Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží ostrova Korfu

DestinaceŘeckoKorfu

Objevte pláže ostrova Korfu! Užijte si Jónské moře, všudypřítomné cikády, nekonečné háje olivovníků, úžasná vůně bohaté flóry, vynikající řecké speciality, přátelští obyvatelé a neuvěřitelné západy slunce a ještě mnohem víc! Ne nadarmo bývá Korfu nazývaný „Zelenou perlou Jónského moře“!

Jak už název napovídá, v dnešním článku se zaměříme na pláže. Ty jsou koneckonců jedním z hlavních důvodů, proč se na tento čarokrásný ostrov každoročně vydávají tisíce turistů z celého světa. Na Korfu jich najdete opravdu mnoho a je jen na vás, kterou z nich si vyberete jako to pravé místo pro svou dovolenkovou pohodu a relaxaci. Mezi výhody určitě patří to, že většina z místních pláží je písečná a přilehlá část moře obvykle mělká. To ocení zejména rodiny s malými dětmi. V okolí pláží se navíc často nachází překrásná příroda – hluboké lesy, rozkvetlé louky a sluncem vybělená skaliska budou tou nejkrásnější kulisou pro váš odpočinek. Zamilujte se do Korfu i vy!

1) Pláž Halikounas

Zeptáte-li se místních obyvatel, která pláž je na ostrově nejhezčí, uslyšíte často právě jméno Halikounas. Jedná se o odlehlou pláž, která se nachází v přírodní rezervaci u proslulého jezera Korission na jihozápadním cípu ostrova.

Její bílý písek, azurové vody a překrásné přírodní scenérie všude kolem tvoří dohromady skutečný ráj pro vaši dovolenou. Ať už se rozhodnete pro plavání, opalování nebo třeba kitesurfing či procházku po některé z nedalekých turistických tras, Halikounas vás zcela jistě nezklame. A co občerstvení? Na samotném kraji pláže se nachází bar, kde si navíc často můžete poslechnout hudební produkci některé z místních kapel.

 

2) Pláž Arkoudilas

I druhá pláž, kterou vám dnes doporučíme, patří mezi ty nejkrásnější na celém ostrově. To může leckoho překvapit, protože na rozdíl od té v Halikounas není ani zdaleka tak známá. Na vině je nejspíše její horší přístupnost – pokud se rozhodnete na Arkoudilas vypravit, musíte počítat se zhruba půlhodinovou procházkou z vesničky Kavos (kde se mimochodem také nachází krásná pláž). Autem se na Arkoudilas nedostanete a nechcete-li jít pěšky, doporučujeme si půjčit čtyřkolku. 

O jemnosti zdejšího písku a průzračnosti moře asi není třeba dlouze hovořit. Navíc si zde můžete zapůjčit slunečník a plážové lehátko. Přímo na pláži je také malý bar, kde se servírují nealkoholické nápoje. Jídlo zde však neseženete, takže pokud na Arkoudilas plánujete strávit delší čas, nezapomeňte si přibalit svačinu. A až vás plážové radovánky přestanou bavit, nedaleké hory jsou s pláží spojeny hned několika lehce náročnějšími turistickými stezkami s opravdu nádhernými výhledy na okolní malebnou krajinu.

 

3) Pláž Glyfada

Užíváte si rádi během své plážové dovolené trochu (nebo i trochu více!) luxusu? Potom neváhejte ani vteřinu a vydejte se na Glyfadu! Ta totiž kromě neodmyslitelného jemného písku a průzračného moře nabízí možnost posedět ve stylovém plážovém baru Pazuzu. Zde si přímo z pohodlí plážového lehátka můžete vychutnat jak koktejly, tak i širokou nabídku vynikajících pokrmů.

V některých částech pláže lze během vstupu do moře sem tam narazit na kámen, ale povětšinou se jedná o pláž písčítou. Totéž platí i pro zdejší mořské dno.

 

4) Pláž Marathias

Tato rozsáhlá písčitá pláž se nachází na jihozápadě Korfu. Křišťálově čistá voda a zlatý písek jsou samozřejmostí, Marathias je však ještě k tomu rájem milovníků vodních sportů. Kiting, surfing, windsurfing… stačí si vybrat!

Na pláži je k dispozici hned dvojice barů, kde si můžete vychutnat širokou nabídku pokrmů (doporučujeme zejména vynikající burgery!) a nápojů – to vše přímo z pohodlí plážového lehátka. 

 

5) Pláž Akra Drastis

Možná známější pod svým anglickým názvem Cape Drastis. Tato překrásná malá pláž je opravdovým skrytým drahokamem ostrova Korfu. Nachází se na malém výklenku v severozápadní části ostrova poblíž vesničky Peroulades. Obklopuje ji ta nejkrásnější divoká příroda a okolní skaliska jí po značnou část dne poskytují ochranu před spalujícími paprsky slunce.

Pláž je přístupná pouze z moře. Abyste se na ni dostali, budete si muset půjčit loďku, či se dohodnout s některým z místních rybářů. Odměnou za toto „nepohodlí“ vám však bude nejen dechberoucí výhled na Jónské moře, ale i množství malých jeskyní a jeskyněk ukrývajících se ve skaliskách lemujících zdejší pobřeží. Akra Drastis není příliš vhodná pro rodiny s malými dětmi, nejen kvůli složitějšímu přístupu, ale především kvůli poměrně silným mořským proudům v jejím okolí.

Tak co, která pláž si získala vaše srdce? Není na čase se vypravit na Korfu a prozkoumat je všechny? 

5 nejkrásnějších pláží na Severním Kypru

Dovolená na Kypru: 5 nejkrásnějších pláží na Severním Kypru

Dovolená v Řecku: 5 nejkrásnějších pláží ostrova Kos

Kos: 5 nejkrásnějších pláží

Mohlo by vás zajímat

Michelangelův David

Michelangelův David je už navždy obestřen tajemstvím

Asi nejslavnější lidskou sochou světa je David od Michelangela Buonarrotiho, který byl díky svému výjimečnému talentu nazýván Il Divino – božský. Share Tweet Email

Číst více

Asturie

Asturie: Španělská provincie nadchne nejen horami a sýry

Asturie, jedna z autonomních oblastí Španělska, leží na severu při Biskajském zálivu. Není příliš navštěvovaná běžnými turisty, spíš cestovatelskými fajnšmekry. Oficiálně má název knížectví, i když jím není. Nikomu to nevadí – byla dokonce královstvím. Share Tweet Email

Číst více

Sharm El Sheikh

Fotoreportáž: Stará část egyptského města Sharm El Sheikh

Pravidelně létáte do egyptské Hurghady či Marsa Alam a uvažujete o tom, že vyzkoušíte také Sharm El Sheikh na jihu Sinajského poloostrova? Skvělý nápad! Zatímco přes den se budete nejspíš věnovat koupání, opalování, šnorchlování nebo potápění, večer můžete vyrazit do města. Share Tweet Email

Číst více