zdraví Archivy - Blue Style Blog
Tlačítko Zpět nahoru
„Každému připadají hvězdy jiné. Tomu, kdo cestuje, ukazují cestu. Pro jiného jsou to jen světélka na nebi. Pro vědce je to problém k řešení.“ Antoine de Saint-Exupéry

Nejnovější příběhy z cestování

chorta neboli horta

ReceptyŘeckoChutě světa

ReceptyŘeckoChutě světa

Chorta: Řecký salát s olivovým olejem a citrónem prospívá zdraví

  •  10. dubna 2024

Řecká kuchyně je chutná a ve většině případů i zdravá. Poletíte v létě na Rhodos, Kos, Zakynthos, Korfu, Samos, Santorini, či na jiný řecký ostrov? Pokud vyznáváte zdravý životní styl, určitě se vám zavděčí chorta (neboli horta). Jedná se o řecký salát ze spařených listů špenátu, pampelišek nebo jiných zelených částí rostlin.

Číst více

Rady a tipyDestinaceŘeckoBulharskoTuniskoTureckoEgyptMarokoKapverdy

Rady a tipyDestinaceŘeckoBulharskoTuniskoTureckoEgyptMarokoKapverdy

Jak si naplno užít dovolenou a posílit své zdraví

  •  19. března 2024

Chystáte se na dovolenou, na které si chcete pořádně odpočinout, ale zároveň byste ještě rádi udělali něco navíc pro svoje zdraví? Máme pro vás hned několik tipů, jak si užít volno se vším všudy a bezstarostí!

Číst více

Rady na cestu

Rady na cestu

Jak sjednat storno zájezdu

  •  19. září 2022

COVID pandemie proměnila celé odvětví cestovního ruchu. Změnil se také přístup turistů k praktickým otázkám cestování. Nyní více myslí i na situace, kvůli kterým by nemohli své plány realizovat a snaží se zmírnit jejich případné negativní dopady. K tomu využívají např. pojištění storna zájezdu, které se stalo téměř nedílnou součástí každého cestovního pojištění. Co přesně pojištění storna obnáší a jak se vyhnout nejčastějším chybám při sjednání?

Číst více

Šopský salát

DestinaceReceptyBulharskoChutě světa

DestinaceReceptyBulharskoChutě světa

Šopský salát: Bulharské národní jídlo, které je jedinečné díky sýru Sirene

  •  12. února 2021

Kdo by neznal šopský salát alias šopák? Zdaleka ne každý však ví, že se jedná o bulharské národní jídlo. Krátce po svém vzniku se proslavilo natolik, že se rozšířilo do dalších evropských zemí. V Česku ho sice seženeme v průměru v každé třetí restauraci nebo jídelně, ale bulharský originál je mnohem chutnější. Důvod je zcela prostý!

Číst více

Saturnia

Zajímavosti

Zajímavosti

Saturnia: Toskánské městečko, které láká na ozdravné zimní koupání

  •  4. ledna 2019

Jet v zimě do Toskánska – to nezní jako ideální nápad! Teploty se pohybují kolem 12 stupňů a na lyže to také není. Existuje však zapomenuté a zároveň výjimečné městečko, kde je v tomto období někdy víc lidí než v parném létě. Jmenuje se Saturnia a leží v provincii Grosseto.

Číst více

Bagni San Filippo

Zajímavosti

Zajímavosti

Trápí vás kůže či klouby? Navštivte Bagni San Filippo

  •  8. července 2016

Málokterá země nabízí tolik jako Itálie. Moře, spoustu památek z různých dob počínaje starověkem, proslavenou kuchyni i víno a v neposlední řadě krásnou, různorodou krajinu. Navíc je dostatečně velká, aby turisté mohli objevovat stále nová a nová místa, včetně takových, o nichž vědí jen lidé v okolí a která nenajdou v žádném průvodci. Jedním z nich je malé lázeňské městečko Bagni San Filippo.

Číst více

horchata

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

MallorcaReceptyChutě světaŠpanělsko

Horchata: Lahodný španělský nápoj, který umí léčit

  •  12. ledna 2016

Jestliže zamíříte do Španělska, pravděpodobně tam narazíte na místní specialitu nazvanou horchata. Na první pohled vypadá jako ochucené mléko, ale to je pouhé zdání. Jedná se totiž o studený nápoj z tzv. tygřích ořechů (španělsky chufas), což ve skutečnosti nejsou ořechy, ale hlízy šáchoru jedlého.

Číst více

Susak

Zajímavosti

Zajímavosti

Ostrov Susak nabízí léčivý písek i rybí speciality

  •  20. srpna 2015

Chorvatsko má většina našinců dobře „přečtené“, protože je už desetiletí nejnavštěvovanější letní destinací. Přesto se i tam najdou místa, o kterých jste možná ještě ani neslyšeli. Jedním z nich může být ostrov Susak.

Číst více