5 důvodů, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu 

Rady a tipyDestinaceRady na cestu

Výhod, proč jet na dovolenou mimo hlavní sezónu je mnoho. Ať už se jedná o výhodné ceny, skvělé počasí nebo méně turistů. Proto pokud stále váháte, zda risknout dovču před létem, tak nám dovolte přesvědčit vás, že to určitě stojí za to! 

Méně turistů 

Jedním z největších plusů dovolené mimo sezónu je bezpochyby méně turistů. A to nejen na turistických místech, ale i v hotelech či jiných ubytovacích zařízeních. Konečně si budete moci nandat v restauraci to, na co máte chuť, a to bez dlouhých front. Nestane se vám, že byste marně hledali volný stůl nebo stáli čekačku na ranní kávu. Personál se vám bude věnovat na 110 % a bude vám chtít splnit, co vám na očích uvidí. Volné lehátko u bazénu? Není problém! Ranní stresy ohledně místa u bazénu jsou rázem pryč. K tomu přidat vychlazené pivko či pestrobarevný drink a ten pravý dovolenkový mód je na světě. Doporučujeme si také vzít oblíbenou knihu, protože klid na čtení určitě budete mít. A to se rozhodně vyplatí. Zkrátka relax, jak se patří.  

Autentičtější zážitky 

S menším počtem cestovatelů se také pojí nepřeplněná turistická místa, jako jsou oblíbené památky, přírodní krásy nebo třeba návštěva blízkého městečka. V klidu si najdete volný stůl v místní restauraci, pokocháte se výhledem na moře a hlavně uděláte perfektní fotečky, které si tak rádi z našich cest všichni vozíme. A to právě platí pro ona turistická místa. Vyfotit si památky a jiné krásy dané země bez lidí je snem snad každého cestovatele. Úplně bez živáčka to asi nebude, ale rozhodně to stojí za to. Nasajete autentickou atmosféru, bez hluku průvodců, ale s ruchem každodenního života místních obyvatel, a odvezete si ty nejkrásnější vzpomínky. A to vám garantujeme.  

Příjemné počasí

A když už jsme u těch výletů, dalším plusem pro dovolenou před létem je stoprocentně příjemné počasí. Někomu mohou být horké letní teploty spojené s vysokou vlhkostí vzduchu nepříjemné, a proto je právě jarní období perfektní volbou pro vycestování. Pro cestovatelské duše, které chtějí zažít aktivní dovolenou plnou poznání, není lepší období. Mluvíme z vlastní zkušenosti. Celodenní výlety, hlavně v létě, mohou být pro některé cestovatele náročné, ale při příjemném počasí spolu s nepřelidněnými místy, se vám tyto výlety zalíbí tak moc, že jindy už jet chtít nebudete. Nezapomeňte si však přibalit i svetr, protože večery bývají ještě trochu chladnější. Věřte nám ale, že při sklence dobrého vína u západu slunce, vám svetr nebo deka nebudou vůbec nepříjemné.  

Volné pláže 

Musíme uznat, že v některých destinacích asi do moře v období před hlavní sezónou vlezou jen ti nejodvážnější. Teploty vody nejsou tak vysoké, jelikož se moře teprve začíná ohřívat od stále teplejších slunečních paprsků. Ovšem ten pohled na tyrkysovou vodní hladinu s bílými vlnkami nutí snad všechny, aby to alespoň zkusili, ikdyž jen prsty u nohou. Většině z nás ovšem stačí jen na moře koukat a poslouchat jej. Volné pláže bez turistů jsou pro to ideální. V klidu si najdete to nejlepší místo, ideálně v první řadě lehátek, objednáte si něco dobrého na zub, k pití a pak už jen užíváte ráje a zaslouženého relaxu. Nesmíme opomenout ani pořádnou opalovačku, kde jinde než na klidné, poloprázdné pláži za zvuku rozbíjejících se vln. No, taky se tam vidíte? 

Nižší ceny 

Dovolená před hlavní sezónou sebou často nese také výhody nižších cen. Mnoho ubytovacích zařízení zvedá ceny v nejvíce poptávané části roku, což jsou především letní prázdniny. S tím také souvisí cena letenek a dalších služeb. Nižší ceny můžete nalézt i přímo na místě, protože turistická sezóna v destinacích teprve začíná. Musíme také podotknout, že né všechny obchody nebo služby budou v tuto dobu otevřené, ale věřte nám, že ostatní výhody vám to dostatečně vykompenzují. Pokud tedy chcete jet na dovolenou za rozumnou cenu, tak je právě období před létem naprosto ideální. A když se k tomu přidají další důvody, které vám přinášíme, tak asi není nad čím přemýšlet. Co myslíte? 


Dovolená v květnu: TOP destinace, kam vyrazit!

Mohlo by vás zajímat

Sharm El Sheikh

Fotoreportáž: Stará část egyptského města Sharm El Sheikh

Pravidelně létáte do egyptské Hurghady či Marsa Alam a uvažujete o tom, že vyzkoušíte také Sharm El Sheikh na jihu Sinajského poloostrova? Skvělý nápad! Zatímco přes den se budete nejspíš věnovat koupání, opalování, šnorchlování nebo potápění, večer můžete vyrazit do města. Share Tweet Email

Číst více

letovisko Kiotari na ostrově Rhodos

Kiotari: Letovisko na ostrově Rhodos nabízí pohodu a skvělé hotely

Řecký ostrov Rhodos leží 50 km jižně od tureckého města Marmaris. Díky této skvělé poloze tady panuje nádherné počasí od května až do října. Letoviska, v nichž lze strávit pohodovou dovolenou, jsou rozeseta převážně na východní straně ostrova. Jedním z nich je bývalá rybářská vesnice Kiotari, situovaná mezi letovisky Gennadi a Lardos. Share Tweet Email

Číst více

vesnička Oia na řeckém ostrově Santorini

Oia: Vesnička na ostrově Santorini nadchne výhledy i architekturou

Doslova božské výhledy skýtá svým návštěvníkům řecký ostrov Santorini, na němž můžete prožít letní dovolenou s CK Blue Style. Jedním z nejúchvatnějších míst, kde si vychutnáte lahodný drink nebo vynikající pokrm a při té příležitosti se pokocháte pohledem na Egejské moře, útesy a okolní ostrovy, je romantická vesnička Oia na severozápadě. Charakterizují ji bílé domky […]

Číst více