suvenýr Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

dovolená v Severním Kypru

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

KyprSeverní KyprDestinaceRady na cestu

Dovolená v Severním Kypru: Rady, tipy a důležité informace

  •  2. listopadu 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Severokyperské turecké republiky, zkráceně Severního Kypru? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude dovolená v Severním Kypru premiérou.

Číst více

dovolená v Kalábrii

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

DestinaceKalábrieRady na cestuItálie

Dovolená v Kalábrii: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  18. října 2022

Chystáte se s CK Blue Style do Itálie, konkrétně do Kalábrie? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si mám vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená v Kalábrii premiérou.

Číst více

tuniské letovisko Hammamet

DestinaceTunisko pevninaTunisko

DestinaceTunisko pevninaTunisko

Hammamet: Tuniské letovisko zaujme hotely, plážemi i medinou

  •  29. srpna 2022

Nejstarší přímořské letovisko na tuniské pevnině nese název Hammamet a rozprostírá se na východním pobřeží, 13 km od města Nabeul a 65 km od hlavního města Tunis. Už jste v něm trávili dovolenou? Pokud ne, pojďme se nyní společně podívat, jak to v něm vypadá. Jeho hlavní devízou jsou široké písčité pláže, hotelové komplexy s režimem all inclusive a zajímavá architektura v historickém centru z 15. století. Nechybí ani malý rybářský přístav.

Číst více

dovolená na Kapverdách aneb pláž Santa Maria

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

DestinaceSalRady na cestuKapverdy

Dovolená na Kapverdách: Rady, tipy a důležité informace

  •  23. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Kapverdy, konkrétně na ostrov Sal v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš se v duchu ptáte sami sebe: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v České republice proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená na Kapverdách premiérou.

Číst více

dovolená na Madeiře aneb vesnice Porto Moniz

MadeiraDestinaceRady na cestuPortugalsko

MadeiraDestinaceRady na cestuPortugalsko

Dovolená na Madeiře: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  3. srpna 2022

Chystáte se s CK Blue Style na Madeiru, portugalský ostrov v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuju vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otazníky v hlavě řeší především Češi, pro které bude letošní dovolená na Madeiře premiérou.

Číst více

pevnost svatého Mikuláše v přístavu Mandraki

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

DestinaceŘeckoTipy na výletyRhodos

Fotoreportáž: Večerní procházka po historickém městě Rhodos

  •  16. prosince 2021

Řecký ostrov Rhodos Češi milují. Je vzdálen pouhé tři hodiny letu, koupat a opalovat se tam dá od května až do začátku listopadu. Kromě řady atraktivních pláží můžete navštívit spoustu památek, přírodních lokalit a také stejnojmenné hlavní město. Nejvíce to v něm žije ve večerních hodinách, kdy vznikla i naše fotoreportáž. Samozřejmě jsme se soustředili na historické centrum, kam se snadno dostanete místní autobusovou dopravou, taxíkem či pronajatým autem.

Číst více

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

DestinaceDjerbaTunisko pevninaTuniskoFoto tipyTipy na výlety

Fotoreportáž: Dar Jilani aneb Dům umění a řemesel na ostrově Djerba

  •  16. listopadu 2021

Tuniský ostrov Djerba, vzdálený necelé tři hodiny letu z České republiky, je velice oblíbenou destinací. Spousta našich turistů sem míří v období od dubna až do listopadu, někteří i několikrát do roka. Dovolená na Djerbě však nemusí být pouze o opalování a koupání, lze vyrazit na zajímavý výlet. Jedním z nich je Okruh ostrovem, během kterého pravděpodobně zavítáte také do Dar Jilani.

Číst více

Faliraki

ŘeckoDestinaceRhodos

ŘeckoDestinaceRhodos

Fotoreportáž: Letovisko Faliraki na řeckém ostrově Rhodos

  •  1. listopadu 2021

Řecký ostrov Rhodos si už stihla oblíbit spousta českých turistů. A není divu – je tam nádherně od května až do půlky listopadu! Přitom je vzdálen pouhé tři hodiny letu. Navíc je součástí Evropy, tudíž nepotřebujete cestovní pas ani vízum, stačí platný občanský průkaz. Nejživější letovisko se jmenuje Faliraki a nachází se na severovýchodě, jen 18 km od letiště. Čeká vás zde velmi dlouhá písčitá pláž s pozvolným vstupem do moře, hodně obchodů, restaurací a barů a bujarý noční život!

Číst více

pozůstatky antického města Side

DestinaceTureckoTipy na výlety

DestinaceTureckoTipy na výlety

Fotoreportáž: Večerní procházka starobylým centrem města Side

  •  13. září 2021

Přibližně v půli cesty mezi tureckými městy Antalya a Alanya leží město Side. Nejkrásnější je jeho starobylé centrum, rozprostírající se na malém poloostrově. Budete-li trávit dovolenou na Turecké riviéře, rozhodně si nenechte ujít jeho návštěvu. Ideální je vypravit se do Side večer, kdy to tam nejvíce žije. Uvidíte antické památky, nakoupíte suvenýry a občerstvíte se v restauraci nebo kavárně s výhledem na Středozemní moře.

Číst více

dovolená v Turecku aneb hotel Sunmelia Beach Resort

DestinaceRady na cestuTurecko

DestinaceRady na cestuTurecko

Dovolená v Turecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

  •  15. června 2021

Chystáte se s CK Blue Style do Turecka? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Potřebuji vízum? Co si vzít s sebou? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a další otázky si kladou především Češi, pro které bude letošní dovolená v Turecku premiérou.

Číst více