dobře připraveném sushi a dalších asijských specialitách. Objednat si ale můžete také pravý bulharský šopský salát, smažené cukety, batátové hranolky, burgery a spoustu dalšího. Také v Burgasu pak stojí jedna pobočka již zmíněného podniku Flora Bar & Grill. 

Primorsko

Každý pokrm chutná lépe, když máte kolem sebe pěkné prostředí. Dejte si něco dobrého na zub s výhledem na zapadající slunce nad Černým mořem v Bistru Nikola v Primorsku. Jejich venkovní terasa zajistí nezapomenutelnou atmosféru, kterou doplní láhev vína nebo tradiční rakije z jejich nabídky.

Carevo 

Obědová menu seskládaná z bulharských hlavních jídel ochutnejte v restauraci Time Bar and Dinner v jižním letovisku Carevo. Podnik funguje celoročně a na hlavní ulici ho rozhodně neminete. Pro svou vynikající pizzu je pak populární restaurace Da Vinci, která vám připraví také lahodné rybí pokrmy. 

Varna

Vyrážíte-li na dovolenou do hotelu v některém ze severních letovisek, jako jsou například Zlaté písky nebo Svatý Konstantin, využijte šanci během výletu do Varny a najezte se v jedné ze tří místních poboček restaurace Happy Bar & Grill. Jedna z nich byla vybudována přímo ve varenském přístavišti, a kromě exkluzivního jídla se tak můžete těšit také na dechberoucí výhled na lodě na moři.

Irakli

Irakli: Skrytá pláž v Bulharsku, která vás dostane

Bulharsko: Poznejte krásy jeho vnitrozemí

Poznejte krásy jeho vnitrozemí

Mohlo by vás zajímat

Poloostrov Frourio na severu Kefalonie ukrývá benátský hrad Asos

Plánujete dovolenou na řeckém ostrově Kefalonie? Jeho rozloha činí pouhých 786 km čtverečních, tudíž ho během několika dní zvládnete procestovat takřka celý. Toužíte zažít nejen koupání, opalování, nákupy či posezení v taverně? Udělejte si výlet na malý poloostrov Frourio v severní části Kefalonie. Na jeho vrcholu se nalézají ruiny benátského hradu Asos z konce 16. […]

Číst více

Co si nenechat utéct na kapverdském ostrově Sal

Dovolená na Kapverdách: Co si nenechat utéct na ostrově Sal

Přemýšlíte o dovolené? Kapverdy jsou skvělou volbou! Vydejte se s námi na úchvatný ostrov Sal! Abyste si ho užili naplno, přinášíme vám tipy na nejkrásnější a nejzajímavější místa, která byste si při jeho návštěvě určitě neměli nechat ujít. Share Tweet Email

Číst více

Taramosalata: Řecká pomazánka z jiker připomíná ovocnou pěnu

Dovolená v Řecku je o klidu, pohodě a skvělém jídle. Ať už se vydáte na ostrov Kréta, Korfu, Kos, Samos, Zakynthos, Kefalonie či Rhodos, všude narazíte na pokrm zvaný taramosalata (neboli taramasalata). Obvykle má růžovou barvu, takže z dálky vypadá jako ovocná pěna. Nenechte se zmást! Ve skutečnosti je to pomazánka, která s ovocem nemá […]

Číst více