Nejlepší potápění v Egyptě: Ras Mohamed v Sharm El Sheikh

Sharm El SheikhDestinaceEgypt

Jste milovníci potápění nebo byste ho třeba jen rádi vyzkoušeli? Pojeďte s CK Blue Style do Egypta a navštivte národní park Ras Mohamed, která nabízí to nejlepší potápění v Egyptě a možná i na celém světě!

Egypt je rájem pro každého, kdo si chce užít rozmanitou dovolenou. Poznáte zde luxus hotelových komplexů s bazény a tobogány, krásu místních pláží a fascinující pouště, zajímavé historické památky, výtečnou chuť egyptských pokrmů, ale hlavně úchvatné Rudé moře plné života a dechberoucí podívané. Mezi oblíbené destinace patří Sharm El Sheikh, Hurghada, Marsa Alam a Marsa Matrouh.

Hlavní předností destinace Sharm El Sheikh je bohatý podmořský svět, který láká ke šnorchlování či potápění. Korálové útesy a hejna pestrobarevných ryb můžete obdivovat hned u pobřeží nebo vyrazit do některé z vyhlášených lokalit – například do národního parku Ras Mohammed nebo vod okolo ostrova Tiran. 

Za faunou na jih Sinajského poloostrova

Národní park Ras Mohamed je situován kolem stejnojmenného mysu na samém jihu Sinajského poloostrova na hranici mezi Suezským a Akabským zálivem. Jeho rozloha činí 480 km2 a je řazen mezi 10 nejkrásnějších míst pro potápění nebo šnorchlování na celém světě. Kromě mořské části má ovšem i pevninskou.

Ponořte se pod hladinu

Vodní část je proslulá zejména skvělou viditelností, korálovými útesy a bohatým podmořským životem. Spatřit zde můžete úchvatné korály a sasanky, více než tisíc druhů pestrobarevných ryb, mořské želvy, manty, barakudy, žraloky, hvězdice, měkkýše, korýše a mnoho dalších zajímavých živočichů. K tomu dramatické skalní převisy, strmé podmořské útesy a hluboké strže. Potopit se můžete také k vraku ztroskotané nákladní lodi. Nejznámější potápěčskou lokalitou je zde útes Yolanda a Žraločí útes (Shark Reef), kde můžete spatřit například žraloka černoploutvého.

Objevte i suchozemskou část parku

Pevninská část národního parku Ras Mohamed je převážně pouštního charakteru a pozorovat zde můžete gazely, kozorožce a velké množství ptačích druhů. Na některých místech rostou pásy mangrovníkových porostů. 

Proč vyrazit za šnorchlováním a potápěním do Egypta?

Egypt je známý jako skvělá potápěčská destinace, jeho břehy totiž omývá Rudé moře plné pestrobarevného života. Pozorování rybiček a především krásných barevných korálů je ohromný zážitek jak pro dospělé, tak pro děti. Často nemusíte ani nikam daleko od pobřeží, lze šnorchlovat hned u pláže, ale samozřejmě nechybí ani nabídka potápěčských výletů a kurzů.

Navíc lze do země faraonů vyrazit kdykoliv během roku. Až neuvěřitelná čistota a příjemná teplota Rudého moře láká k plavání, šnorchlování, potápění a dalším vodním sportům. Odpočinout si pak můžete na nádherných zlatavých plážích pokrytých jemným vyhřátým pískem nebo v komfortním hotelovém pokoji. K tomu připočtěte dobrodružné výlety či skvělé jídlo a máte dokonalou destinaci pro vaši dovolenou!

Tak co, vyzkoušíte i vy to nejlepší potápění v Egyptě? Ras Mohamed v kouzelném Sharm El Sheikh už se na vás těší!

Za potápění do Egypta –⁠ letovisko Sharm El Sheikh

Potápění v Sharm El Sheikh: Podmořská krása severního Egypta

Marsa Matrouh – Egypt, jak ho neznáte!

Marsa Matrouh

Mohlo by vás zajímat

Ománská kuchyně: Pohádka tisíce a jedné chuti

Co ochutnat v Ománu: Pohádka tisíce a jedné chuti

Ománská kuchyně možná není ve světě tak populární jako kuchyně z jiných arabských kultur. To však v žádném případě neznamená, že by neměla co nabídnout! Pojďte se společně s námi ponořit do exotických chutí a vůní a říct si, co ochutnat v Ománu. Share Tweet Email

Číst více

Abu Dabbab: Potápěčská lokalita, kde spatříte korály, želvy i dugonga

Egyptská destinace Marsa Alam láká turisty na klidnou a komfortní dovolenou na pobřeží Rudého moře. Hojně sem míří také potápěči a milovníci šnorchlování, poněvadž korálové útesy se častokrát nalézají v těsné blízkosti pláže. Obdivovat lze rovněž pestrobarevné ryby a další mořské živočichy. Fajnšmekři se obvykle domluví s delegátem CK Blue Style a vydají se na […]

Číst více

Grüner See

Grüner See: Rakouské jezero ukrývá pod hladinou park

V srdci Rakouska, nedaleko městečka Tragöß, leží alpské jezero se skalnatým dnem a křišťálově průzračnou a smaragdově zbarvenou vodou. Však se mu také říká Grüner See, tedy v překladu Zelené jezero. Odborníci se shodují, že patří bezesporu k nejčistším v Evropě. Čím je kromě toho pozoruhodné a proč k němu míří zvláště na jaře a […]

Číst více