Opalovací krémy: Jak ochránit pokožku během dovolené u moře?

Co si sbalit na cestu?Rady na cestu

Chystáte se na dovolenou s CK Blue Style? Bez ohledu na to, zda vyrazíte do Řecka, Egypta, Tuniska, Turecka, Spojených arabských emirátů, Bulharska či exotických krajin, měli byste si do kufru přibalit vhodné opalovací krémy a také přípravky, které vaše pokožka vyžaduje po opalování. Rozhodně neprohloupíte, když zajdete do lékárny BENU.

Využít můžete i stejnojmenný internetový obchod. Jestliže se rozhodnete pro tohoto prodejce, budete mít jistotu, že odletíte do zahraničí s velmi kvalitními výrobky, které vaši kůži dokonale ochrání a současně vyživí.

muž si aplikuje krém na opalování

Máte citlivou pokožku?

Kromě povrchové UVA/UVB ochranné aktivity mnohé krémy, mléka či oleje poskytují i vnitřní biologickou ochranu – buněčnou Bioprotekci. Tento exkluzivní patent zachovává a stimuluje obranyschopnost kůže během pobytu na slunci a zároveň zajišťuje biologickou ochranu integrity genomu, buněk a tkání kůže.

Přípravky na opalování jsou častokrát vhodné pro citlivou pokožku, alergickou na sluneční záření. Dále jsou určeny pro velmi světlou pokožku s pihami, pokožku vystavenou extrémnímu slunečnímu záření a též pro suchou pokožku. Většinou jsou velmi odolné vůči vodě a potu. Jiné svým složením pro změnu cílí na mastnou pokožku. Nebojte se ani krému, mléka nebo oleje s SPF50.

olej na opalování

Děti vyžadují speciální opalovací krémy

Existují rovněž emulze obsahující dva různé typy kyseliny hyaluronové – vysoko a nízkomolekulární, které redukují jemné linky a vrásky a intenzivně hydratují pleť. Zatímco vysokomolekulární kyselina hyaluronová redukuje vrásky, ta nízkomolekulární podporuje vlastní produkci kyseliny hyaluronové.

Dětem jsou určeny speciální přípravky. Tyto opalovací krémy mají vysoký faktor a hypoalergenní složení, tudíž jsou ideální pro citlivou pokožku. Obvykle jsou neparfémované a extrémně voděodolné. A navíc nezanášejí a neucpávají kožní póry.

vaše děti potřebují speciální opalovací krémy

Glycerin zajišťuje hydrataci

Důležité jsou nejen opalovací krémy, ale také krémy po opalování, obohacené o změkčující a zklidňující látky. Například alantoin a ginkgo biloba tlumí pocity přehřátí. Glycerin a shea hydratují, restrukturalizují a brání opálenou pokožku před vysoušením.

K dostání je taktéž regenerační gelový krém po opalování. Sluncem namáhanou, podrážděnou pokožku zklidňuje díky licochalconu A, který neutralizuje volné radikály, a kyselině glycyrrhetinové, jež stimuluje pokožce vlastní mechanismus na obnovu DNA.

Pokud dorazíte do kamenné prodejny, ochotně vám tam poradí magistr. Zvolíte-li e-shop, u každého výrobku najdete složení a detailní informace o jeho účincích. Během dovolené s CK Blue Style se můžete slunit s vědomím, že vám slunce neuškodí!

opalovací krémy jsou u moře zcela nezbytné

cyklistické brýle

Cyklistické brýle: Dovolená na kole vyžaduje důkladnou ochranu očí

Betakaroten aneb Proč dovolená u moře vyžaduje provitamin A

dovolená u moře vyžaduje betakaroten

Mohlo by vás zajímat

čevapčiči

Čevapčiči: U nás téměř zapomenutá balkánská pochoutka

Kdysi jsme tento pokrm (jen psaný s b, nikoliv s p) nacházeli na jídelním lístku většiny restaurací takřka denně, pak se, bohužel, vytratil, stejně jako mnoho dalších „socialistických“. Základem názvu je perské slovo kebab (ten je u nás naopak čím dá populárnější) s tím rozdílem, že čevapčiči se připravuje z mletého masa, obvykle hovězího, jehněčího, skopového […]

Číst více

Antalya

Antalya: Město na Turecké riviéře zaujme přístavem i vodopády

Turecká riviéra, na níž lze prožít parádní letní dovolenou, začíná v letovisku Tekirova, odkud se táhne až za malebné město Alanya. Centrem této cca 200 km dlouhé pobřežní oblasti je Antalya, jedná se totiž o největší město na Turecké riviéře. V něm stojí spousta hotelů, některé z nich jsou součástí nabídky CK Blue Style. Rezervovali […]

Číst více

5 tradičních pochoutek z Kosu

Dovolená v Řecku: 5 tradičních pochoutek z ostrova Kos

Ke správné dovolené patří i ochutnávání specialit místní kuchyně. Řecká gastronomie je známá snad všude, staví na jednoduchosti pokrmů a čerstvosti surovin a patří k nejzdravějším na světě. Které dobroty můžete ochutnat na ostrově Kos? Share Tweet Email

Číst více