Tip na fotku – Mys Formentor

DestinaceMallorcaFoto tipyŠpanělsko

Poloostrov Formentor je jedním z nejvyhledávanějších turistických cílů na Mallorce. Je úchvatný jak svými výhledy, tak i vysokými útesy padajícími do sytě modrého moře.

Za jedním z nejkrásnějších výhledů je třeba vystoupat až k samotnému mysu Formentor, který se tyčí v nadmořské výšce 210 metrů a nabízí vskutku impozantní pohled na zdejší okolí.

Mys Formentor

Doporučujeme zastavit se i na pláži Playa de Formentor, která vás se svým průzračným tyrkysovým mořem a bílým pískem přenese do malého exotického ráje. Vstup do moře je pozvolný a chladnější voda v horkých dnech příjemně osvěží.

Mys Formentor

Láká vás dovolená ve Španělsku? Podívejte se na nabídku zájezdů na Mallorku a dopřejte si nezapomenutelnou dovolenou na tomto nádherném ostrově s nespoutanou duší.

Acquacotta

Acquacotta: Oblíbená italská polévka, kterou vymysleli chudí lidé

Giftun: Ostrov nedaleko města Hurghada svádí k celodennímu výletu

egyptský ostrov Giftun

Štítky:

Mohlo by vás zajímat

turecké koření

Nejlepší suvenýr je ten, který mohu sníst, tvrdí Lenka Pátek

Patřím mezi cestovatele, kteří v každé zemi nakupují typické suvenýry. Zkrátka něco, co je pro danou destinaci příznačné. A také výrobky, které tam mají vysoce kvalitní. Zatím se mi nestalo, že bych se odněkud vrátila s prázdnou. Když někam letím už poněkolikáté, přesně vím, co si odtamtud chci přivézt, abych doma doplnila zásoby. To se […]

Číst více

Oldřiška Hradcová

Oldřiška Hradcová – Burgas, Bulharsko

Share Tweet Email

Číst více

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Nedávno jsem po delší době potkala svoji známou. Popovídaly jsme si a pak se mě zeptala: „Chci v létě vyrazit s rodinou k moři, ale nikam moc daleko. Jde mi hlavně o větší hotel s pěknými pokoji, aquaparkem a dobrým zázemím pro děti, aby se nenudily. Musí tam být písčitá pláž a čisté moře, ideálně […]

Číst více