Dovolená na Mauriciu: 3 nejkrásnější zážitky v tropickém ráji

MauriciusDestinace

Láká vás dovolená na Mauriciu? Nudit se v tomto ostrovním tropickém ráji snad ani nejde, ale přesto jsme pro vás připravili pár tipů na aktivity, které byste si zde určitě neměli nechat ujít.

Výlet vzduchem: Helicopter Tour

Nezapomenutelný výlet vrtulníkem nad úchvatnou mauricijskou krajinou je jednou z věcí, které prostě musíte zažít! Pokud nemáte strach z výšek a toužíte po dokonalých fotkách z dovolené, pak je pro vás okružní let jasnou volbu. 

Trvá něco okolo 15-20 minut a během té doby můžete z ptačí perspektivy sledovat úchvatné přírodní scenérie jako například hornaté pobřeží, tyrkysové vody, bělostné pláže a spoustu dalších. Let je třeba si předem rezervovat a probíhá privátně. Je tak ideální volbou pro 2-3 členné skupinky, kapacita vrtulníku bývá 4 osoby včetně pilota. A co během něj uvidíte? Je možné si vybírat z různých letových variant. Přelet nad národním parkem Chamarel, nad vodopádem, či okolo hory Le Morne Brabant. 

Nejvíce vás však uchvátí pohled na nekonečný podmořský vodopád, naprosto magické místo, které působí, jakoby voda z pobřeží padala až někam do středu Země. A teď možná některé z vás zklameme, ale tyto dechberoucí vodopády jsou jen optický klam, který vzniká prouděním mořskými proudy poháněného písku z pobřeží. Pravděpodobně jste tento obrázek již viděli na internetu a v přírodovědných dokumentech, ale věřte nám, že v reálu má tato podívaná zcela jiný rozměr. To rozhodně nesmí na fotkách a videích z vaší dovolené chybět!

Ochutnávka místního rumu

Kdo zavítá na Mauricius, neměl by vynechat návštěvu rumerie –⁠ samozřejmě spojenou s ochutnávkou. Rum se vyrábí z místní cukrové třtiny a patří mezi nejlepší na světě. Vyhlášenou destilerií je Rhumerie de Chamarel, která je součástí národního parku Chamarel. Ideální je spojit návštěvu tohoto krásného místa právě s ochutnávkou rumu v místní rumérii. 

Nejprve se pokochejte přírodními krásami parku, nechte se očarovat zemí 7 barev a ochutnávku si nechejte jako třešničku na dortu. Pochutnáte si zhruba na 8 vzorcích – od klasických přes kořeněné rumy až po rumové likéry s různou příchutí (např. vanilkovou, kávovou nebo kokosovou). 

Samozřejmě si některou z lahví můžete zakoupit a odvézt domů jako suvenýr, či dárek. Pozor jen na maximálně převážené množství – lahodná chuť vás možná bude svádět nakoupit víc, než je celním úřadem povoleno.

Kombinace odpočinku, skvělé gastronomie a nepřeberného množství sportovních aktivit

Kouzelná dovolená na Mauriciu nabízí stovky nejrůznějších aktivit a zážitků a článek by měl několik desítek stran, kdybychom měli zmínit všechny. Jen v rychlosti tedy shrneme pár dalších aktivit, které na ostrově můžete zažít. Samozřejmostí je odpočinek v luxusních a komfortních hotelových resortech, kterých jsou na ostrově desítky, ne-li stovky. Stačí si jen vybrat z bohaté nabídky! Naleznete zde kvalitní a příjemné 3*, ale i velmi luxusní prémiové 5* hotely, poskytující maximální komfort a fantastické gastronomické zážitky. 

Mimo jiné resorty zpravidla nabízí bohaté sportovní vyžití. Mauricius je ráj vodních sportů a tak velké množství z nich hotely poskytují zdarma – např. zapůjčení šlapadel, kajaků, nebo paddle-boardů. Pokud byste chtěli vyrazit mimo hotelový areál – pak doporučujeme zvolit některý z lodních výletů a užít si den plný pohody na průzračném oceánu. 

Místní vody mimo jiné nabízí skvělé podmínky k potápění a šnorchlování. Potkáte zde nepřeberné množství podmořských živočichů a můžete se potopit třeba i k vrakům lodí. Pokud dáváte přednost aktivitám na souši, můžete vystoupat např. na horu Le Morne Brabant, zajezdit si v překrásné přírodě na horském kole, navštívit přírodní a zábavní park Casela, nebo si zahrát golf na některém z místních hřišť. Možností je spousta!

Tak co, nezdá se vám, že dovolená na Mauriciu je pro vás tou pravou volbou?  Více o tomto nádherném kousku země si můžete přečíst v dalším článku na našem blogu.

Kapverdská kuchyně

Kapverdská kuchyně: Deset ostrovů, tisíc chutí

Seychely: Ostrovy jako stvořené pro vaši skvělou dovolenou!

Seychely

Mohlo by vás zajímat

Tajemství dlouhého života se skrývá na kouzelné Sardinii!

Tajemství dlouhého života se skrývá na kouzelné Sardinii

Sardinie. Tento italský ostrov se zlatavými písečnými plážemi, průzračným mořem a zcela jedinečnou kulturou si zamiloval již nejeden cestovatel. Zvláštní pozornost si ovšem zaslouží fakt, že se Sardiňané dožívají v průměru výrazně vyššího věku než srovnatelné etnické skupiny ve většině Evropy. Pojďme se tedy na toto sardinské tajemství dlouhověkosti podívat blíže! Share Tweet Email

Číst více

Agios Stefanos: Pláž na ostrově Kos skýtá výhled na ostrůvek Kastri

Chystáte se do letoviska Kefalos na řeckém ostrově Kos? Hotelová pláž je fajn, ale můžete se vypravit také na 3 km vzdálenou pláž Agios Stefanos se značně mystickou atmosférou. Tu zde pocítíte díky ruinám starověké baziliky a dalších budov. Navíc se přímo z této pláže na jihozápadním pobřeží Kosu můžete kochat pohledem na ostrůvek Kastri […]

Číst více

Experti na cestách

Experti na cestách: 28. díl

Hlavním tématem nového dílu Expertů na cestách je tentokrát cestování s dětmi. Jak si vybrat vhodnou destinaci a hotel, jak se připravit na cestu letadlem, jak je to s odbavením kočárku, autosedaček a dalšího vybavení, vám poradí Lenka Pátek, obchodní ředitelka CK Blue Style a maminka tří dětí. O své zkušenosti a kritéria pro výběr […]

Číst více