Dovolená v Egyptě: Nejkrásnější pláže Hurghady

DestinaceHurghadaEgypt

Pojďme společně objevit ty nejkrásnější pláže Hurghady! Hřejivé paprsky slunce v průběhu celého roku, krásné zlatavé pláže s jemným pískem, průzračné a vyhřáté Rudé moře plné ryb a dalších mořských živočichů, skvěle vybavené hotelové komplexy, působivá atmosféra arabských tržišť, vynikající pochoutky egyptské kuchyně a mnoho dalšího. To je Egypt!

Egypt je dobře známý svými překrásnými písčitými plážemi a slunečnými dny. Hurghada není v tomto ohledu rozhodně žádnou výjimkou. Čekají zde na vás pláže jako z pohádky! Oproti letoviskům Marsa Alam a Sharm El Sheikh je zde navíc více pláží s pozvolným vstupem do moře a bez nutnosti použití obuvi do vody.

Pobřeží oblasti Hurghada je přezdíváno Hurghadská riviéra. Do této lokality, která má téměř 90 kilometrů, spadají rovněž letoviska El Gouna, Makadi Bay, Soma Bay, Safaga a Sahl Hasheesh. A všude najdete opravdu pěkné pláže. Pojďme se však podívat na ty nejkrásnější pláže Hurghady!

Hurghada

Přímo v centru Hurghady se nacházejí dvě překrásné pláže s čistým a jemným pískem a azurovou vodou –⁠ Old Vici a Dream Beach. První z nich je dlouhá, druhá více členitá. Obě však mají své kouzlo a jsou ideálním místem pro slunění, relaxaci i vodní sporty. A samozřejmě v jejich blízkosti nechybí ani možnost občerstvení v podobě kvalitních restaurací a malebných kaváren.

El Gouna

Asi 30 kilometrů od města Hurghada se nalézá letovisko El Gouna, kde lze najít menší klidné pláže se zlatavým pískem a tyrkysovou vodou. Na své si tu určitě přijdou milovníci potápění a šnorchlování, neboť pod hladinou lze vidět pestrobarevná hejna ryb i nádherné mořské korály. Samozřejmě se tu můžete věnovat i jiným vodním sportům, jako je například surfování, nebo jen tak v klidu odpočívat a opalovat se.

Makadi Bay

Makadi Bay patří k opravdu oblíbeným letoviskům na Hurghadské riviéře, a to hlavně díky svým nádherným plážím a bohatosti místních vod na pestrobarevné korály a fascinující mořské živočichy. Potápěči je hojně navštěvovaný zejména záliv Sharm El Arab, který je považován za jedno z nejlepších míst k objevování podmořského života.

Zdejší pláže mají většinou pozvolný vstup do moře, což ocení zejména rodiny s malými dětmi a senioři. Voda je u břehu mělká a klidná. Ke korálovým útesům vedou z pláží někdy dlouhé lávky, které umožňují snadnější přístup k těmto přírodním skvostům.

Pokud chcete zažít opravdu nezapomenutelný okamžik, počkejte si na pláži na západ nebo východ slunce. 

Soma Bay

Do letoviska Soma Bay se zamilují hlavně milovníci vodních i suchozemských sportů. Na zdejších zlatavých plážích, které jsou často považovány za jedny z nejlepších na Hurghadské riviéře, si pak můžete odpočinout po náročném výkonu, ať už jím bylo prohánění vln na windsurfu nebo zápas v plážovém volejbale.

Safaga

Pohodové letovisko Safaga se nachází na jižním pobřeží Hurghadské riviéry a je nejoblíbenější mezi milovníky potápění, šnorchlování a windsurfingu. Vzhledem ke své klidnější povaze je ideální zejména pro rodiny s dětmi, které si mohou hrát na některé ze zdejších nádherných pláží. Součástí této oblasti je i malá promenáda s několika obchůdky, restauracemi a kavárnami.

Sahl Hasheesh

Jedním z největších letovisek na Hurghadské riviéře je Sahl Hasheesh ležící v zálivu omývaném Rudým mořem. Místní pláže jsou dlouhé a pokrývá je jemný písek. Pokud se těšíte nejen na slunění na pláži, ale i na koupání a objevování podmořského světa, budete tu určitě spokojeni, moře jde zde čisté a o exotické živočichy není nouze.

Ostrov Giftun

V rámci dovolené na Hurghadské riviéře si můžete udělat výlet na ostrov Giftun, kterému se s oblibou přezdívá „egyptské Tahiti“. Zdejší téměř bělostné pláže totiž pod dotekem slunečních paprsků doslova září a lákají své návštěvníky na neodolatelný šarm. A pokud se ponoříte pod hladinu místních vod, čeká vás podmořský svět plný barev.

Během výletu si užijete dostatek možností ke koupání, šnorchlování, opalování na pláži či palubě lodi a skvělý oběd. Když budete mít štěstí, můžete navíc spatřit i delfíny dovádějící v mořských vlnách. Těšit se můžete na pláže Mahmya, Orange Bay, Paradise Beach nebo Eden.  

Soukromá pláž Mahmya je součástí národního parku ostrova Giftun a často bývá považována za tu nejkrásnější. V její blízkosti se rozkládá nádherný korálový útes, kde můžete potkat rozličnou podmořskou faunu –⁠ od pestrobarevných rybiček přes želvy a rejnoky až po dugongy. 

Tak co, jste připraveni objevit společně s námi nejkrásnější pláže Hurghady? Která si získala vaše srdce a bude dokonalým místem pro vaši dovolenou? Rozhodnout se není snadné, a proto je nejlepší se na Hurghadskou riviéru vypravit víckrát!

3 tipy na nejlepší All inclusive

All Inclusive: Kam vyrazit za tím nejlepším?

Dovolená v Turecku: Nejkrásnější pláže Turecké riviéry

Nejkrásnější pláže Turecké riviéry

Mohlo by vás zajímat

Jais Sledder

Jais Sledder: V SAE vznikla nejdelší bobová dráha Blízkého východu

Spojené arabské emiráty lákají turisty na nejrůznější unikáty. Každým rokem jich vznikne hned několik. Máte rádi adrenalin? V emirátu Ras Al Khaimah, konkrétně na nejvyšší hoře Jebel Jais (Džabal Bil Ajs), byla v únoru 2022 otevřena nejdelší bobová dráha Blízkého východu. Jmenuje se Jais Sledder, je dlouhá 1885 metrů a lidé na ní sviští rychlostí […]

Číst více

Cestovka b.s.

Cestovka b.s. | 3. díl

Co si představit pod pojmem digitální marketing a jak vypadá pracovní den den Jany Galvis Rivera, která se touto oblastí zabývá v cestovní kanceláři Blue Style? Share Tweet Email

Číst více

bajadera

Bajadera: Chorvatský dezert, který obsahuje čokoládu i ořechy

Jezdíte rádi do Chorvatska, respektive do zemí, které byly kdysi součástí dnes už neexistující Jugoslávie? Pak možná víte, že když dostanete chuť na sladké, můžete si v cukrárně, kavárně či restauraci objednat zákusek jménem bajadera neboli bajadere. Tento název zřejmě znáte i v jiné souvislosti. Jedná se taktéž o operetu od Emmericha Kálmána, dále o […]

Číst více