mešita Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

  •  16. prosince 2021

Řecký ostrov Rhodos Češi milují. Je vzdálen pouhé tři hodiny letu, koupat a opalovat se tam dá od května až do začátku listopadu. Kromě řady atraktivních pláží můžete navštívit spoustu památek, přírodních lokalit a také stejnojmenné hlavní město. Nejvíce to v něm žije ve večerních hodinách, kdy vznikla i naše fotoreportáž. Samozřejmě jsme se soustředili na historické centrum, kam se snadno dostanete místní autobusovou dopravou, taxíkem či pronajatým autem.

Číst více

Sharm El Sheikh

DestinaceSharm El SheikhTipy na výletyEgypt

DestinaceSharm El SheikhTipy na výletyEgypt

Fotoreportáž: Stará část egyptského města Sharm El Sheikh

  •  31. března 2021

Pravidelně létáte do egyptské Hurghady či Marsa Alam a uvažujete o tom, že vyzkoušíte také Sharm El Sheikh na jihu Sinajského poloostrova? Skvělý nápad! Zatímco přes den se budete nejspíš věnovat koupání, opalování, šnorchlování nebo potápění, večer můžete vyrazit do města.

Číst více

Sousse

DestinaceTunisko pevninaTuniskoTipy na výlety

DestinaceTunisko pevninaTuniskoTipy na výlety

Sousse: Tuniské letovisko nadchne moderními hotely i medinou

  •  29. ledna 2021

Čtyř a pětihvězdičkové hotely s praktickým režimem all inclusive, prostorná písčitá pláž s pozvolným vstupem do vyhřátého moře, největší medina v zemi a několik významných památek – to jsou hlavní důvody, proč se Sousse (česky Súsa) řadí mezi nejpopulárnější letoviska v pevninské části Tuniska. Navíc zde výhodně nakoupíte – ve městě jsou trhy, krámky a spousta míst s volně vystaveným zbožím.

Číst více

Houmt Souk

DestinaceDjerbaTuniskoTipy na výlety

DestinaceDjerbaTuniskoTipy na výlety

Houmt Souk: Hlavní město ostrova Djerba svádí k nákupům i posezení

  •  13. listopadu 2020

Budete-li trávit dovolenou na tuniském ostrově Djerba, nemusíte ji celou prožít pouze v hotelovém areálu. Stačí se domluvit s delegátem a vyrazit na některý z výletů, jež má CK Blue Style v nabídce. Lze navštívit Djerba Explore Park s největší krokodýlí farmou ve Středomoří, podívat se na pevninu nebo třeba zajet do hlavního a zároveň největšího města na ostrově. Jmenuje se Houmt Souk a leží na severním pobřeží, zhruba dvacet minut jízdy od většiny hotelů.

Číst více

písčitá pláž na ostrově Djerba

DestinaceDjerbaTunisko

DestinaceDjerbaTunisko

Djerba: Tuniský ostrov, kde je krásně od dubna až do listopadu

  •  30. října 2020

Písčité pláže s pozvolným vstupem do moře, 320 slunečných dní v roce, pohodové hotelové komplexy s praktickým režimem all inclusive, výtečná kuchyně, přátelský personál, možnost výhodných nákupů, sportovní vyžití ve vodě i na souši či největší krokodýlí farma ve Středomoří – to jsou hlavní důvody, proč turisté nadšeně míří na největší tuniský ostrov Djerba.

Číst více