Cyklistické brýle: Dovolená na kole vyžaduje důkladnou ochranu očí

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Chcete letní dovolenou v zahraničí spojit s jízdou na kole? Ideální je vyrazit na řecký ostrov Kos, případně na Krétu nebo na Rhodos. Náruživí cyklisté milují rovněž italskou Kalábrii a španělský ostrov Mallorca. Bicykl si můžete zapůjčit přímo v destinaci, avšak cyklistické brýle je záhodno zakoupit si už v České republice. Jaké jsou možnosti?

Ideální je využít známý a osvědčený e-shop, kde si lze vybrat ze spousty kvalitních variant. Jde jen o to, jaký máte vkus a jaké vlastnosti by měly cyklistické brýle mít, aby splňovaly vaše očekávání a navíc perfektně ochránily váš zrak.

dovolená na kole si žádá kvalitní cyklistické brýle

Některé modely mají zesílenou čočku

V první řadě vám cyklistické brýle musí perfektně sednout. K dispozici jsou různé tvary a barvy skel, dokonce ani obroučky nemusejí být pouze černé. Důležitými aspekty při výběru brýlí jsou také úprava zorníků, UV filtry, stupeň zatmavení či materiál obruby.

sportovní brýle Levity 1799

Kvalitní brýle disponují maximálními filtry pro potlačení UVA, UVB i UVC záření. Najdete u nich označení UV 400, což znamená, že chrání oko před zářením do vlnové délky 400 nanometrů. Modely s 3F vám zajistí vynikající viditelnost. Brýle s fotochromatickými čočkami, které se ztmavují podle intenzity slunečního záření z kategorie 1 až do kategorie 3, poznáte podle označení Photochromic Lens.

sportovní brýle Version 1721

Velkou výhodou je taktéž polarizační filtr, eliminující odlesky a zvyšující vnímavost barev. Budete si ho pochvalovat na moři, sněhu i mokré silnici. Některé cyklistické brýle mají zesílenou čočku, tudíž jsou velmi odolné vůči nárazům. Možná oceníte brýle v odlehčeném rámu z Grilamidu TR 90, s nastavitelným nosníkem.

cyklistické brýle Shaft 1475

Vybrané cyklistické brýle se hodí i na pláž

Některé cyklistické brýle disponují odvětranými samozabarvovacími zorníky reagujícími na intenzitu UV záření. Speciální vrstva Anti-fog zabraňuje kondenzaci vody, tím pádem nedochází k mlžení skel. A co třeba model vyrobený technologií double injection? Vyznačuje se velkou pružností a přizpůsobivostí stranic. Zakoupit si můžete i brýle s fashion designem, který je vhodný i pro běžné použití, tedy na pláž, na výlety či na procházky po městě.

dovolená na kole vyžaduje ochranu očí

Už máte vybráno? Vaše dovolená na kole s CK Blue Style může brzy začít!

sluneční brýle v poušti

Sluneční brýle: Jak na dovolené chránit oči před sluncem a pískem?

Opalovací krémy: Jak ochránit pokožku během dovolené u moře?

dovolená u moře si žádá vhodné opalovací krémy

Mohlo by vás zajímat

Delfinárium Marineland

Místo, kde dovádí i lachtani a papoušci? Delfinárium Marineland

V Česku jsme běžně zvyklí především na psy a kočky, v menších městech také na koně, krávy, kozy a ovce. Zato delfíny, lachtany a exotické papoušky zná většina z nás pouze z filmů. To se však dá hravě napravit. Plánujete dovolenou v zahraničí? Pokud ano a váháte, kam se vydat, a přitom máte slabost pro zvířata, zkuste […]

Číst více

Na Samosu jsem zažila autentické Řecko, vzpomíná Lenka Pátek

Na Samosu jsem zažila autentické Řecko, vzpomíná Lenka Pátek

Na ostrov Samos, kde je nádherně hlavně od června do konce září, se moc ráda vracím. A pokaždé tam zažívám to pravé nefalšované Řecko! Tato letní destinace je sice oblíbená, ale přesto dosud není poznamenaná masovou turistikou. Vnímám to skoro na každém kroku – bez ohledu na to, jestli se zrovna nacházím v Kokkari, nebo […]

Číst více

Dovolená v Řecku

Dovolená v Řecku: Rady, tipy a důležité informace pro turisty

Chystáte se s CK Blue Style do Řecka – na Krétu, Kos, Rhodos, Korfu, Samos, Kefaloni, Zakynthos, Lefkadu či Santorini? Pokud ano, nejspíš si v duchu položíte následující otázky: Co si vzít s sebou? Potřebuji vízum? Mám si už v Česku proměnit peníze? Čeho se během pobytu vyvarovat? Hrozí mi mimo hotel nějaké nebezpečí? Co […]

Číst více