Dovolená v Egyptě: Sharm El Sheikh, ráj dokonalého odpočinku

DestinaceSharm El SheikhEgypt

V květnu jsme se vydali do našeho oblíbeného letoviska v Egyptě, do Sharm El Sheikh. Sharm zbožňujeme proto, že je úplně jiný než Hurghada nebo Marsa Alam. Je živý, moderní a nikdy se tady nenudíte. Zláká dovolená v Sharm El Sheikh i vás?

5* komfort se vším všudy

Zarezervovali jsme si pokoj s přístupem do bazénku, který jsme sdíleli s několika pokoji vedle nás. Byla to naprostá fantazie! Není nic lepšího než ráno, ještě před snídaní, skočit do svého bazénku a nastartovat den. Zázemí hotelu nás velmi bavilo, zejména množství restaurací, které jsou zahrnuty v konceptu All Inclusive. Můžete denně navštěvovat jiné restaurace. My jsme si oblíbili mongolskou, kde jsme si sami mohli vybrat suroviny, ze kterých přímo před námi přichystali čerstvou večeři.

Romantické procházky přírodou

A jelikož jsme milovníci nejen dobrého jídla a odpočinku, ale i aktivní dovolené, tak jsme se vyrazili podívat také do národního parku Ras Mohamed. Ani nevíme, čím začít dřív! Dokonalá pláž, průzračné moře, bohatý podmořský život, nebo krásné pásy mangrovníků… Celý den jsme si užili na maximum a udělali nespočet krásných fotek.

Nejlepší je do národního parku vyrazit hned ráno, dokud zde panuje klid a než přijedou ostatní turisté. Na oběd jsme vyrazili k místním, kteří nám poblíž pláže servírovali grilované speciality a vynikající zeleninové saláty. Po obědě jsme se vydali na procházku po pláži a na další koupání. 

Šnorchl, brýle a ploutve jsme si samozřejmě zapomněli doma, takže jsme opravdu jen a jen odpočívali a užívali si ten klid a pohodu! No a když už jsme měli sluníčka a moře tak akorát, vyrazili jsme zpátky do hotelu, na terasu k našemu bazénku.

Nekonečná pohoda v orientálním hávu

Ale aby nám nebyly večery v hotelu tak dlouhé, vyrazili jsme (kam jinam), než do vyhlášené Farsha Café. POZOR – často se stojí fronta až ven, protože to místo je opravdu okouzlující a má nezapomenutelnou atmosféru. Doporučuju vydržet, vyčkat a nechat se zavést ke svému stolu. Atmosféra v kavárně každého učaruje!

Sejdete po několika schodech a otevře se vám jiný svět – orientální ráj. Všudypřítomné bublání vodní dýmky, tóny arabské hudby, výhledy na moře a vynikající osvěžující drinky. To vše jsme si u západu slunce moc užili a doporučujeme to každému zažít!

Už teď se těším, až do našeho milovaného „Sharmu“ znovu vyrazíme! A co vy?

 

Více o Sharm El Sheikh si můžete přečíst ZDE.

Dovolená na Kefalonii

Dovolená na Kefalonii: 5 dní nabitých zážitky

Rodinná dovolená na Djerbě: Nekonečná zábava pro celou rodinu!

Rodinná dovolená v Tunisku

Mohlo by vás zajímat

Mallorca

Mallorca –⁠ skvělá volba pro vaši aktivní dovolenou!

Španělský ostrov Mallorca nabízí víc než krásné pláže a vodní sporty. Najdete zde také starobylá města a vesničky obklopené dechberoucí přírodou. Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 34. díl

V novém nabitém dílu Expertů na cestách se dozvíte, co obnáší práce delegátů a v čem všem vám mohou během dovolené pomoci. O svůj typický pracovní den i nejbizarnější zážitky se pak podělí Lucie Andrýsková, delegátka CK Blue Style. S Markem Jakoubkem si budeme povídat o Bulharsku, jeho krásách a také o zdejší kuchyni. A […]

Číst více

Experti na cestách: 53. díl

Experti na cestách: 53. díl

Tentokrát Blue Style Experti na cestách poradili, jak si nejlépe užít dovolenou s dětmi. Co si v tomto případě vzít s sebou, na co se připravit a co si rozmyslet, o tom mluvily obchodní ředitelka CK Blue Style Lenka Pátek a moderátorka TV Nova Kristina Kloubková, které jsou obě matkami. A herečka Klára Trojanová prozradila, […]

Číst více