Lodní výlet a šnorchlování v zátoce Marsa Mubarak

DestinaceEgypt

Patříte mezi milovníky šnorchlování a potápění? Tak to určitě víte, že jednou z oblíbených a vyhledávaných lokalit je Rudé moře. Ale už jste byli v malebné zátoce Marsa Mubarak v Marsa Alam?

Egyptské letovisko Marsa Alam je díky svému půvabu, poklidné atmosféře, bohaté fauně i flóře a stabilnímu počasí celoročně vyhledávanou lokalitou. Najdete zde nádherné sluncem zalité pláže, romantické zátoky s tyrkysově modrým mořem, dechberoucí přírodní scenérie a přepychové hotely, díky kterým si svou dovolenou užijete naplno. 

Jedním z letovisek je Port Ghalib, uměle vybudované městečko s přístavem a krásnou promenádou, která je plná kaváren a restaurací. Naleznete zde také pěknou písčitou pláž, na níž se dá skvěle relaxovat, nákupní zóny i sportoviště, jako je například golfové nebo volejbalové hřiště. 

Z místního přístavu odplouvají výletní lodě do míst vyhlášených výskytem vodních želv, korálových útesů a hejn pestrobarevných ryb. Vypravit se lze například do zátoky jménem Marsa Shouna nebo v úvodu zmiňované Marsa Mubarak. Součástí výletu bývá oběd či večeře na lodi z čerstvých ryb nebo kuřete. V ceně jsou také chlazené nealkoholické nápoje a výbava pro šnorchlování. Jednoduše se jedná o příjemný den strávený na lodi a v průzračných vodách Rudého moře.

Zátoka Marsa Mubarak, která se nachází asi 30 kilometrů od letoviska Marsa Alam, je proslulá unikátním seskupením korálových útesů. Uvidíte zde mořské želvy, rejnoky, mnoho druhů ryb, ale hlavně dugongy přezdívané jako mořské krávy. Pokud budete mít štěstí, můžete potkat i delfíny. Potápět se nemusí nutně každý, nezapomenutelný pohled se vám naskytne i díky prosklenému dnu lodě.

Pojeďte s CK Blue Style do Egypta a vyplujte z přístavu Port Ghalib poznávat krásy Rudého moře. Příjemně si tak odpočinete a nasbíráte nezapomenutelné zážitky.

Slide
Experti na cestách

Experti na cestách: 37. díl

Experti na cestách: 38. díl

Experti na cestách

Mohlo by vás zajímat

Delfinárium Marineland

Místo, kde dovádí i lachtani a papoušci? Delfinárium Marineland

V Česku jsme běžně zvyklí především na psy a kočky, v menších městech také na koně, krávy, kozy a ovce. Zato delfíny, lachtany a exotické papoušky zná většina z nás pouze z filmů. To se však dá hravě napravit. Plánujete dovolenou v zahraničí? Pokud ano a váháte, kam se vydat, a přitom máte slabost pro zvířata, zkuste […]

Číst více

5 důvodů, proč se vypravit na Seychely

Dovolená na Seychelách –⁠ 5 důvodů, proč objevit „Zem věčného léta“

Toužíte po skvělé exotické dovolené, během které si užijete slunce, moře, krásnou přírodu, skvělé jídlo a mnoho dalšího? Potom bude dovolená na Seychelách pro vás skvělou volbou! Toto rajské souostroví je totiž místem, kde zažijete dobrodružství i dokonalý odpočinek. Share Tweet Email

Číst více

Snoopy Island

Snoopy Island: Ostrůvek v emirátu Fujairah připomíná bígla

Spojené arabské emiráty (neboli SAE) – to je Dubaj a vlastně ještě Abu Dhabi, kde stojí Ferrari World! Takto odpoví většina jedinců, kteří příliš neholdují zeměpisu ani cestování. Skutečnost je taková, že součástí SAE je dalších pět emirátů – Ras Al Khaimah, Sharjah, Ajman, Umm Al Quwain a Fujairah. A co si nesmíte nechat ujít, […]

Číst více