Dovolená na Santorini: Romantika, zábava a luxus

SantoriniDestinaceŘecko

Někde jsem kdysi dávno slyšela, že Santorini buď milujete, nebo nenávidíte. Já jsem rozhodně v týmu “Miluji Santorini”. Hned, když jsem přistála na letišti, dýchla na mě naprosto pohodová atmosféra a v ten okamžik jsem to věděla… Tohle je ráj, tady to miluji! Je i pro vás dovolená na Santorini tou pravou volbou?

 

Dám vám hned 3 důvody, proč si tento okouzlující ostrov zamilujete i vy!

1. PŘEKRÁSNÉ FOTKY Z DOVOLENÉ

Toužíte po takových těch „WOW“ fotkách, díky kterým se vás bude každý okamžitě ptát, kde že to právě jste? Tak to musíte vyrazit do vyhlášených měst Oia a Fira. Fira je hlavní město ostrova a je vybudovaná na útesu (na kaldeře). Oia je neméně známá a to právě díky svým modro-bílým domkům tyčícím se nad mořem.

Právě z těchto městeček si užijete nejkrásnější výhled! Modro-bílé domečky s průzračným mořem na pozadí vypadají jako z pohádky a když k tomu všemu přidáte ještě západ slunce, sotva si zvládnete představit romantičtější místo. Ta nejpopulárnější místa pro focení najdete docela snadno – tam, kde je nejvíc lidí, tam to stojí nejvíce za to. Santorini je doopravdy celosvětovou atrakcí, a tak je v úzkých uličkách Firy a Oiii dost těsno.

Určitě se tím však nenechte odradit, připravit se o tento zážitek by totiž byl opravdový cestovatelský hřích. Naopak si projděte každou jednu uličku, stojí to za to. Bude vám připadat, že snad každý další výhled je krásnější než ten předchozí. Věřte, že budete mít telefony či foťáky plné úžasných fotek, které nebudete chtít promazat.

2. STYLOVÉ BEACH CLUBY

Santorini však nejsou jen modro-bílé domečky, kaldera a romantika při západu slunce. Málokdo ví, že je to i super místo pro plážovou a party dovolenou! Nočním životem vynikají zejména letoviska Kamari a Perissa.

Podél pláží ve zmíněných letoviscích je nejen fajn přístup do moře, ale nechybí tu ani vynikající taverny, které vám zajistí gastro zážitky, na které budete dlouho vzpomínat. Kromě toho zde téměř na každém kroku narazíte na fantastické plážové kluby. Moderní design, boho dekorace, hudba a osvěžující drinky, přesně na to se můžete těšit! Součástí těchto klubů bývá i vlastní bazén, lehátka a slunečná terasa, kterou můžete při nějaké konzumaci zdarma využívat.

3.  … JAKO HVĚZDA!

Při cestě na Santorini nemůžete vynechat vyhlášený a celosvětově proslulý hotel se stylovou restaurací a lounge u bazénu – Cavo Tagoo Santorini. Všichni určitě znáte fotky z tohoto baru, či lounge. Každá celebrita, která se na ostrově ukáže zamíří právě sem. A čím je Cavo Tagoo typické? Luxusní, nekonečný bazén, komfortní postele v bazénu a výhled na moře. Není krásnějšího výhledu, než z Cavo Tagoo! Pro posezení a večerní drink doporučuji si udělat rezervaci. Rezervovat můžete buď stůl, nebo zmíněná luxusní lehátka (postele) zabudované v bazénu.

Samozřejmě je třeba počítat s tím, že i ceny jsou světového rozměru. Míchané nápoje se pohybují okolo 20 EUR, ale za ten výhled to opravdu stojí! Zajděte si alespoň na jeden drink a věřte, že na tento zážitek nikdy nezapomenete. A kdy je nejlepší do Cavo Tagoo vyrazit? Rozhodně při tzv. Golden hour, krátce před západem slunce, abyste ten okamžik mohli prožít opravdu na maximum! 

My se na Santorini určitě vrátíme. A co vy? Kdy vyrazíte?

Rodinná dovolená v Tunisku

Rodinná dovolená na Djerbě: Nekonečná zábava pro celou rodinu!

Dovolená v Řecku: 5 „nej“, které musíte vidět na Kefalonii

Dovolená v Řecku

Mohlo by vás zajímat

Co lze zažít na exotickém Zanzibaru

Zažijte 4 tváře exotického Zanzibaru

Zanzibar, označovaný často jako ostrov koření, je vlastně souostrovím v Indickém oceánu. Nejznámější a největší ostrovy jsou Unguja a Pemba. Pokud přemýšlíte kam jet na dovolenou, určitě Zanzibar zvažte, protože souostroví nabízí vše od zajímavé historie, přes luxusní hotely nebo bungalovy po krásné pláže a moře. Skoro každý si tu přijde na své, stačí si […]

Číst více

Harissa

Harissa: pálivá pasta z chilli papriček

Pokud jste už někdy byli v Tunisku, Maroku nebo v některé ze zemí Blízkého východu, určitě jste se seznámili s pálivou pastou harissa. A jestliže se sem teprve chystáte, nepochybně tuto místní oblíbenou ingredienci ochutnáte, neboť je častou součástí zdejších pokrmů. Share Tweet Email

Číst více

Silvestrovská párty

Největší ohňostroj na světě nebo novoroční párty na hotelu?

Proč neutéct od zimy, zbytků cukroví a bramborového salátu někam do tepla? Že to bude drahé a ani nevíte s kým a kam? Drahé to být nemusí, stačí si chytře vybrat. S vhodným tipem na mejdan také pomůžeme, jen tu partu už si budete muset najít sami. Jedno je ale jisté, silvestr u moře bude […]

Číst více