Rodinná dovolená na Djerbě: Nekonečná zábava pro celou rodinu!

DestinaceDjerbaTunisko

Toužíte najít ideální místo, kam byste vyrazili se svou rodinou na dovolenou? Patří mezi vaše požadavky krátký let, písčité pláže, hotely s aquaparky, bohaté vyžití a All Inclusive za rozumnou cenu? Pak byste měli sbalit kufry, celou rodinu a sednout na první letadlo směr Djerba.

Na Djerbu je možné vyrazit již od dubna. Začátek sezóny je ideální pro všechny, kteří vyhledávají klidnější dovolenou, bez davů turistů a chtějí mít pláž takřka sami pro sebe. Kdo se však chce pořádně prohřát, tomu doporučujeme vyrazit o něco později. Ale ať už v dubnu, nebo v červenci, na Djerbě si můžete být jisti několika věcmi –⁠ narazíte tu na pohostinné obyvatelé, překrásné bílé pláže a hotely se skvělým standardem služeb. Některé z nich poskytují 24 hodin All Inclusive a vy se tak během své dovolené nemusíte o nic starat. Jen si užít pohodu, sluníčko, pláž a dobré jídlo a pití.

Obrovskou výhodou hotelů na Djerbě je to, že téměř každý z nich má svůj vlastní aquapark, nebo skluzavky, kde se vyřádí jak děti, tak dospělí. Mimo jiné hotely nabízí bohatou nabídku denních sportovních (animačních) aktivit, takže nudit se zde opravdu nebudete. Pro milovníky adrenalinu jsou takřka na každé pláži připraveny vodní sporty! Užijte si divokou jízdu na banánu, nebo si užijte pohled ze shora, při parasailingu.

Pokud ale přece jenom dáváte přednost odpočinku a pohodě, pak si můžete vybrat hotel s konceptem Multigenerační dovolené, což znamená, že hotel má skvělé vyžití pro děti a zároveň disponuje částí, která je pouze pro dospělé. A vy tak můžete skloubit dětskou radost vašich ratolestí a zároveň zasloužený odpočinek.

Kdyby vám už byl hotel malý a hotelová zábava krátká a vy byste se rádi vydali prozkoumat ostrov, pak pro vás máme pár tipů!

1. Houmt Souk – hlavní město

Do Houmt Souku můžete vyrazit primárně za nákupy! Ve městě se rozkládá rozlehlé tržiště plné obchůdků. Ve spletitých uličkách můžete nakoupit nejrůznější kožené zboží, oblečení, šperky a vše, na co si jen vzpomenete. Samozřejmě, že smlouvat je povoleno, ba dokonce vám to z celého srdce doporučujeme! 

Nezapomeňte se cestou z tržiště zastavit u dvou vyhlášených mešit – Jemaa El Ghorba (mešita cizinců) a Jemaa Ettrouk (mešita Turků), která je se svými charakteristickými sedmi bílými kupolemi největší ve městě.

2. Krokodýlí farma a Djerba Explore!

Ideální výlet právě pro rodiny s dětmi. Areál Djerba Explore má 3 části – museum islámského umění, dědictví Djerby a to nejlepší naposled – krokodýlí farmu s přibližně s 600 krokodýly. Vidět můžete čerstvě vylíhnutá krokodýlátka, ale i dospělé několikametrové jedince. Největším zážitkem je určitě krmeni! Počkejte si něj, stojí to za to!

3. Den s piráty!

Super zábavná a pohodová plavba na pirátské lodi začíná v přístavu města Houmt Souk a pokračuje až na Ostrov Plameňáků, který se nachází nedaleko Djerby. Během plavby piráti navzdory své pověsti připravují zábavný program a dokonce vás pohostí chutným obědem. Při troše štěstí na šikovnou posádku se můžete těšit i na akrobatickou show na lodi. Až doplujete na Ostrov Plameňáků, budete mít čas na plážový relax v podobě koupání nebo opalování. 

Tak co říkáte, není na čase potěšit sebe i svou rodinu výletem na kouzelnou Djerbu?

Více o tomto tuniském ostrově si můžete přečíst ZDE.

Dovolená v Egyptě

Dovolená v Egyptě: Sharm El Sheikh, ráj dokonalého odpočinku

Dovolená na Santorini: Romantika, zábava a luxus

Dovolená na Santorini

Mohlo by vás zajímat

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Nedávno jsem po delší době potkala svoji známou. Popovídaly jsme si a pak se mě zeptala: „Chci v létě vyrazit s rodinou k moři, ale nikam moc daleko. Jde mi hlavně o větší hotel s pěknými pokoji, aquaparkem a dobrým zázemím pro děti, aby se nenudily. Musí tam být písčitá pláž a čisté moře, ideálně […]

Číst více

Středomořská kuchyně

Středomořská kuchyně: Netradiční dobroty z Řecka, Tuniska a Egypta!

Středomoří. Stovky ostrovů a ostrůvků omývaných průzračným mořem, nádherná příroda, krásné počasí po většinu roku a tisíce let stará historie kam jen oko pohlédne… to jsou pouze některé z důvodů, proč tento kouzelný region volí každoročně za svou dovolenkovou destinací statisíce lidí z celého světa. Nás dnes bude zajímat světově proslulá a milovaná středomořská kuchyně. […]

Číst více

mys Drastis na ostrově Korfu

Drastis: Okouzlující mys na řeckém ostrově Korfu vybízí k výletu

Dovolená na řeckém ostrově Korfu je obvykle ve znamení klidu a pohody. A také skvělé gastronomie, čistého moře, hezkých pláží, panenské přírody a zajímavých památek. Chcete poznat i jiná místa než jen hotel a jeho bezprostřední okolí? Ozdobou severozápadního pobřeží je nádherný mys Drastis (Cape Drastis), nalézající se přibližně kilometr od vesnice Peroulades. Share Tweet […]

Číst více