Dovolená u moře může začít už na palubě letadla, říká Lenka Pátek

Tipy Lenky Pátek

Není žádným tajemstvím, že veškeré zájezdy, které nabízí CK Blue Style, jsou letecké. Vysvětlení je nasnadě. Proč se například na Slunečné pobřeží v Bulharsku trmácet celý den autobusem a přitom riskovat, že někde uvíznete v zácpě, když tam můžete být za pouhé dvě hodiny? Další věc je, že do většiny destinací se jinak než letadlem nedostanete. Když zamíříte na Kapverdy nebo do Ománu, strávíte na palubě sedm hodin. Jestlipak víte, že si cestu na dovolenou můžete zpříjemnit nadstandardními službami?

Zamluvte si oblíbené sedadlo

Jsem přesvědčená o tom, že dovolená u moře může začít už na palubě letadla, případně ještě na letišti. Nyní vám ve stručnosti představím volitelné služby, které přispějí k tomu, aby vaše cesta byla co nejkomfortnější. Začnu seatingem, tedy zajištěním konkrétního místa v letadle. Naše lety jsou převážně operovány leteckou společností Smartwings, u níž aktuálně platí následující podmínky.

Chcete sedět v první řadě? Nebo ve druhé či třetí, na sedadle D, E nebo F? Láká vás řada u nouzového východu, nabízející větší prostor na nohy? Objednejte si službu Premium seats, která vyjde na 720 Kč na osobu a směr. Máte v plánu sedět jinde? To vám zajistí služba Standard seats za 320 Kč. Přejete si sedadlo navíc? Od toho je služba Extra seat, jejíž cena je na vyžádání.

Seating si můžete objednat písemně na základě zpětného potvrzení ze strany CK Blue Style, a to v pracovní dny nejpozději 72 hodin před odletem. O seating na pondělní a úterní odlety je tedy nezbytné žádat nejpozději v pátek do 12 hodin. V kratší době je možné seating objednat pouze na vyžádání, ne však později než 48 hodin před odletem. Zmíněné služby se vztahují výhradně na lety z Prahy.

Exitová řada není pro každého

Z bezpečnostních důvodů na exitových sedadlech nesmějí sedět děti do 12 let, handicapované osoby, gravidní ženy, osoby se špatnou pohyblivostí a také jedinci, kteří nedopnou standardní bezpečnostní pás a je třeba jej nastavovat. Na místech u nouzového východu – týká se to i první řady – nesmějí sedět ani osoby cestující se zvířetem na palubě letadla.

V případě společnosti Flydubai je to podobné, liší se především výše poplatků. Cenová nabídka je obsáhlejší, tabulku najdete na webových stránkách CK Blue Style. Trochu jiná pravidla jsou u exitových řad. Jde především o to, že na těchto sedadlech smějí sedět osoby až od 16 let, navíc musejí plynně ovládat anglický nebo arabský jazyk.

Proměňte let v gastronomický zážitek!

Hodláte si v letadle pořádně pochutnat? Objednejte si – nejpozději 72 hodin před odletem – catering! Smartwings nabízí kuřecí a vepřové řízky, ale také pečené kachní prso plněné špenátem, hovězí líčko s karlovarským knedlíkem a svíčkovou omáčkou nebo lívance s vanilkovou omáčkou a višňovým glazé. Nechybějí ani kanapky, chlebíčky, ovoce, minidezerty, snídaňové menu, vegetariánské pokrmy či jídla pro děti. Některým dospělákům se zavděčí víno, sekt nebo šampaňské.

Skvělý je balíček služeb Travel Plus Comfort. Zahrnuje pobyt v salonku před odletem, nadváhu zavazadla (+ 9 kg), seating v předních řadách a nadstandardní catering v průběhu letu. V Praze, Brně a Ostravě můžete využít VIP salonek. V Praze také Mastercard Lounge (Terminál 1) nebo Erste Premier Lounge (Terminál 2), v Brně a Ostravě je tzv. Business Lounge.

V letadle vám přinesou welcome drink a bohatší menu na velkém platě. Čeká vás i rozšířená nabídka nealkoholických a alkoholických nápojů (např. Campari, Bohemia Sekt, brandy, whisky, vodka a gin). Další součástí balíčku je seating dle výběru. Za mě je to skvělá volba!

Půldenní výlety zpestří vaši dovolenou, radí Lenka Pátek

Půldenní výlety zpestří vaši dovolenou, radí Lenka Pátek

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Letovisko Bafra je ideální pro rodinnou dovolenou, tvrdí Lenka Pátek

Mohlo by vás zajímat

Vyrazte za potápěním do průzračných vod Malediv!

Potápění na Maledivách: Vyrazte za podmořským světem do ráje!

Maledivy jsou známé jako exotický ráj, a to zejména díky své poklidné atmosféře, dechberoucím plážím a zářivě modrému moři. Zažít tu však můžete mnohem víc než jen pohodový odpočinek. Zažijte nezapomenutelné zážitky během potápění na Maledivách a objevte neskutečné bohatství zdejších vod! Share Tweet Email

Číst více

Experti na cestách: 2. díl

Experti na cestách: 2. díl

Rok 2022 bude ve znamení nových cestovatelských trendů. Hlavním trendem ale bude jistota. Které produkty chrání, jak moc, proti čemu a co vám jednotlivé pojištění a připojištění konkrétně nabízí? S produkty vás seznámíme a také vás vezme do Spojených arabských emirátů. Share Tweet Email

Číst více

horchata

Horchata: Lahodný španělský nápoj, který umí léčit

Jestliže zamíříte do Španělska, pravděpodobně tam narazíte na místní specialitu nazvanou horchata. Na první pohled vypadá jako ochucené mléko, ale to je pouhé zdání. Jedná se totiž o studený nápoj z tzv. tygřích ořechů (španělsky chufas), což ve skutečnosti nejsou ořechy, ale hlízy šáchoru jedlého. Share Tweet Email

Číst více