Lodní výlet a šnorchlování v zátoce Marsa Mubarak

DestinaceEgypt

Patříte mezi milovníky šnorchlování a potápění? Tak to určitě víte, že jednou z oblíbených a vyhledávaných lokalit je Rudé moře. Ale už jste byli v malebné zátoce Marsa Mubarak v Marsa Alam?

Egyptské letovisko Marsa Alam je díky svému půvabu, poklidné atmosféře, bohaté fauně i flóře a stabilnímu počasí celoročně vyhledávanou lokalitou. Najdete zde nádherné sluncem zalité pláže, romantické zátoky s tyrkysově modrým mořem, dechberoucí přírodní scenérie a přepychové hotely, díky kterým si svou dovolenou užijete naplno. 

Jedním z letovisek je Port Ghalib, uměle vybudované městečko s přístavem a krásnou promenádou, která je plná kaváren a restaurací. Naleznete zde také pěknou písčitou pláž, na níž se dá skvěle relaxovat, nákupní zóny i sportoviště, jako je například golfové nebo volejbalové hřiště. 

Z místního přístavu odplouvají výletní lodě do míst vyhlášených výskytem vodních želv, korálových útesů a hejn pestrobarevných ryb. Vypravit se lze například do zátoky jménem Marsa Shouna nebo v úvodu zmiňované Marsa Mubarak. Součástí výletu bývá oběd či večeře na lodi z čerstvých ryb nebo kuřete. V ceně jsou také chlazené nealkoholické nápoje a výbava pro šnorchlování. Jednoduše se jedná o příjemný den strávený na lodi a v průzračných vodách Rudého moře.

Zátoka Marsa Mubarak, která se nachází asi 30 kilometrů od letoviska Marsa Alam, je proslulá unikátním seskupením korálových útesů. Uvidíte zde mořské želvy, rejnoky, mnoho druhů ryb, ale hlavně dugongy přezdívané jako mořské krávy. Pokud budete mít štěstí, můžete potkat i delfíny. Potápět se nemusí nutně každý, nezapomenutelný pohled se vám naskytne i díky prosklenému dnu lodě.

Pojeďte s CK Blue Style do Egypta a vyplujte z přístavu Port Ghalib poznávat krásy Rudého moře. Příjemně si tak odpočinete a nasbíráte nezapomenutelné zážitky.

Slide
Experti na cestách

Experti na cestách: 37. díl

Experti na cestách: 38. díl

Experti na cestách

Mohlo by vás zajímat

Piedigrotta

Piedigrotta: Kostel ve skále poblíž města Pizzo je ozdobou Kalábrie

Italská Kalábrie je nádherný region, který přitahuje milovníky přírody, průzračného moře, výtečné místní kuchyně i atraktivních památek. K návštěvě doslova svádějí nádherná města Tropea, Scilla či Pizzo s hradem Murat, kde byl vězněn a následně popraven Napoleonův švagr Gioacchino. Necelé 2 km severovýchodně od této majestátní stavby se nalézá kostel Piedigrotta. Od většiny ostatních svatostánků […]

Číst více

dovolená na Madeiře aneb vesnice Porto Moniz

Dovolená na Madeiře: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Chystáte se s CK Blue Style na Madeiru, portugalský ostrov v Atlantském oceánu? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuju vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co tam nakupovat a co ne? Tyto a […]

Číst více

Dubaj 2021

Dubaj 2021: Nejnovější světové unikáty, které fascinují turisty

Když se v Evropě ochladí, je na čase vyrazit „někam dál“. Třeba do Spojených arabských emirátů. Bez ohledu na to, ve které části země budete pobývat, nenechte si ujít výlet do města Dubaj. To je plné světových unikátů. Nejvyšší budova, největší nákupní centrum, nejdelší městský lanový skluz či největší krytý zábavní park na světě. Hodně […]

Číst více